HK Give Fremad 22 27 IK Skovbakken
23rd Sep 2018 - 19:00
Ikærhallen
2. division Herrer

Give kunne ikke indfri de store forventninger, der er til holdet i denne sæson, efter at man har forstærket truppen med flotte navne som Kristian Klitgaard, Christian Lynggaard og Thomas Oesen, der alle har spillet i håndboldligaen.

Foran øjnene på 350 tilskuere i en fyldt Ikærhal leverede Give varen i 1. halvleg og kunne gå til pausen med en 11-9 føring efter godt målmandspil af Christian Lynggaard og stærkt og effektivt angrebsspil af Jesper Johannesen.

Men efter pausen væltede det nykonstruede og usammenspillede håndboldlæs totalt for Give, der kunne se de letbenede Skovbakkenfolk løbe fra Give i begge ender af banen.

Det endte med en sejr på 27-22 til gæsterne efter at Give i de sidste 10-15 minutter gik mere eller mindre i opløsning. Her scorede gæsterne nærmest efter behag mod et opgivende Giveforsvar, hvor flere spillere havde glemt alt om den noble disciplin, returløb.

Sammenbrud i 2. halvleg

Resultatet og præstationen i 2. halvleg affødte skuffelse i Givelejren, hvor holdets nye træner Martin Schmidt ikke fin den start, han havde drømt om.

-1. halvleg er fin nok, men i 2. halvleg blev det blev alt for tydeligt, at de spillemæssige relationer på holdet slet ikke sidder der endnu, idet vi kun har haft 14 dage til at spille Kristian Klitgaard ind på holdet. Vi laver også alt for mange store tekniske fejl, og det kostede en del mål, konstaterer Martin Schmidt.

Men Givetrænerens skuffelse stopper ikke her, for på det mentale plan viste hans mandskab også betænkelige svagheder.

-Jeg er skuffet over det udtryk, vi møder modgangen med i 2. halvleg. Her manglede vi krigere på banen. Vi løb rundt med den der “offer-attitude”; kæmpede ikke helhjertet for trøjen og udstrålede alt i alt for meget opgivenhed. Det må simpelthen ikke ske konstaterer i en hjemmekamp i en fyldt hal, fastslår Martin Schmidt, der roser målmand Christian Lynggaard for en god kamp samt Jesper Johannesen for en god 1. halvleg.

Give udfordret af for mange halvskadede spillere

Skovbakkens træner, den tidligere Givespiller Casper Bjørnemose, var glad for sejren på en svær udebane. Men helt tilfreds med sit hold var han dog ikke.

-Vi leverer en ok 1. halvleg, men brænder for mange chancer. I 2. halvleg bliver det bedre; vi får hul på deres forsvar og vores offensive forsvar presser dem til at lave en del fejl, som vi udnytter. Vi får tydeligvis også det fysiske overtag de sidste 15 minutter i kampen, dog mener jeg, at vi stadig brænder for meget i 2. halvleg. Men 2 point er i hus, og det er det vigtigste, konstatere Bjørnemose.

Martin Schmidt ønsker sig pt. mest af alt en skadesfri trup, så der kan trænes med høj kvalitet de næste uger, men der er ifølge Givetræneren stadig for mange spillere, der hænger i bremsen rent fysisk. En lille håndfuld faktisk, så meget hviler på ganske få spillere lige nu – og det er en udfordring, hvilket vi tydeligt så i aftenens kamp.

Mål for Give: Kristian Klitgaard 7, Jesper Johannesen 7, Kim Nissen 3, Niclas Henriksen 2, Simon Madsen 2 og Rolf Hessellund 1.