Grindsted GIF, Håndbold 29 26 HK Give Fremad
11th Nov 2018 - 16:30
Lynghallen
2. division Herrer

GRINDSTED:Det var unge sultne håndboldknægte mod satte og rutinerede håndboldherrer, der søndag tørnede sammen i Lynghallen i Grindsted, da Grindsted mødte Give i håndboldens 2. division. Og lad det være sagt med det samme: Det blev en tæt på pinlig affære for Give, der vel kun leverede noget, der kunne minde om en tilnærmelsesvis ordentlig håndboldvare i kampens første 15 minutter, hvor gæsterne førte 6-4.

Men herfra gik det brutalt ned ad bakke for et gæstehold, der virkede uengageret og uinspireret, og som leverede et hav af tekniske fejl og mange alt for forhastede afslutninger. Dette udnyttede et topmotiveret og velspillende hjemmehold, godt båret frem af den fyldte Lynghallen, i perioder til at klæde de rutinerede gæster helt af til skindet.

Små 10 minutter før tid førte hjemmeholdet med 23-17, og det kunne være gået helt galt for Give, hvis ikke hjemmeholdet havde gearet ned på både tempo og fokus. Nu endte det med en sejr på 29-26, men at Give derved reddede æren er svært at argumentere for bedømt ud fra aftenens samlede præstation.

  • Det skuffer mig, at vi rent mentalt ikke er kommet længere. Vi er simpelthen for dårlige i modgang, og derfor kommer vi også til at fremstå både uengagerede og ringe.
– Givetræner Martin Schmidt

Skuffende at vi ikke har flyttet os mentalt

Sådan så en synligt skuffet Givetræner Martin Schmidt også på det umiddelbart efter kampen:

-Det er virkelig tungt at se tilbage på den præstation, vi lige har leveret. Vi holder slet ikke vores aftaler. Prøv at hør her, vi har siddet og set 90 minutters video af Grindsted; vi vidste lige nøjagtig, hvad de kom med, og hvordan de vil spille, og alligevel lader vi deres højreback komme til et hav af afslutninger og scoringer. Vi er simpelthen ikke kloge nok, og vi arbejder slet ikke hårdt nok i dag. Vores forsvar viser slet ikke muskler nok. Vi laver 16-17 tekniske fejl, fyrer forhastet løs på meget løse chancer og brænder også flere store chancer, konstaterer Schmidt og fortsætter:

– Og så skuffer der mig, at vi rent mentalt ikke er kommet længere. Vi er simpelthen for dårlige i modgang, og derfor kommer vi også til at fremstå både uengagerede og ringe. Det ærgrer mig også, at der sådan en aften ikke kommer meget mere fra holdets profiler, konstaterer Martin Schmidt, der har masser af roser til de mange medrejsende Givetilskuere, der modsat holdet på banen i den grad leverede varen denne søndag aften.

Give spiller allerede torsdag aften på udebane mod Skjern, der ligger med 4 points efter 7 kampe.

Mål for Give: Mads Overgaard 5, Simon Madsen 5, Rolf Hessellund 4, Thomas Oesen 3, Chris Bust 3, Christian Skagen 2, Kristian Klitgaard 2, Sebastian Hansen 1 og Kim Nissen 1.

Give måtte undvære målmand Christian Lynggaard og fløjspiller Niclas Henriksen, der begge havde meldt afbud.