10 gode minutter ikke nok for Give i Rækker Mølle

Møller – HK Give Fremad 27-25 (12-8)

Det blev en underlig håndboldaften i Række Mølle-hallen, da Give gæstede 1. divisionsnedrykkerne fra den lille by 8 km. nord for håndboldmetropolen Skjern.

I store dele af kampen var Give helt væk fra brættet, var bagud med 8 mål på et tidspunkt i 2. halvleg, og så sad man alligevel i det sidste minut og øjnede sensationen, da Give med en fabelagtig slutspurt pludselig havde hugget hjemmeholdets føring ned til én sølle pind. Den tidligere Givespiller, Christian Jespersen, der på mange måder blev an kampafgørende figur, slukkede dog definitivt og nådesløst lyset for gæsterne med sin energiscoring efter en solotur gennem hele banen efter at Give i de sidste sekunder dækkede fuldbane-pres.

Dermed fuldendte Jespersen en for ham ret god aften, og påstanden herfra er den, at hvis Jespersen var blevet i Give og havde spillet i HK Give Fremads nye smarte blå kampdragt, ja så havde den kamp muligvis fået en anden vinder. Storskytten fra Rækker Mølle blev nemlig efter en lidt tøvende start en af de kampafgørende figurer i aftenens dyst, der helt fortjent fandt hjemmeholdet som vinder.

Kedde Jensen: Vi var helt væk de første 50 minutter
Sådan vurderede Givetræner Kedde Jensen også kampen.

– De første 50 minutter er vi jo mere eller mindre helt væk. Vi laver alt for mange tekniske fejl, vi brænder alt for mange chancer bl.a. 3 straffekast, 5 100 % kontrachancer og en hel del missere, hvor vi er helt fri efter gennembrud. Vi smider bolde ud over sidelinjen, og i det hele taget var vi bare slet ikke klar fra start, konstaterer Kedde Jensen, der da også ville have karakteriseret det som ”rent tyveri”, hvis Give havde fået points med hjem fra torsdagsdysten i Rækker Møllehallen.

Skal køre videre på indsatsen fra de sidste 10 minutter
Give var fint med til 3-3, men efter små 10 minutter trak hjemmeholdet fra. Gæsterne blev usikre og de mange fejl straffe et skarpt og toptændt hjemmehold nådesløst. På Givebænken forsøgte man sig med forskellige opstillinger for at finde frem til den nøgle, der kunne knække den spillemæssige kode, men den fandt man først til sidst, da Kedde Jensen i et sidste forsøg på at vende kampen satsede med et meget aggressivt og pågående forsvar.

Det var som sagt tæt på at give bonus, men selvom man ikke fik point ud af anstrengelserne, hæfter Kedde Jensen sig ved indsatsen de sidste 10 minutter.

Glad for 14 dages kamppause
– Det vi leverede her var glimrende. Det kan vi bruge til noget, også rent mentalt. Men jeg er glad for, at vi har kamppause nu frem til d. 8. oktober, for der er godt nok en del, vi skal have arbejdet med til træning de næste par uger, konkluderer Givetræneren.

Opbakningen til Givemandskabet var vanen tro fin, idet en 30-40 Givefans havde taget turen ud vestpå for at støtte deres favoritter, og mon ikke Keddes kamptropper har en noget anderledes skarp og helhjertet præstation klar til publikum til næste kamp?

En kamp, der spilles på hjemmebane i Ikærhallen den 8.10. mod GOG Håndbold 2.

Mål for Give:

Kasper Tømrer Nielsen 5, Kim Nissen 5, Christian Skagen Pedersen 5, Brian Køhler 4, Jonatan Isaksen 2, Anders Bøtcher 2, Nicolai Emborg 1 og Nicolaj Laursen 1.