Forventet pokal-exit til Give

Mors/Thy Ligahold 21-34 (9-20)

Overraskelsen udeblev helt og aldeles, da HK Give Fremad lukkede sæsonen med en hjemmebanekamp mod Mors/Thy fra landets bedste række, Boxerligaen. Hjemmeholdet holdt trit med de fysisk og spillemæssigt overlegne gæster i ca. 9 minutter, hvor stillingen var 5-5.

Herefter trådte nordjyderne på speederen og manifesterede dén forskel, der skal være mellem et 2. divisionshold og et hold fra ligaen.

Pausestillingen lød på 20-9 i ligaholdets favør, og dermed var den dyst forlængst afgjort.

– Vi starter jo fint, men vi bliver så for offensive i vores forsvarsspil, hvor vores backs kommer til at stå for langt fremme. Det straffer Mors/Thy knivskarpt. Men jeg synes da, at vi byder godt nok ind med en ret fornuftig kontrafase og presser dem med nogle hurtige opgiverkast, vurderer Gives træner Kedde Jensen.

Han eftersøgte i pausen, at spillerne gik ud til opgave i 2. halvleg med noget mere attitude, og det blev nok en kombination af dette samt gæsternes proportionelt faldende kadence i takt med at de kom mere om mere foran, der bevirkede, at Give faktisk kom fra 2. halvleg med skindet på næsen.

Tabte kun med 2 i 2. halvleg
Således tabte Kedde Jensens tropper kun med 12-14 i de sidste 30 minutter, og det betød også, at holdet lykkedes med at få den propfyldte Ikærhal godt med sig i deres kamp mod overmagten.

– Jeg mener så absolut, at vi kommer fint nok ud af kampen her i aften, og helt generelt har vi leveret en rigtig god 2. halvdel af turneringen. Vores klare målsætning efter jul har været at opnå overlevelse i rækken, og det lykkedes som bekendt allerede i vores 2. sidste kamp. Derfor skal der lyde en stor cadeau til spillerne herfra, siger Kedde Jensen, der nu overlader roret i trænercockpittet til Bjørn Hessellund, mens han selv nu helliger sig jobbet som sportschef i HK Give Fremad.

Christian Skagen Pedersen blev Gives topscorer med 7 mål, og denne bedrift indbragte den rutinerede højrefløj titlen som kampens spiller. Kampen gav også masser af spilletid til de to unge lokale knægte Mikkel Jakobsen (2 mål) og Jesper Stie Sørensen, der dermed fik lov til at smage lidt på en gang ligabold.

Nu er der dømt sommerferie en lille måneds tid inden spillerne igen møder op til træning, og det bliver som sagt med ny træner og en noget anderledes sammensat spillertrup.