Give på juleferie med unødvendigt nederlag

IK Skovbakken – HK Give Fremad 2. div. 26-24 (14-11)

Det var et på mandskabssiden hårdt presset Givemandskab, der i lørdags vende snuden mod Aarhus for at spille årets sidste kamp i Vejlby-Riisskov Hallerne mod bundholdet IK Skovbakken II. Set ud fra en statistisk-matematisk betragtning manglede Kedde Jensens tropper nemlig godt og vel 20 mål, inden de overhovedet var kommet på banen, idet man måtte stille op uden Christian Jespersen, der er stoppet i klubben samt Brian Køhler og Christian Skagen Pedersen, der begge var til begravelse i den nærmeste familie.

– Det var selvfølgelig hårde odds, men så er det jo sådan i holdsport, at andre får muligheden for at træde i karakter. Og lige hvad det angår, vil jeg sige, det blev en omgang blandede bolsjer. Nogle steppede op, mens andre ikke helt indfriede forventningerne, fortæller Kedde Jensen, der kunne se sit mandskab halte bagefter scoringsmæssigt det meste af kampen.

Forsvaret stod godt i billedet
Det skyldtes dog ikke forsvarsmæssige mangler, for da først Give havde set Skovbakken an de første 8-10 minutter, fik man godt fat i de defensive rækker. – Vi så hurtigt, hvad det var Skovbakken havde at byde på angrebsmæssigt, og det fik vi styr på. Vi spiller en rigtig god forsvarskamp i 50 minutter fantastisk godt orkestreret af især Kasper Tømrer Nielsen og Kim Nissen, fortæller Kedde Jensen, der dog var knap så begejstret for andre aspekter af sit mandskabs performance denne lørdag eftermiddag i Smilets By.

Skidt i begge ender af banen

– Med et stærkt spillende forsvar som basis må vi erkende, at det så ikke er nok med 8-9 redninger fra målmændene. Slet ikke. I den anden ende af banen præsterede vi heller ikke godt nok. Vi spillede os igen frem til mange store muligheder, så rigeligt til at vinde kampen, men igen-igen brændte vi alt for mange deciderede 100 %’s chancer, og derudover blev der også forsøgt med hasarderede afslutninger. Vi må simpelthen nøgternt erkende, at vi som præsenterede os mod Skovbakken mangler evnerne til at se de rigtige situationer og til at træffe de rigtige angrebsmæssige beslutninger, konstaterer Kedde Jensen.

Brandkamp af Andreas Oliver

Angrebsmæssigt leverede holdets playmaker Andreas Oliver Bjerre dog ifølge Givetræneren en god præstation. – Han brænder godt nok de første 4 skud, men efter en kort puster på bænken kommer Oliver ind og leverer en virkelig brandkamp med bl.a. 9 scoringer, så han bliver sammen med Tømrer og Kim Nissen vores store spillere i denne her kamp, siger Kedde Jensen, der i fraværet af Christian Jespersen og Brian Køhler gav spilletid til den unge Jonatan Isaksen i bagkæden.

Masser af gå-på-mod fra Isaksen

– Det var mere eller mindre Jonatans første kamp, og skulle trække et stort læs. Han viste masser af gå-på-mod og forsøgte virkelig at sætte sig igennem. Der var både gode og knap så gode ting fra unge Isaksens hånd, men når han er blevet spillet bedre sammen med de andre på holdet, bliver det uden tvivl mere stabilt, så det er noget af det, vi nu fremadrettet skal arbejde med, siger Kedde Jensen

På 4.. pladsen med 4 points op til 2. pladsen

Selvom Give aldrig var foran, var der flere faser i kampen, hvor man var lige med Skovbakken. 8 min. før tid stod der således 22-22, men blev Give ramt af en 2 minutters udvisning, der ifølge Kedde Jensen lå i kategorien ”diskutabel”. Korrekt eller ej, så gav udvisningen hjemmeholdet momentum nok til at slå det afgørende hul og vinde kampen med 26-24 og dermed lande sin 3. sejr. Nederlaget efterlader Give på 4. pladsen med 4 point op til den 2. plads, der giver mulighed for at kvalificere sig til 1. division via oprykningsspil.

Arbejde med holdets nye vilkår

– Mit og holdets fokus ligger lige nu ikke på, hvad der sker i tabellen. Vi skal arbejde med os selv og udvikle holdet under de nye vilkår, vi har lige nu, og efter en 5 dages julepause starter vi op igen med fuld koncentration på at blive skarpe til det første opgør i 2015 på hjemmebane mod Korsør Slagelse d. 4.1. kl. 18.00. Der er vist lige et par ting, vi skal have rettet op på i forhold til den første kamp. Lyder det determineret fra Kedde Jensen med henvisning til Gives 26-21 nederlag til det sjællandske bundhold.
Kim og tømrer
Kasper Tømrer Nielsen (23) og Kim Nissen (6) var garanter for et solidt forsvarsspil mod Skovbakken. Arkivfoto Jim Hoff
Mål for Give:

Andreas Oliver Bjerre 9

Kim Nissen 5

Kasper Tømrer Nielsen 3

Anders Bøtcher 3

Nicolai Emborg 2

Jonatan Isaksen 2