Flot kamp af pigerne var ikke nok til sejr i Jysk cup

HK Give Fremad – SGI Esbjerg 24-25

Camilla Holmgaard 7 mål, Camilla Secher Utoft 5 mål, Michelle Ringsted Langkjær 4 mål, Julie Faurschou Hastrup 3 mål, Anna Budde Laursen 2 mål, Lærke Krudt 1 mål, Christina Skyum Knudsen 1 mål, Pernille Dahl Emborg Jepsen 1 mål

Hold op hvor er det en fornøjelse at være træner for en flok piger der kommer til træning og kamp hver eneste gang med et kæmpe smil på læben, og det var lige præcis sådan nogle piger der mødte til Jysk cup kamp tirsdag aften. Hele truppen virkede klar på den kæmpe opgave der ventede, for gæsterne fra SGI Esbjerg var ikke hvem som helst. De fører deres Jyllandserie pulje, efter 5 kampe har de ikke tabt endnu og de har en plusmålscore på 46. Så det vil sige at de hver gang de spiller i Jyllandserien vinder den med gennemsnitligt 9-10 mål, så ingen tvivl om at det var en kampe kæmpe opgave pigerne var på.

Vi startede ud i et 6-0 forsvar, og kun i korte perioder i kampen var vi fremme i 5-1 forsvar. Michelle var tilbage i truppen og det kunne mærkes, anføreren og forsvars generalen tog taktstokken i det stærke 6-0 forsvar. SGI havde i store perioder svært ved at komme igennem til frie chancer, og blev derved tvunget til at tage afslutninger fra distancen hvor vores målmand så stod i vejen.

Vi har en længere periode arbejdet til træning på at få mere tålmodighed ind i vores angrebsspil, og det må siges at det har vi haft en del held med. Vi får skabt rigtig mange gode løsninger og kommer frem til rigtig mange godt chancer, selvom SGI var dygtige til at skift forsvarsformation hele tiden. I angrebspillet kunne nævnes mange navne på spillere der gjorde en flot insats, for alle bød ind med højt niveau. Men det er sin sag at bygge spillet op mod et godt forsvar der skiftede formation hver 10 min, og holdt niveauet i 60 min det er imponerende Holme, Rigtig flot!

Kampen bliv tæt hele vejen, og da de 60 min var gået stod der 20-20 på tavlen. Så der skulle forlænget spilletid til, på 2×5 min. Også her blev det uhyggelig tæt, og efter de første 5 min førte SGI med 1 mål. I anden halvleg af opkampen fik vi efter ca 2 min en udvisning, og angrebet efter en udvisning mere så vi nu var 2 mand i undertal. Men et par mirakelredninger holdt os inde i kampen, og til allersidst havde vi da også chancen for uafgjort igen idet vi fik et straffe i de sidste sekunder. Men stolpen var i vejen for en ellers stærkt spillende Holme, men det var de små ting gennem hele kampen der afgjorde denne vilde kamp.

2 spiller der virkelig har fundet deres niveau de sidste par kampe er Utoft og Majken. Utoft har været sikkerheden selv i hendes afslutninger, og har virkelig steppet op på et rigtig skarpt niveau. Alle på holdet er sikker på at “tanden” har en del af skylden (intern jokes). Majken har været et levende plankeværk, og det er tydeligt at modstanderne virkelig har svært ved at få hul på hende. I tirsdagens kamp tog hun 4 ud af 5 straffe, det er sgu imponerende.

Alt i alt en rigtig god oplevelse, og en rigtig flot holdindsats hvor alle holder et flot niveau. Vi tabte godt nok med 1 mål, men det føles næsten som en sejr!!

Tak for opbakningen til publikum, håber i blev underholdt!!