Give satte 5-måls forspring over styr i Skjern

Give Fremads divisionsherrer var på revanchetogt i det vestjyske efter nederlaget til lokalrivalerne fra Grindsted i søndags. Det så også ret godt ud helt hen til starten af 2. halvleg, hvor Give førte med 17-12 over ligareserverne fra Skjern.

Men det der lignede en kærkommen sejr og dermed to points til kontoen forvandlede sig i løbet af 20 minutter til et nederlag på 31-27 til gæsterne, der hermed må se Skjern, der inden aftenens opgør lå andensidst med 4 points, passere sig i tabellen.

Naturligvis et nederlag, der gør ondt på både holdet og trænerstaben omkring holdet. Alle havde håbet på en genrejsning efter den dårlige indsats mod Grindsted, men sådan gik det altså ikke.

Skuffet formand:Ikke det scenarie vi havde drømt om

Og det var skuffende for mange; ikke mindst håndboldklubbens formand, Henrik Henriksen, der var en af de 25-30 Givefolk, der var i Skjern for at se kampen

– Jeg er skuffet, meget skuffet. Vi er oppe at føre med fem mål i 2.halveg, og så pludselig smider vi det hele på gulvet. Der manglede kampgejst, spilleglæde og generelt bare viljen til at vinde en håndboldkamp. Den opgivende attitude, spillerne viste de sidste 20 minutter kan de simpelthen ikke være bekendte over for hverken klubben eller fansene. Nu er vi i den situation,at vi skal koncentrere os om at holde Skjern og AGF under os for ikke at ryge ud. Det var ikke lige det scenarie, vi havde drømt om, da sæsonen startede, lyder det fra en skuffet formand.

Mentalt hårdt ramt

Cheftræner Martin Schmidt er ligesom sine spillere også skuffet over nederlaget og præstationen ikke mindst i 2. halveg.

-Det er igen i dag tydeligt, at vi er ramt mentalt. Med det samme vi møder modgang, så lukker spillerne sig inde i sig selv og forsøger at løse problemerne individuelt og ikke som hold. Skjern scorer eksempelvis 3 mål i rap, kommer tæt på os, og så går det bare galt for os. Forsvaret falder fra hinanden, i angrebet brænder vi alt for meget, og vi vinder alt for få mand/mand-dueller. Det er tydeligt, at spillerne over en bred kam er ramt på selvtilliden, og derfor taber vi i aften til et Skjernmandskab, der fungerer bedre som hold, selvom vi har de bedste spillere, konkluderer Martin Schmidt.

“Nu handler det om ren fight”

Nu handler det ifølge Givetræneren om at komme tilbage til gamle dyder, hvor man slås for hinanden og kommer i gang med at vinde nogle håndboldkampe.

-Vi skal til at stå bedre i forsvaret, vi skal spille mere kynisk og simpelt i angrebet. Helt basalt handler det om, at man altid kan kæmpe og slås for hinanden. Der er ingen af de her spillere, der går på banen for at tabe og for at spille ringe, overhovedet ikke. Men lige nu leverer de bare ikke, og det skal der laves fundamentalt om på før næste kamp, der er en hjemmekamp mod SUS Nyborg. Og selv om vi ikke har leveret varen de sidste par kampe, håber vi inderligt på en fuld hal, for vi har virkelig brug for al den opbakning, vi kan få lige nu, hvor det er rigtig hårdt for holdet, konstaterer Martin Schmidt.