Borgmesteren dybt imponeret over HK Give Fremads set-up

Borgmester Arne Sigtenbjerggaard filmede hele indløbsseancen, da han sammen med 11 byrådskolleger var til divisionshåndbold, i Give. Foto Jim Hoff

Vejle Kommune havde på forhånd som en del af deres sponsorat og velvilje overfor kommunens største håndboldklub købt kampen mod Odense, således forstået at alle personer under 18 år kunne komme gratis til håndbold på kommunens regning, som det vist hed i gamle dage. Og kommunen bakkede ikke kun op med ord og penge, for i alt 12 byrådsmedlemmer med borgmester Arne Sigtenbjerggaard i spidsen havde valgt at komme til håndbold og stegt flæsk denne torsdag aften frem for et par timer i sofaen med den stribe af fordummende TV-programmer, der vælter ind over landet i disse tider.

Den ægte vare i Give
I Give får man nemlig den ægte vare, og det erfarede de folkevalgte ved selvsyn allerede under middagen, hvor det vel næppe bliver mere ægte dansk end stegt flæsk med persillesovs. Godt nok havde man begået en slags gastronomisk kongemord og dristet sig til at servere salat til, men fred nu være med det!

Erhvervsklubbens formand Alf Sørensen, var vanen tro i strålende humør. Ikke kun pga, menuen, men sandelig også på grund af den meget flotte opbakning fra byrødderne i Vejle Kommune. – Jeg synes der er al mulig grund til at rose Vejle Kommune for deres flotte fremmøde her i aften. 12 mand høj, det er flot, rigtig flot, så stor tak og ros til byrådet herfra, lød det fra Alf Sørensen, der også gerne ville benyttee ljligheden til at takke de 130 fremmødte gæster til arrangementet.

– Hvor er det flot, at vi netop på sådan en aften, hvor vi har kommunens bevågenhed troper 130 mand op. Det kan vi kun være stolte af og glade for. Det viser nemlig hvor godt et sammenhold vi har her i byen omkring håndbolden, og det er rigtig fint, at politikerne ser det, konstaterer Alf Sørensen.

Fantastisk set-up her i Give
Her lå den lokale ”håndboldborgmester” helt på linje med sin kollega fra Vejle, Arne Sigtenbjerggaard. – Det er jo et helt fantastisk set-up her i Give. Det er virkelig flot, at der kommer så mange til både spisning og i hallen bagefter. Der overgår mange arrangementer af samme karakter i Vejle, både mht. sportevents og politiske møder. Det kan vi kun være misundelige på, lød det fra borgmesteren, der filmede hele indløbsseancen på sin smartphone.

Lidt stegt flæsk, lidt bold og lidt halsnak
Borgmesteren var ligeledes benovet over den meget flotte behandling han og hans byrådskolleger havde fået i Give denne aften. – Jamen, hvem kan sige nej til stegt flæsk med persillesovs ude fra Bent (Bent Sandfeld, Filskov Kro, red.) Det har været en rigtig hyggelig aften i godt selskab her i Give, og vi er jo også vidner til en rigtig god håndboldkamp – især af hjemmeholdet, der gør det helt fantastisk, sagde Sigtenbjerggaard, der selvfølgelig ikke kunne undgå at snakke lidt ”halsituation”, nu da han alligevel var i Give.

– Det er klart. Debatten om en ny hal her i Give osv. kender vi jo godt, og de er da også faldet et par ord i den retning her i aften. Det er helt forståeligt, og jeg har det fint med dét. Alt er foregået i en god og hyggelig tone, konstaterede borgmesteren, der for øvrigt havde en af landets mest håndboldkyndige personligheder ved sin side på bænklen i Ikærhallen, idet tidligere topdommer Per Olesen (V) også havde fundet vej til Give.

Masser af sammenhold og opbakning i Give

– Som Arne sagde har man et fantastisk set-up her i Give. Masser af opbakning, masser af sammenhold og en superflot stemning både før og under kampen. Det er godt gået, lød det anerkendende fra Olesen, som jo har et fint sammenligningsgrundlag fra sin direktørtid i Vejle Boldklub. Olesen havde for øvrigt også ros til sine dommerkolleger på banen, idet han vurderede deres præstation til at være på niveau med aftenens samlede oplevelse: Rigtig god.