HK Give Fremad 30 25 Grindsted GIF, Håndbold
21st Feb 2019 - 19:30
Ikærhallen
2. division Herrer

Det blev en håndboldaften af de helt store torsdag aften i en propfuld og stemningsmættet Ikærhal, hvor hjemmeholdet efter en flot og helhjertet indsats satte gæsterne fra nabobyen Grindsted til vægs med en overbevisende 30-25 sejr efter en pauseføring på 16-13.

Engagerede tilskuere fra begge lejre skabte en fantastisk kulisse, og de to mandskaber sørgede via flot spil og et tæt opløb helt hen til det 45. minut, at hallen gyngede godt og grundigt i bedste Boxen-stil.

Med små 10 minutter tilbage fik Give dog slået det afgørende hul og bragte sig foran 25-21 på et tørt riv af kanonskytten Brian Køhler. Herefter mistede de smalt spillende unge talenter fra Grindsted pusten, og Give kunne køre en sikker femmålsejr hjem til udelt begejstring for det ekstatiske hjemmepublikum, der kvitterede for deres håndbolddrenges indsats med stående klapsalver.

  • Forskellen på i dag og sidste gang vi mødte Grindsted og tabte 29-26 er, at vi i dag leverer en disciplineret indsats, vi begår langt færre fejl, og fremfor alt så viser vi i dag, at vi vil det her mere end Grindsted.
– Givetræner Martin Schmidt

“Vi vil det mere end Grindsted”

Gives træner Martin Schmidt var både stolt og glad efter kampen, som han var med på at udnævne til sæsonens hidtil bedste.

-Vi spiller en rigtig god kamp i aften på flere parametre. Vi spiller en god gang håndbold og fighter forbilledligt for hinanden, og selv i de perioder, hvor vi bliver ramt af en række noget halvbillige udvisninger, viser vi moral og står godt imod, siger Martin Schmidt med henvisning til den periode i starten af 2. halvleg,hvor man blev ramt af fire udvisninger nærmest oveni hinanden.

– Idag leverer alle mand, både de der starter på banen, og de der bliver skiftet ind. Forskellen på i dag og sidste gang vi mødte Grindsted (og tabte 29-26, red.) er, at vi i dag leverer en disciplineret indsats, vi begår langt færre fejl, og fremfor alt så viser vi i dag, at vi vil det her mere end Grindsted. Med den flotte kollektive indsats her i dag får vi i en grad vist, at pilen nu for alvor peger opad for os, og at vi er på rette vej, konstaterer Martin Schmidt

Spillede meget smalt med vilje

Han kollega på den anden trænerbænk, Flemming Pedersen, tog nederlaget forholdvist roligt.

– Grundet sygdom og karantæner til dels vores topscorer Nikolaj Svalastog og playmaker Thomas Theilgaard møder vi i dag op med en meget smal trup. Vi vælger ud fra vores klubfilosofi at spille smalt, for at give spillerne meget spilletid, og på den konto vidste jeg godt, det ville blive svært her i Give, og at vi skulle lave et mindre mirakel for at få noget med hjem herfra. Vi har ret beset kun en keeper med, og han rammer nok ikke sin bedste aften modsat Gives målmand, der står en fin kamp. Give har nogle gode skytter, og dem får vi så ikke fat i, men alt i alt kan vi godt være vores indsats bekendt, siger Flemming Pedersen, der kunne se sit holds storskytte Daniel Jørgensen score hele 10 gange.

Mål for Give: Simon Madsen 8, Chris Bust 8, Brian Køhler 5, Thomas Oesen 3, Jesper Johannesen 2, Niclas Henriksen 2 og Kim Nissen 2.

Jakob Skov stod med 12 redninger.