Genopstanden håndboldkriger Gives bedste i nyt nederlag

Årets første kamp i det nye år begyndte særdeles lovende for Give, idet holdet førte 4-1 over rækker Mølle efter 8 minutters spil. Blandt andet på tre mål af den tilbagevendte Brian Køhler. Men så var det også slut med herlighederne for hjemmeholdets vedkommende, der efter en 7 minutter lang måltørke kunne konstatere, at modstanderne havde bragt sig foran 7-4.

Tekniske fejl og brændte målchancer stod igen fadder til Gives spillemæssige nedtur, og de kampivrige og ganske kompetente vestjyder havde til tider alt for let ved at drøne gennem Giveforsvaret. Men selvom hjemmeholdet ikke spillede godt, fik holdet kæmpet sig lidt tilbage inden pausen, hvor gæsterne førte 13-11.

Men håbet om et comeback blev hurtigt slukket, da Rækker Møller kort inde i 2. halvleg let havde bragt sig på 20-16, og da Give fortsatte med at brænde selv de mest oplagte scoringschancer, lignede det en umulig opgave for træner Martin Schmidt og hans tropper at få noget med hjem fra den kamp.

Men alligevel fik Give kæmpet sig godt tilbage, og med 15 sekunder tilbage var gæsternes føring reduceret 29-28 mål og Give var i angreb. Men symptomatisk for dagenskamp endte det med, at man brændte endnu en stor chance, og dermed røg muligheden for årets første point.

Næste to kampe skal give fire points

– Det er jo den samme sang, jeg kan sidde og synge her efter kampen, som så mange gange før i sæsonen: Vi laver for mange tekniske fejl, og vi brænder for mange chancer. Altså vi snakker virkelig store chancer, der ikke bliver udnyttet, og så er det altså meget svært at vinde håndboldkampe. Jeg vil dog gerne se på det positive ved kampen, og det var at vi fik gang i Brian Køhler. Han kom med lige nøjagtigt det, vi havde håbet på og med kvaliteter, som vi har savnet på holdet: Vildskab, lyst til at afgøre tingene, det velkendte dunderskud og så den der lyst til at tage verden på sine skuldre, lyder det anerkendende fra Martin Schmidt.

Midt i frustrationerne over endnu en unødvendigt tabt kamp glæder Schmidt sig over sit holds evne til at komme igen flere gange i kampen.

– Vi dør jo et eller andet sted med skoene på og er også tæt på at hente et point i dag. Nu handler det om at vinde de to næste kampe mod SUS Nyborg og Fredericia. De to kampe skal give fire points, hvis vi skal holde os væk fra bundregionen, og det er desværre det, vi må holde fokus på nu, konstaterer Martin Schmidt.

Mål for Give: Brian Køhler 6, Kristian Klitgaard 6, Chris Bust 4, Simon Madsen 4, Niclas Henriksen 3, Sebastian Hansen 2, Kim Nissen 2 og Thomas Oesen 1