Dalmose imponerede i erhvervsklubben

Håndboldkoryfæet man enten elsker at hade eller omvendt, Christian Dalmose, er en farverig personlighed, der altid har brændt igennem på både godt og ondt på den store scene i det danske håndboldelite-miljø.

Når Dalmose er i byen, er ingen i tvivl om det, men manden har også haft en vidunderlig evne til at skabe store resultater i de klubber, han har været træner for.

Dalmose var hyret ind af HK Give Fremads erhvervsklub som en gave og et tak for i år til medlemmerne, der gratis kunne deltage i spisning og foredrag.

Det var Allan Kvistgaard fra Nordea i Give, der via bankens netværk havde sørget for at få Dalmose til byen.

Ålbæks skinke som fremragende opvarmning
Det var der i omegnen af 100 personer, der havde takket og bukket ja tak til, og da den eminente glaserede skinke med dertil hørende kartoffelsalat fra Slagter Ålbæk, med butiskchef Ole Sørensen som sikker dirigent ved skærebrættet, var sat til livs, gik den i Brøndby fødte og opvoksede Dalmose på podiet i Ikærhallens kantine, bedre kendt som Gassers Café.

– Jeg er en pissegod håndboldtræner. For jeg er blevet fyret, smidt ud og genansat i de fleste af de klubber jeg har arbejdet i. Vores tidligere fodboldlandstræner Morten Olsen sagde på et tidspunkt, at man først er en god træner, når man er blevet fyret 3 gange, så derfor min påstand om, at jeg er en skidegod træner, lød indgangsbønnen fra den karismatiske Københavner med et stort grin.

Anekdoter fra 16 år som håndboldtræner
Så var stilen lagt, og Dalmose leverede herefter et fyrigt og interessant bombardement af sjove, skægge og ”hemmelighedsstemplede” anekdoter og fortællinger om et nu 16 år langt liv som håndboldtræner for kvinderne i klubber som Ikast, Aalborg, Viborg, Ajax (mandeholdet) og ungarnske Siófok.

Dalmose fortalte åbenhjertigt om både triumfer, titler og nederlag, om medaljens forside og bagside, og om det pres, der ligger på en familie, når faren hedder Christian Dalmose og er en højt profileret, og helt igennem kompromisløs, håndboldpersonlighed, der ikke er bange for at stikke snuden frem i jantelovens fædreland.

Pressen og familielivet ikke den bedste kombination
Altså virkelig guf for en glubsk formiddagspresse, der ikke har holdt sig tilbage med at sættestød ind i og i særdeleshed under mellemgulvet på Dalmose og hans familie.

– Det er sgu da fedt at se sit navn tværet ud på forsiden af EkstraBladet med overskriften: ”Dalmose har snydt i skat for 150.000 kr.”. Den er da let nok at snakke med børnene derhjemme om, lød det sarkastisk fra Dalmose, der også har oplevet, at have besøg af folk med skjulte mikrofoner på sig.

Ikast? Det er ren ægteskabsterapi!
Snakken og debatten rundede selvfølgelig også spændende håndboldemner som landsholdet, Ulrik Wilbek, Anja Andersen, korrupte dommere og livet generelt som håndboldnomade. Og så afslørede Dalmose faktisk også et fantastisk fif af terapeutiske dimensioner.

– Hvis man har lidt udfordringer i ægteskabet, så skal man bare flytte til Ikast. Det fungerede kanon for mig og min kone, lød det fra Dalmose, der i dag lever selv i Ungarn, mens resten af familien bor i Danmark. En svær logistisk øvelse, men som man ifølge Dalmose finder ud af i den håndboldgale familie,

Fin spørgelyst, glimrende arrangement
Spørgelysten fra de fremmødte var fin, idet der kom spørgsmål fra salen til både det rent håndboldfaglige og det menneskelige aspekt i Christian Dalmoses karriere. Fine og gode spørgsmål, der var med til at gøre aftenen til en levende og interessant affære.

Bottom line er da også, at man kun kan rose erhvervsklubben og dagens foredragssponsor Nordea for at lukke denne sæson af på allerbedste vis med et rigtig fint og godt tænkt arrangement.

Dalmose var efterfølgende for øvrigt meget begejstret for sit ophold i Give.

– Hold nu fast. Det var en superpositiv oplevelse at møde folkene i og omkring håndboldklubben i Give . Jeg elsker bare at komme sådan nogle steder hen, hvor der er sjæl, masser af hjerte og godt humør. Jeg følte mig faktisk så velkommen og godt tilpas, at jeg nok kom til at afsløre nogle ting, som jeg ikke normalt kommer ind på, lød det efterfølgende fra Christian Dalmose.

Det skal han ikke høre et eneste ondt ord for, den gode Brøndbymand!