Give besejret af ungt velspillende KIF-mandskab

Det blev til 3. nederlag på stribe for HK Give Fremads 2. div. mandskab, de holdet tabte fortjent med 27-31 på hjemmebane til KIFs ligareserver. På trods af nederlaget til det unge talentfulde Koldingmandskab, var der fremgang at spore hos Give i forhold til den særdeles tamme indsats i Skjern i den sidste kamp.

De angrebsmæssige problemer man havde i Skjern blev løst ganske fint, og at score 27 mål mod KIF er langt hen ad vejen godkendt, selvom Give brændte chancer nok til, at de 4 mål man tabte med, sagtens kunne findes frem på blokken over missede såkaldte 100 % chancer. Her i blandt to brændte straffekast samt et par skud på stolpe og overliggere. Nogenlunde sådan så også Givetræner Kedde Jensen kampen.

Kedde Jensen: Gode takter, men forsvaret fejlede
– Først vil jeg sige, at vi viste gode takter i dag, hvor vi især får vist meget bedre angrebsspil, end det var tilfældet i Skjern. I dag har vi problemerne i forsvaret, dels fordi vi i høj grad mangler Kasper Tømrer Nielsen, og dels fordi, vi ikke får kommunikeret helt godt nok og fordi, vi er lidt for flinke rent fysisk, konstaterer Kedde Jensen, der lagde ud med at lade en fremskudt Anders Bøtcher skærme KIFs stærke højreback Daniel Jørgensen i en skæv 5:1 opstilling.

– Men det fungerede ikke. Det gav huller i det centrale forsvar, hvor Heino og Kim var for meget overladt til sig selv, når KIFbagspillerne som eksempelvis Mikel Dalby kom løbende ind i hullerne i høj fart, eller når den stærke stregspiller Jakob Stork blev spillet fri. Vi ændrede efter 8-9 min til 6:0, og det virkede. Vi kommer på 9-9 efter 20 mi. spil, og havde vi i denne fase ikke brændt straffe, ramt stolper osv. havde det set godt ud ved pausen, hvor vi er ned med 3 mål, siger Kedde Jensen.

For få redninger
Efter pausen skiftedes holdene pænt og høfligt til at score, og ved stillingen 21-17 til KIF ændrede Kedde Jensen igen sin forsvarsformation.

– Vi gik over i en 3:2:1 opstilling, og det fungere faktisk fint nok, bortset fra at vi manglede noget kommunikation og noget mere robusthed rent fysisk. Vi gav simpelthen KIF for gode arbejdsbetingelser, men vi var alligevel tæt på at komme op igen, konstaterer Kedde Jensen, der på positivsiden så noget af den vildskab han havde efterlyst fra sit mandskab.

Det var så ikke nok mod en god modstander, og det er heller ikke nok, at man kun kan finde frem til 9-10 redninger fra målmændede over 60 minutter.

– Men det skal ikke hænge udelukkende på vores målmænd. De er afhængige af, at vores forsvar gør det svært for modstanderne, og det var ikke tilfældet i dag, siger Kedde Jensen, der roser Christian Skagen Pedersen for en rigtig god kamp såvel defensivt som offensivt, ligesom der også var et ekstra skulderklap til Jonatan Isachsen og Brian Køhler.

Målmand Ole Hansen stopper i Give
– Og så var det særdeles glædeligt, at Kim Nissen var tilbage på holdet. Han pyntede både i defensiven og i offensiven (topscorer med 8 mål, red.), og godt at se, at han kunne spille så meget, som han gjorde, siger Kedde Jensen, der forøvrigt kunne oplyse, at det var målmand Ole Hansens sidste hjemmekamp for Give, idet studierne i Aarhus (fysioterapeut) er for krævende til, at han kan passe håndbolden i Give.

Ny målmand i divisionstruppen bliver ifølge Kedde Jensen målmandstræner Dennis Klinge (tidl. Ligamålmand), der trækker i kampuniformen efter julepausen.

Satser på et julemirakel i Svendborg
Give har én kamp tilbage inden julepausen på udebane mod Svendborg. En meget svær opgave for Give, der dog kan – og bør – lade sig motivere af, at de med en sejr kan bringe sig op på rækkens 9. plads med lidt luft til nedrykningsstregen.

Lad os blot håbe på et lille julemirakel i Svendborg!

Mål for Give:

Kim Nissen 8

Christian Skagen Pedersen 7

Brian Køhler 4

Kenneth Højgaard 2

Jonatan Isachsen 2

Anders Bøtcher 1

Thomas Vestergaard 1

Heino Jepsen 1

Nicolaj Laursen 1