Forrygende Dubadi kampafgørende i ny Givesejr

Give Fremad – GOG Håndbold 2 23-20 (12-11)

Af Jim Hoff

Det blev til sejr nr. 2 i træk, da HK Give Fremads divisionsmandskab torsdag aften besejrede ligareserverne fra GOG med 23-20 efter en præstation af hjemmeholdet, der så absolut må henregnes som en af de gode af slagsen.

Det var da også en yderst tilfreds Givetræner, der efter kampen mod de kontrastærke fynboere udtalte sig til pressen,

Vandt med hjertet
– En fantastisk vigtig sejr for os. Det var måske ikke det mest opsigtsvækkende spil, vi præsterede, men jeg noterer mig med stor glæde, at vi via hjerte og stor fight hev en fortjent sejr hjem over en stærk modstander med mange hurtige unge spillere, siger Kedde Jensen, der kunne glæde sig over en næsten perfekt forsvarskamp af sit mandskab.

Næsten fejlfrit forsvarsspil
– Vi spiller faktisk næsten fejlfrit i samtlige 60 minutter i forsvaret. Det eneste reelle problem vi havde især i de første 30 minutter, var GOGs fløje, der scorede en stor del af deres mål, men det fik vi bedre styr på i 2. halvleg. Og så må jeg rose vores unge målmand Mikkel Dubadi for at fyre en brandkamp af. Det var på højt niveau, det han leverede i dag, lyder det anerkendende fra Kedde Jensen, der havde valgt den unge målmand på en god mavefornemmelse kort før startfløjtet.

Lukkede ned for GOGs kontrafase
Kedde Jensen havde rent taktisk bl.a. stor fokus på at lukke af for de hurtige GOG’eres kontraspil, og det lykkedes fint ikke mindst pga. et i flere momenter fint komponeret angrebsspil, hvor man i de fleste tilfælde kørte bolden velovervejet rundt. – Generelt set er jeg godt tilfreds med angrebsspillet. Ok, vi har en periode især i 1. halvleg, hvor vi stresser lidt for meget, og vi brænder igen for mange store chancer. Det holder GOG inde i kampen, desværre, for vi kunne i min optik have lukket den i 1. halvleg, havde vi været knivskarpe, siger Kedde Jensen, der kunne se sit mandskab gå til pausen med en 1 målsføring.

Dubadis små mirakler
Dramaet fortsatte i 2. halvleg, hvor Give aldrig kom mere foran end med 1-2 mål. Gæsterne bed hele tiden ret kompetent fra sig, de havde en dygtig målmand, der tog godt fra, og da Mikkel Dubadi blev ved med at levere små mirakler i den anden ende, blev det en målfattig affære, hvor underholdningsværdien blev oppebåret af den hele tiden fortættede spænding om kampens udfald. 5 min. før tid slog Give dog et, troede alle i hallen, afgørende hul på 4 mål. Det fik smilene frem på såvel træner- og udskiftningsbænken i blå lejr, men en 2 minutters udvisning til Kasper Tømrer Nielsen fik kampen til at slå en dramaturgisk kolbøtte. Gæsterne hamrede 3 hurtige i kassen, og så førte Give med 1 mål små 2 min. før tid. Verdammt, kunne man se Givetræneren tænke med hele kroppen!

Bevarede roen i hektisk slutfase
Men Givegutterne holdt hovederne kolde og hjerterne varme, og holdet fik sat de rigtige angreb i de sidste minutter, hvor gæsternes taktik med mand-mandopdækning i slutfasen gik i vasken og serverede 3 hurtige og lette Givekasser på et sølvfad. Det var det helt rigtige tidspunkt at finde overblikket og isen i maven frem, og Give kunne dermed hente sin i alt 6 sejr frem i holdets 10. kamp.

Sammenholdet er tilbage
– Vi har jo styr på det i 2. halvleg og er foran det meste af tiden. Udvisningen af ”Tømrer” er lige ved at blive fatal, men ros til gutterne for at bevare roen og overblikket og kører den hjem selv under hårdt pres. En fortjent sejr, hvor vi får genfundet vores fine sammenhold på holdet. Alle er i aften klar til at give den der ekstra meter for holdkammeraterne, og det blev afgørende i vores favør. At vi på den facon kan vinde over en svær modstander glæder mig rigtig meget, for vi har mangler de her holdmæssige dyder lidt på det sidste, konstaterer Kedde Jensen, der sammen med sit mandskab har en kamp tilbage i denne sæsonhalvdel, når Givebussen lørdag d. 13. december drager mod IK Skovbakken, der i 9 kampe har hentet 5 point.

Mikkel & Mikkel
Der er ekstra ros fra Givetræneren til målmand Mikkel Dubadi og til den unge fløjspiller Mikkel Jakobsen, der på fineste vis erstattede en ankelskadet Anders Bøtcher med bl.a. 2 scoringer og mange gennemtænkte aktioner. Dermed en ekstra stor aften for to lokale Giveknægte, og det var noget de trofaste tilskuere forstod at honorere med taktfaste klapsalver.

Mål for Give:

Andreas Oliver Bjerre 5

Brian Køhler 4

Kasper Tømrer Nielsen 3

Kim Nissen 3

Christian Jespersen 3

Christian Skagen 2

Mikkel Jakobsen 2

Morten Axelsen 1