Flot damebrag i Vonge-hallen

ØNIF serie 1 – HK Give Fremad 22-20 (14-12)

Tekst og foto Jim Hoff

De mange tilskuere i Vonge-Kollemortenhallen blev i søndags vidner til en rigtig god serie 1 kamp i damerækken, hvor topholdet fra Give og rækkens nr. 3 ØNIF tørnede sammen i et af de der vaskeægte lokalbrag, der kan høres helt ind i Idrættens Hus i Vejle.

ØNIF under pres
Det stod klart at Give uanset kampens udfald ville blive nr. 1 i rækken, og det nyoprykkede hjemmehold kunne med en sejr sikre sig endnu en sæson i serie 1. Givetræner Peter Thuun havde valgt at spare et par stramspillere til de vigtige oprykningskampe i den kommende weekend i Brædstrup, hvilket betød, at man stillede op uden anfører Michelle Ringsted Langkjær og Camilla Holmgaard. Den luksus kunne man ikke tillade sig i ØNIF-lejren, hvor trænerduoen Michael Lund Jessen og Thomas Wulff stillede med hele garderoben. – Vinder vi i dag, ser det ret godt ud. Så bliver vi sandsynligvis blandt de 3’ere, der ikke skal ud i nedrykningsspillet, og den tanke kan vi godt leve med, lød det kvikt fra Michael Lund Jessen før kampen. At det så efter kampen faktisk endte med en 2. pladsen til ØNIF-pigerne gjorde jo ikke sagen ringere.

Pyromaner fra Give
I en tempofyldt 1. halvleg med masser af tætte og intense dueller fik tilskuerne både smæk for skillingen og 26 mål fordelt med 14 til et topmotiveret og velspillende hjemmehold og 12 til det gæstende tophold, der i perioder gjorde det fint, mens man i andre perioder lige manglede det sidste gear.

Efter pausen faldt det spillemæssige niveau en kende. Der sneg sig en hel del tekniske fejl ind i spillet på begge sider, og især Givepigerne brillerede med en afbrændingsprocent så stor, at Givetræner Peter Thuun flere gange var ved at gå ud af sit ellers ret så gode skind. Intensiteten og dramatikken blev dog bevaret lige til de sidste minutter, hvor hjemmeholdet straffede gæsternes mange afbrænder (bl.a. 3 straffekast i 2. halvleg) og trak fra med 4 mål. Topholdet fik et lille comeback til allersidst, men ØNIFs velfortjente sejr på 22-20 var reelt aldrig i fare.

Fortjent sejr til grøn
Fuldt fortjent sejr til ØNIF, uden tvivl. Dermed kunne et jublende hjemmehold med trænere sekunder efter slutfløjtet falde hinanden om halsen med de taktfast klappende og ganske begejstrede tilskuere på lægterne som back up. Tilskuere havde kampen igennem sørget for en rigtig god stemning i hallen, og traditionen tro måtte en håndfuld af de gamle rutinerede fodboldgutter fra ØNIF ”hjælpe” dommerne – helt uopfordret og frivilligt – med at træffe de rigtige beslutninger. Herligt!

ØNIF: Godkendt med pil opad!
Kanonfin kamp at lukke sæsonen på – og tillykke herfra til HK Give Fremad med 1. pladsen og dermed pladsen i det svære oprykningsspil, mens der bestemt også er grund til at lette på hatten for det fine arbejde spillere og trænere har leveret i ØNIFs første sæson i serie 1. En 2. plads som nyoprykker må falde ind under betegnelsen ”godkendt med pil opad”.