Give går benhårdt efter top 2 i sæson 2017-18

Give var tæt på det forjættede land, 1. division, via de to oprykningskampe mod Frederikshavn fra 1. division. 2 tætte kampe kunne såmænd godt have endt med, at Give havde trukket det længste strå, men nu blev det nordjyderne, der løb med 1. divisionsbilletten, hvilket heller ikke var helt ufortjent.

Bottom line er dog, at Give og holdets nye træner Bjørn Hessellund i samarbejde med sportschef Kedde Jensen har leveret en flot sæson med et manse gode, intense håndbolddramaer ikke mindst i Ikærhallen, der har meldt røde lygter flere gange hen over sæsonen.

Bjørn Hessellund er da også, efter at de første skuffelser over den glippede oprykning er skyllet væk, godt tilfreds med sin og holdets første sæson som træner i Give.

-Vi startede sæsonen med at skulle integrere 8 nye spillere i truppen. Hen ad vejen blev det til 10 nye spillere, og set i det lys er jeg rigtig godt tilfreds med, hvor langt vi ret beset er nået med at skabe et slagkraftigt hold. I forvejen gik vi efter at havne blandt de 5 bedste, og den målsætning kunne vi så revidere i positiv retning i julepausen til at gå efter top 2, fortæller Bjørn Hessellund.

Vanvittigt pres – og det er fedt

1. pladsen i rækken var også indenfor rækkevidde, men HEI Skæring viste sig lige den tand skarpere end Give, der også led under skader til de to stamspillere Amer Novljanin og Kim Nissen.-Men jeg er glad og stolt over, at vi var med hele vejen og kom med i oprykningsspillet, selv om spillerne de sidste par måneder var under et vanvittigt hårdt pres: Kravet var jo klart: Vi skulle vinde hver gang. Den slags pres skal man lige vænne sig til, og det synes jeg, at spillerne gjorde flot. Holdet viste god moral og en stærk psyke, og det er noget, vi kan bygge videre på, når vi nu går i gang med den svære sæson 2,vurderer Hessellund.

Han har det på det personlige plan godt med at være under pres som håndboldtræner.

– Det er selvfølgelig svært til tider, men det er virkelig udviklende både på det personlige og det håndboldfaglige plan, og derfor har jeg det fint med at melde ud nu, at vi i næste sæson skal ende i top 2 – og det ville selvfølgelig være helt optimalt, om vi kunne snuppe en direkte oprykning via 1. pladsen. Vores base, nemlig forsvaret, har vi haft meget fokus på i år, og det ser rigtig fint ud. Næste sæson skal vi videreudvikle på vores angrebsspil, og det ser jeg frem til ikke mindst fordi, vi allerede nu har lavet aftaler med et par nye spillere, der kan hjælpe os i den rigtige retning, siger Bjørn Hessellund.

Skal ikke ud og opfinde en hel masse nyt

Nu skal man ikke tro, at træneren, holdet og sportschefen har tænkt sig at hvile på laurbærrene i forhold til næste sæson, bare fordi man leverede en flot sæson i år.

– Det kommer jo ikke af sig selv, så vi går ydmyge ind til opgaven næste sæson med stor fokus på vores målsætninger. Vi ved, hvad vi er gode til, og vi ved også, hvor vi kan og skal forbedre os. Men først og fremmest skal vi ikke ud og opfinde en hel masse nyt som her i denne sæson. Holdet er på plads på mange punkter, og spillerne har en rigtig fin samhørighed, der er en god holdånd, så vi har et helt andet udgangspunkt, når vi starter sæsonen op efter sommerpausen, pointerer Bjørn Hessellund.