Give fik den 3. sejr i træk

Give Fremads 2. divisionsmandskab landede et flot hattrick, da holdet fredag aften ekspederede århusianerne fra JAI hjem med et 9 målsnederlag efter en kamp, hvor hjemmeholdet var kontrol i langt den overvejende del af dysten.

Kampen blev afviklet fredag aften lige midt i bedste Vild Med Dans-tid, men det afholdt ikke det trofaste publikum fra at møde talstærkt op, og Erhvervsklubben kunne til spisningen op til kampen ligeledes notere sig, at det slet ikke er så dumt med an gang fredagsbal i håndboldens tegn, idet 131 gæster var mødt op til eventen før håndbolddysten. Det er intet mindre end vildt imponerende!

JAI lagde frækt ud
Aftenens kamp var et møde mellem to mandskaber, der havde fået vidt forskellige starter på sæsonen. Give stod med 2 sejre efter 2 kampe, mens gæsterne fra det nordlige Aarhus havde tabt de to første kampe stort til de to andre aarhusianske klubber AGF og HEI.

De to nederlag så nu ikke ud til at tynge gæsterne, der gik voldsomt friskt til den fra starten af. Kampens første 5 minutter tilhørte klart gæsterne, der tillod sig den frækhed at bringe sig foran 4-1, inden hjemmeholdets spillere erkendte, at det nok var en god idé at spænde ballerne. Ikke mindst den dynamiske og målfarlige Magnus Nygaard viste flot spil, og sammen med en velspillende Amer Novljanin i målet var han hovedarkitekten bag Gives comeback.

Give førte således 6-5 efter 12 minutter, og da hjemmeholdet bragte sig på 13-9 efter 26 minutters spil, lignede det en regulær fredagsrøvfuld til gæsterne. JAI kom dog godt igen (læs: Give sløsede 2 angreb væk) de sidste to minutter før pausen, og derfor hed pausestillingen 13-11 i Gives favør.

Total Givedominans efter pausen
Efter pausen var der dog ingen tvivl. Give vandt de første 12 minutter med 6-2 og bragte sig dermed på komfortable 19-13. Det så svært ud for gæsterne mod et Givemandskab i fuld kontrol, og hjemmeholdet kunne da også stille og roligt øge forspringet via stabilt forsvarsspil og et angrebsspil, der var præget af fokuserede og gennemtænkte aktioner, hvor chancerne klogt og tålmodigt blev spillet store.

Så kom Larsen på banen
Publikum kunne ud over den velfortjente sejr også glæde sig over hjemmebane-comeback til den 19 årige Giveknægt, Christian ”Bale” Larsen, der fik masser af spilletid på fløjen og kvitterede med to fine scoringer. Det var da også en storsmilende Larsen, der efter kampen overfor verdenspressen ikke havde svært ved at sætte ord på sin hjemmebanedebut.

– Hold kæft det var fedt. Rigtig dejligt at komme i kamp her på hjemmebane, lød det fra den herlige gut, mens holdkammeraterne gik forbi og klaskede den pivhurtige fløj kammeratligt på skulderen.

Lige efter bogen
Givetræner Bjørn Hessellund var også en udpræget glad mand, da han efter sejrssangen med spillerne mødte op til den traditionelle pressekonference.

– Vi kører kampen lige efter bogen. I 1. halvleg lukker vi godt af i forsvaret, bortset fra de første 5 minutter, hvor JAI jo skyder på det hele og kommer foran et par gange. Her undervurderede vi nok deres skytter lidt. Men vi får styr på det, og derefter er vi i kontrol og får kørt dem trætte, hvilket da også var planen, fortæller Bjørn Hessellund, der til kampen måtte undvære Chris Bust (karantæne) og Rolf Hessellund (fodskade).

Mere roligt Givehold
Givetræneren havde dog noteret sig en vis mangel på koncentration og fokus i 1. halvleg især i angrebsspillet, og det blev der talt om i pausen.

– 2. halvleg kører faktisk helt perfekt. Meget disciplineret indsats med flot styr på tingene, og med en stærk Magnus Nygaard i spidsen får vi kørt vores angrebsspil flot igennem. Det glæder mig derudover rigtig meget, at vi i dag virker noget mere rolige i vores spil, end mod KIF i vores første hjemmekamp. Spillerne kender hinanden bedre og bedre, de tror på hinanden, og det giver holdet selvtillid, konstaterer Bjørn Hessellund, der er glad og lettet over, at hans mandskab via 3 sejre i 3 kampe har leveret en optimal start på sæsonen.

Topkamp i vente
– Vigtigt med denne her gode start. Og dejligt at vi også prøver at vinde med mere end 1 mål, som det har været tilfældet i de første to kampe. Nu skal vi have fokus drejet ind mod den næste opgave, som hedder HEI på udebane fredag aften i uge 41. Det bliver jo faktisk en topkamp, idet HEI også har vundet deres første kampe. En svær opgave, men en kamp som vi glæder os til, konstaterer Bjørn Hessellund, der ligesom publikum i hallen pegede på Magnus Nygaard og Amer Novljanin som kampens spillere på Givesiden.

Mål for Give:

Magnus Nygaard 8, Kim Nissen 5, Kasper ”Tømrer” Nielsen 4, Christian ”Bale” Larsen 2, Christian ”Skagen” Pedersen 2, Sebastian Hansen 2, Anders Bøtcher 2, Mads Overgaard 2, Mikkel Jakobsen 1.

Dagens detalje: Pressens udsendte noterer sig med stor glæde, at man nu er begyndt at spille Elvisnumre i hallen før og under kampene. Klasse!