Chok! Christian Jespersen stopper i Give med øjeblikkelig virkning!

Det var en noget kompleks aften for HK Give Fremads 2. divisionsmandskab, da de i torsdags havde besøg af GOG på håndboldbanen. Kampen blev vundet efter en overbevisende indsats fra hjemmeholdets side, og indsatsen, sejren og de 2 points lunede bestemt på både den fysiske og den menneskelige konto. Men straks efter kampen kom den menneskelige konto i underskud på og omkring holdet, idet holdets stærke bagspiller, Christian Jespersen, stærkt bevæget måtte meddele, at han stopper sin håndboldkarriere i HK Give Fremad med øjeblikkelig virkning på grund af tidspres.

Arbejdsliv, privatliv og håndbold åd ressourcerne
– Det er ret enkelt. Jeg stopper her i Give pga. alle de kilometer, jeg skal bruge på landevejene, og alle de timer jeg bruger pt. på at få mit arbejdsliv, privatliv og håndboldliv til at passe sammen. Nogle af mine dage starter kl. 5.00 og slutter først kl. 23.00, og jeg har kunnet mærke ret voldsomt her de seneste 2-3 uger, at jeg ikke havde hverken fysiske eller mentale ressourcer til at fortsætte på denne her måde, forklarer Christian Jespersen.

3000 km på 14 dage
Jespersen bor i Århus, arbejder i Århus, men han har fået en kæreste, der bor i Skjern. Hun har to små piger, og turene fra Skjern til Århus, Give og tilbage til Skjern har simpelthen drænet den ellers stærke håndboldspiller for al energi og overskud. – På 14 dage har jeg kørt over 3000 km. for at passe arbejde, håndbold og kæreste, og overskuddet var simpelthen bare væk til sidst, fortæller Christian Jespersen, der selv om han nu er fortid i Give beholder sit job hos HK Give Fremad-sponsoren Hydroscand i Aarhus.

Tæt på at stoppe helt
Christians håndboldfremtid ligger nu i hans fortid, idet den dygtige venstreback starter op i den klub, hvor han tidligere har gjort det så glimrende. – Rækker Mølle stod klar med et tilbud til mig, da de hørte om mit stop i Give. Jeg må indrømme, at jeg har været tæt på at stoppe min karriere helt i hvert fald i et halvt års tid, men da Rækker Mølle kom på banen, kunne jeg ikke sige nej. Her har jeg min omgangskreds, kender klubben godt, så på en måde kan man godt sige, at jeg vender hjem. Og hvis jeg kan være med til at hjælpe klubben med at redde livet i 1. division, vil det da glæde mig meget, siger Jespersen, der i forbindelse med stoppet i Give gerne vil takke alle på og omkring holdet for en god tid i Give.

Pissefed tid i Give
– Jeg har mødt stor forståelse fra klubbens side i forbindelse med mit stop. Det har på alle måder været en pissefed tid i Give med en masse gode oplevelser. Jeg har intet negativt at sige om min tid i Give. Opbakningen fra klub og tilskuere har været fantastisk, og det vil jeg gerne sende en stor tak for. Jeg glæder mig til at komme til Give igen og opleve holdets kampe fra sidelinjen, siger Christian Jespersen.

Flot tilbage efter korsbåndsskade
For Give bliver det et stort tab at skulle spille uden ”den flyvende kampvogn”, som vi døbte ham her i avisen. Den sympatiske Christian Jespersen havde ellers på fornemmeste vis kæmpet sig tilbage fra en grim korsbåndsskade, og det er imponerende, hvordan han på den konto har kunnet brillere som et af sit holds bedste spillere her i efterårssæsonen. Han har scoret mål på samlebånd og virkelig vist sig som både den fantastiske fighter og spiller, vi alle ved han er! For træner Kedde Jensen er Jespersens stop selvfølgelig et stort tab – på både den sportslige og den menneskelige konto.

Kedde Jensen: Vi er dybt rystede og skuffede
– Vi blev alle dybt rystede, da Christian efter kampen mod GOG meddelte os, at han stopper. Det kom helt ærligt som en kæmpeoverraskelse, og vi ville i klubben meget gerne have haft et hint for 3-4 uger siden, om at Christian følte sig presset. Så kunne Ole Jensen (formand for eliteudvalg), Christian og jeg have sat os sammen for at finde en løsning på det her problem. Christian er en god dreng, som vi har gjort rigtig meget for her i klubben i forbindelse med hans lange skadesperiode, vi har fundet et job til ham, så jeg er skuffet over, at han ikke gav os en chance for at hjælpe ham. Det havde været fair over for os, at han havde været mere åben omkring sin situation, siger Kedde Jensen, der med den stærke backs forsvinden nu skal ud og finde en afløser, der kan levere de her 7-10 mål pr. kamp.

Et kæmpetab sportsligt
– Det bliver ikke let. Christian har helt sikkert 1. divisionsniveau. Det ved de også i Rækker Mølle, ikke mindst Rækker Mølles træner, der kender Christian rigtig godt, og jeg kan godt forstå, at de vil tilknytte Christian til deres trup. (Rækker Mølle ligger i bunden med 5 points efter 13 kampe, red.) For os et kæmpetab sportsligt, men omvendt vil vi jo også kun have spillere, der er helhjertet til stede i klubben, og vi accepterer Christians valg, understreger Kedde Jensen, der sammen med Ole Jensen må i gang med at kigge sig om efter en ny venstreback med mål i næverne. Både eksternt men også internt!

Nu må andre steppe op
– Samtidig med at vi afsøger markedet, skal vi også kigge indad i truppen. Med Christians afgang får andre jo en mulighed for at steppe op. Vi har 15 dygtige spillere i truppen, og det er jo før set, at spillere vokser med opgaven, når de får mere ansvar, påpeger Kedde Jensen, der nu sammen med sin spillertrup holder skarp fokus på at kigge fremad på et håndboldliv uden Jespersens mange mål. Holdet har én opgave tilbage inden juleferien kalder, nemlig en udekamp lørdag d. 13. december i Skovbakken. Her spiller Jespersen altså ikke, idet det ville give ham karantæne i Rækker Mølles første kamp efter julepausen, hvor man får besøg af Tønder Håndbold.

Christian Jespersen