HK Give Fremad 23 39 GOG Håndbold
23rd Aug 2018 - 20:00
Ikærhallen
Landspokal Herrer

GOGs træner Nicolai Krickau er en herre med en vis portion humor. Han udtalte med et skævt smil før kampen mod Give, at han havde en ret dårlig mavefornemmelse omkring kampen, og at han frygtede, at hans hold nok ikke kunne lukke kampen inden slutfasen.

Samtidig roste GOG-træneren også det flotte setup i Give, og begge dele bar noget der bragte smilene frem hos de 131 gæster der havde meldte sig til erhvervsklubbens spisning før pokalbraget.

Men så var det også forbi med høflighederne og mavepinen fra fynboernes side, for efter blot 6 minutters spil førte favoritterne fra det sydlige Fyn 5-1, og dermed manede de hurtigt enhver form for drøm om et pokalmirakel i Ikærhallen godt og grundigt i jorden.

Give skal dog roses for at komme tilbage efter denne stående knockout, og i en periode på små 20 minutter leverede den nye træner Martin Schmidts tropper faktisk varen med nogle flotte scoringer og gode redninger af holdets nye målmand, Christian Lynggaard.

  • Jeg ærgrer mig over de to gange 8 minutter i starten af begge halvlege, hvor vi bliver blæst omkuld og indkasserer mange mål. Herefter har vi gode perioder, hvor vi får vist nogle fornuftige ting, og havde vi kendt vores besøgelsestid i 1 halvleg, havde det set noget bedre ud til pause.
– Givetræner Martin Schmidt

Fysisk stor forskel

Pausestillingen hed 16-10 i GOGs favør, som gjorde det de skulle, men så heller ikke ret meget mere. Det skulle dog ændre sig i 2. halvleg, hvor nogle af GOGs unge talenter fik lov til at lege med, mens flere af koryfæerne fik hviletid på bænken.

De første 10 minutter af 2. halvleg blæste de sultne GOG-opkomlinge til fuldt angreb og førte efter 40 minutters spil med 24-13, og mens GOG lagde flere og flere lag på, mistede et udpumpet Givehold kræfterne både fysisk og mentalt. Og det er her man lige skal huske, hvilke præmisser denen pokalkamp blev afviklter under:

Givespillerne har trænet i tre uger; tung, hård fysisk træning med masser af hårde løb, mens GOG står toptrimmet og klar til deres første turneringskamp ultimo september med lette ben og masser af benzin på tanken. Værre tidspunkt at møde en klassemodstander på, skal man lede længe efter, så enkelt er det!

Og samtidig var det klubbens største kamp nogensinde: At være blandt de 16 bedste hold i Danmark i pokalturneringen er en vanvittigt flot præstation, og det er dette vi skal fremhæve, og ikke at Give til sidst blev mast af de ustyrlige GOG’ere, er hentede en sikker sejr på 39-23.

Schmidt træt af to gange 8 minutter

Givetræner Martin Schmidt fik dermed en hæsblæsende debut i Ikærhallen, men han hæftede sig ved den gode håndboldaften, som klubben kunne tilbyde de ca. 400 tilskuere i Ikærhallen.

-Jeg ærgrer mig over de to gange 8 minutter i starten af begge halvlege, hvor vi bliver blæst omkuld og indkasserer mange mål. Herefter har vi gode perioder, hvor vi får vist nogle fornuftige ting, og havde vi kendt vores besøgelsestid i 1 halvleg, havde det set noget bedre ud til pause. Vi brænder jo en 4-5 kæmpemuligheder, og det skal man ikke gøre mod en modstander af GOGs kaliber, pointerer Schmidt, der på den konto efterlyser noget mere kyniske og koldblodighed, og til tider også ærgerrighed fra spillere.

-Vi stiller jo også op til denne her svære dyst i en fase, hvor spillerne har blytunge ben efter en benhård træninsopstart, og samtidig har vi flere spillere, der grundet skavanker og skader ikke kan være 100 % med. Simon Madsen (Gives bedste skytte, red.) spillede ikke i dag grundet en fodskade, og både Chris Bust og Rolf Hessellund går og trækkes med skader. Det får vi forhåbentlig styr på, inden vi om en måned starter turneringen, siger Martin Schmidt, der udover det fysiske og håndboldtaktiske også har en mere mental opgave med sit hold.

Fra næsten-mentalitet til vi gør det sgu

Han roser godt nok sit hold for i perioder at få løbet godt med GOG, men han ser også en kultur, hvor man næsten gør tingene fuldt ud. Og det skal forbedres.

-Vi skal have knækket denne “næsten-mentalitet” til at vi går ind med en indstilling om, at “vi gør det sgu”. Det handler om at arbejde med det til træning, men det handler også om at vinde kampe, mange kampe. Så kommer denne her vindermentalitet, og det er den, vi skal have banket på plads – selvfølgelig sammen med alle de andre håndboldfaglige ting forsvars- og angrebsmæssigt, påpeger Martin Schmidt.

Han kunne se flere af de nye spillere på holdet levere positive præstationer, som lover godt fremover. Således stod Christian Lynggaard i målet en god kamp med flere flotte redninger, og bagspiller Thomas Oesen fik også givet flere smagsprøver på, at han kan komme til at bidrage med mange ting i Gives angrebsspil. På højrefløjen så vi Niclas Henriksen levere et par flotte scoringer, så han ser også spændende ud.

Af de “gamle” drenge kunne man notere sig, at Rolf Hessellund ser skarp ud med fem scoringer, og at Chris Bust med 7 scoringer ligner en herre, der er på vej til at finde tilbage til sit gamle formstærke jeg.

Pas på: Fandenivoldske terriere på banen!

– Det vi skal holde fast i her i aften, er den helt fantastiske oplevelse vi har fået som håndboldklub. Det er fantastisk, at Give har spillet sig til at få sådan en kamp her mod GOG. Vi ser en række nuværende og garanteret også kommende landsholdsspillere her i hallen i aften mod vores egne drenge, og det er bestemt ikke en selvfølge, at man som 2. divisionsklub får så store kampe, som denne her i aften. Flot arbejde af holdet og af klubben at nå så langt, og en fantastisk stemning i hallen, selvom vi hang bagefter rent scoringsmæssigt. Derfor er det også vores hensigt, at vi fremover vil løbe på banen som en flok fandenivoldske terriere, så vi kan fastholde den gode stemning med publikum og vise, at vi er et vinderhold, siger Martin Schmidt.

Mål for Give: Chris Bust 7, Rolf Hessellund 5, Kim Nissen 4, Niclas Henriksen 2, Mads Overgaard 2, Jesper Johannesen 1 og Thomas Oesen 1.

GOS topscorere: Lasse Kjær Møller 8, Oscar Bregendahl 7 og Odinn Rikhardsson 6.