Give fightede sejren hjem i dramatisk håndboldgyser

HK Give fremad 2. division – Faaborg ØH 30-29 (13-15)

Mål for Give: Kristian Klitgaard 11 (6 på straffe), Mads Overgaard 8, Sebastian Hansen 5, Kim Nissen 4, Simon Madsen 1.

Man of the match: Mads Overgaard.

Det var med kniven for struben, at Give løb ud til årets 2. hjemmekamp mod Faaborg efter to nederlag i de første to kampe. Givetræner Martin Schmidt havde efter nederlaget i Rækker Mølle efterlyst meget mere fight, attitude og indstilling fra sine spillere, og det må man sige både han og tilskueren fik i aftenens opgør i en Ikærhal, der manglede 50-100 tilskuere i forhold til normal standard.

Give kom ud som lyn og torden, førte 4-2 efter 10 minutter, inden de stærke og godt kæmpende fynboer via effektivt angrebsspil fik bragt sig foran med 15-13 til pausen. På et tidspunkt var Give bagud med fire mål, så det lignede en ny nedtur for Schmidts tropper.

Iskolde Hansen slog til fem sekunder før tid

Men Give kom som forbandlede ud efter pausen, fightede forbilledligt og bragte sig foran 18-15 i løber af fire minutter. Og så kan det nok være at folk i Ikærhallen vågnede op til dåd.

Men Faaborg havde set sig lune på Gives venstre forsvarsside og her høvlede de igennem gang på gang, og på trods af rigtig godt målmandspil af den kort før pausen indskiftede Christian Lynggaard, kunne fynboerne bringe sig foran 23-22 med 9 minutter igen.

Give holdt dog stadig fast godt ført an af en fantastisk godt fightende Mads Overgaard, der virkelig viste både attitude og stor klasse i aftenens kamp. Med blot fem sekunder tilbage ved den nervepirrende stilling 29-29 serverede den halvskadede Simon Madsen en sukkerball til playmaker Sebastian Hansen, der brød flot igennem og scorede iskoldt til befriende 30-29.

En meget vigtig sejr for hjemmeholdet efter nogle voldsomme neglebidende ture i den følelsesmæssige rutschebane de sidste 4-5 minutter af kampen. Ikke mindst for cheftræner Martin Schmidt, der har hungret efter sin første sejr med holdet.

“Pissefed herrefight”

-Det var simpelthen en pissefed herrefight det her. Kampen bølger jo helt vanvittigt frem og tilbage. Og så er det jo sjovt, når det er os, der trækker det længste strå, lød det fra en meget lettet Givetræner efter kampen.

Han sendte roser afsted til dagens modstander for at levere en rigtig flot fight, og han erkender også, at det ikke var via poleret håndboldspil, at Give vandt den tætte dyst.

-I dag viser vi sammenhold og sejrsvilje. Vi rykker flot sammen i bussen, hver gang vi oplever modgang, og spillerne viste, at de vil det her – med Mads Overgaard i spidsen som vores enestående chefkriger. Sammen med Christian Lynggaard og Sebastian Hansen leverede han en overbevisende og afgørende præstation, og med de her to herlige points på kontoen er vi meget bedre rustede til at tage imod KIF næste torsdag, pointerer Martin Schmidt.