Give har de første 3 aftaler på plads

Hvis HK Give Fremads sportschef Ole Jensen og cheftræner Kedde Jensen i denne tid antræffes i både rødkindet og skeløjet tilstand, er der er rigtig god – og plausibel – forklaring på dette. Det er nemlig ”silly season” i håndboldverdenen, hvor klubberne skal ud og have lukket aftaler med eksisterende og nye spillere til truppen. Det betyder, at klubberne, sportschefer og cheftrænere især, skal forholde sig til et hav af afgående, indkommende spillere, for slet ikke at tale om de prøvespillere, der også dukker op for at vise sig frem. Man har altså på alle måder mange bolde i luften, og det er en svær kabale at få til at gå op – ikke mindst fordi, at der jo også er en meget vigtig medspiller i det her game ved navn ”økonomiske muligheder”.

Økonomi og ambitioner
Med en erhvervsklub (læs: sponsorer) på omkring 90 medlemmer har HK Give Fremad bestemt nogle muligheder på det økonomiske felt, i hvert fald hvis man sammenligner sig med andre 2. divisionsklubber. Ambitioner har man også rent sportsligt, men det er klart, at man på transfermarkedet er oppe mod hårde modspillere, som kan skrive 1. division og måske ligefrem også Liga på visitkortet.

2 lokale og sæsonens bedste er på plads
Det er de betingelser, Kedde Jensen og Ole Jensen må navigere ud fra, når de skal sammensætte næste sæsons divisionstrup, og i lørdags kunne klubben således offentliggøre, at de tre første navne er på plads i truppen, der sikkert skal op på 18 navne. Man har lavet et årige aftaler med målmand Mikkel Dubadi og fløjspiller Anders Bøtcher, og så har man med den 2 årige aftale med stregspiller Kim Nissen skrevet historie, idet det er første gang, at klubben har lavet en 2 årig aftale med en spiller.

– Ved at forlænge aftalerne med Mikkel Dubadi og Anders Bøtcher viser vi, at vi mener det alvorligt, at vi finder det vigtigt, at der er lokale drenge i divisionstruppen. Mikkel er jo indfødt Givedrenge og Anders har del spillet i klubben i mange år og kommer fra Jelling, så han er jo egentlig også lokal. Med hensyn til Kim Nissen må jeg bare sige, at jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes at lave en aftale med ham, og så endda over to år. Han har været vores bedste spiller de sidste to sæsoner, og han er en vigtig mand for os både i forsvaret og i angrebet, lød det fra Kedde Jensen, da han lørdag fra scenen ved Erhvervsklubbens spisning annoncerede de 3 indgåede aftaler,

Farvel til Køhler og Axel
Klubben er også langt inde i konkrete snakke med resten af spillertruppen. Nogle har givet positive tilkendegivelser om aftaleforlængelse, mens andre tygger dels på Gives tilbud samt andre klubbers ditto. Klubben kigger selvfølgelig også efter nye spillere til truppen udefra, for det er vel efterhånden vel næppe en hemmelighed, at kanonskytten Brian Køhler har meldt sit karrierestop ligesom også anfører og forsvarsgeneral Morten Axelsen nok næppe bliver håndboldklar igen pga. den rygskade han døjer med.

Farvel til flere – og goddag til en del nye
– Vi skal helt sikkert ud og finde nye spillere til truppen, og det er vi også godt i gang med. Vi har mange jern i ilden og det er en travl tid, men vi er fortrøstningsfulde. Vi skal nok komme fint i mål, siger sportschef Ole Jensen, der uden at ville sætte navne på her og nu også ved, at klubben skal sige farvel til yderligere en række spillere fra den nuværende trup. Nogle søger andre og sportsligt set højere beliggende græsgange, mens andre måske ikke helt har slået til i denne sæson og derfor ikke får tilbudt en ny aftale. Derudover kan der være spillere, der pga. arbejde, familie osv. lige skal have overvejet, om der er plads til 5 gange håndbold på skemaet endnu en sæson.

Det kan altså godt ende med en radikal udskiftning i truppen, men foreløbig har man fået sendt et godt signal med aftalerne med Kim Nissen, Mikkel Dubadi og Anders Bøtcher. Nu venter vi så spændt på, hvem de næste 15 navne bliver!