Diddi og Sahra er vilde med håndbolden i Give

De er henholdsvis 22 og 23 år, den ene kommer fra Ejstrupholm, den anden fra Brande. Den ene står på mål, mens den anden pisker kuglen i nettet fra fløjen. Der er tale om Sahra Ovesen og Diddi Jakobsen, begge spillere der er kommet til Give udefra.

Sahra er helt ny i Give, mens Diddi nu har vogtet målet på dameholdet i 1 1/2 år.

God træning, godt sammenhold
– Før spillede jeg i Mejrup og Holstebro på U 18 og serie 2 niveau, og da jeg har boet her i Give en overgang, var det naturligt for mig at begynde at spille her. Jeg er så fortsat med at spille her, efter at jeg er flyttet til Sunds, fortæller Diddi, der gladeligt kører de små 100 km. frem og tilbage et par gange om ugen.

– Træningen her i Give er rigtig god, sammenholdet og stemningen på holdet er superfin, og vi laver en masse sociale ting sammen. Derfor var det helt naturligt for mig at blive hængende her i klubben, forklarer Diddi om sit valg af håndboldklub 50 km. væk fra bopælen.

Blev bidt af håndbolden i Give med det samme
Sahra Ovesen er oprindeligt fra Ejstrupholm, men bor i dag i Brande, hvor hun også har spillet håndbold de sidste sæsoner. Det var holdets træner, Peter Thuun, der inviterede Sahra til prøvetræning i Give, og det viste sig at være en succes.

– Jeg blev bidt af håndbolden her i Give lige med det samme. Fantastisk god træner, og jeg føler, at jeg hele tiden rykker mig og lærer nyt hver gang, vi træner. Der er også en fantastisk god stemning i truppen, og så har jeg bare fået en hel utrolig flot modtagelse af de andre piger i truppen. Jeg var slet ikke i tvivl om, at det var i Give, jeg skulle spille, siger Sahra, der også understreger, at hun er glad for den tillid træner Peter Thuun har vist hende fra dag et.

”Vi klarer os – 100 %”
Både målmanden og fløjen taler samme sprog, når de skal vurdere holdets chancer for at klare sig i jyllandsserien.

– Vi er inde i en positiv udvikling, vores trup er blevet stærkere og bredere, og så har vi leveret nogle positive ting i optakten. Jeg tror bestemt, vi klarer os, mener Didie, mens Sahra leverer en umiskendelig klar punchline:

– Vi klarer os – 100 %! Vi har et supergodt hold, og for hver kamp lærer vi hinanden bedre at kende. Der er kun en vej, og det er fremad, lyder det fra holdets nye friske fløj.