Give startede med 25 nytårsknald og en sejr

HK Give Fremad – Korsør/Slagelse Elite Håndbold 25-20 (11-7)

Efter en tiltrængt julepause lagde HK Give Fremads 2, divisionsmandskab fint ud i årets første kamp i 2015, hvor Korsør-Slagelse Elite Håndbold blev besejret med 25-20 efter en pauseføring på 4 mål til hjemmeholdet. Sejren blev grundlagt efter godt, solidt forsvarsspil godt orkestreret af Morten Axelsen og Kasper ”Tømrer” Nielsen med Kim Nissen som ligeværdig partner i det defensive bolværk. Faktisk skal hele holdet roses for en god forsvarskamp, hvilket da også gjorde det ualmindelig svært for et heller ikke alt for skarpt gæstehold, der gav flere smagsprøver på, hvorfor de frister en tilværelse omkring nedrykningstregen.

Taktisk overraskende 4:2 start af KSHE
Gæsterne lagde overraskende nok ud i en fræk offensiv 4:2 forsvarsformation, men den blev klogeligt lagt på hylden igen efter 11-12 minutters spil, hvor Givemandskabet havde luret, hvordan man kunne spille sig ud af disse udfordringer. Et meget bevægeligt og fodrapt hjemmehold havde da bragt sig foran 7-3, og lagde dermed tidligt grundstenen for sejren.

Nul mål i 9 minutter
Det så rigtig godt ud for Givetræner Kedde Jensens tropper, og det lignede en regulær nedsabling af sjællænderne. Men så gik kampen mere eller mindre i stå. I hvert fald scoringsmæssigt, for ingen af de to hold scorede i 1. halvlegs sidste 9 minutter, hvilket ikke just fik publikum i Ikærhallen op af stolene. Underholdningen bestod mestendels i at kommentere de fem 2 minutters udvisninger, som gæsterne ragede til sig – og det kom der vanen tro mange spydige kommentarer ud af fra den billige langside. Men den slags løjer forventes der jo også af resten af publikummet, der nyder godt af de mange ”guldkorn”!

Humørbomben Bøtcher tændte publikum
Nuvel, efter den ufrivillige lur på godt 10 minutter og den klassiske ærtepose kast i pausen, kunne man kun drømme om lidt flere nytårsknald i 2. halvleg, og det fik vi da også, idet Give vandt 2. periode 14-13. Gnisten blev for alvor tændt, da den altid kvikke fløjspiller Anders Bøtcher i det 46. min. frækt og opportunistisk tyvstjal bolden fra en Korsørspiller og med et cykelstyrbredt ulvegrin gik solo og hamrede bolden i mål til 14-11 til Give. Den efterfølgende karismatiske jubel ud til publikum satte gang i festen – og man må bare konstatere, at det er fedt at se på en mand som Bøtcher, der udstråler, at han synes det er fedt at spille håndbold, og ikke mindst at det er pissefedt at score! Og nå ja, så fik den gode Bøtcher, der åbenbart har vægttrænet i juleferien, da også lige kylet en Korsørspiller ud til tilskuerne efter en rigtig herretackling i en løbeduel. Herligt!

Olivers nytårshat
Vi fik endelig også smagsprøver på, hvad unge Jonatan Isaksen bringer med sig af skudstyrke (3 mål), vi så en træfsikker Christian Skagen og en ditto Kim Nissen brillere med kirurgisk skarphed i det offensive, så Givesejren var aldrig i nærheden af at blive truet af et noget tamt udehold. Vi må, nu vi har fat i de underholdende momenter, heller ikke glemme, at playmaker Oliver Bjerre Møller optrådte i hele 2. halvleg med det som halspeaker Alf Sørens betegnede som en ”nytårshat”, idet den unge mand spillede med en forbinding, der ledte tankerne hen på de gamle fodboldkrigere Terry Butcher og Roy Keane i engelsk fodbold i de gode gamle dage.

Kedde: Fantastisk forsvarspræstation
Tilbage i nutiden kunne Kedde Jensen efter kampen sætte et flueben ud for ”godkendt” i kampskemaet. Måske endda med en pil opad. – Det var et rigtigt nytårbrag af en kamp. Vi står fantastisk i forsvaret i samtlige 60 minutter og piller fuldstændigt Korsørs angrebsspil fra hinanden godt anført af Morten Axelsen og Kasper Tømrer. Angrebsmæssigt spiller vi fornuftigt og velovervejet. Vi har dog en periode i 1. halvleg, hvor vi får brændt for meget, for vi bør ret beset føre med 7-8 mål ved pausen, siger Kedde Jensen, der kunne notere sig bedre træfsikkerhed i 2. halvleg, hvor Givetræneren også kunne glæde sig over at have fået 12 mand i spil. Kun Nicolai Emborg og Mikkel Jakobsen kom ikke i kamp, men de fik begge masser af spilletid på klubbens serie 1 hold )nedrykkere fra Jyllandsserien)umiddelbart efter 2. divisionskampen.

Ros til knivskarpe Skagen og Nissen
Ud over at rose hele holdet for en gedigen forsvarsindsats havde Keddejensen også individuelle roser at dele ud. – Kasper Tømrer” Nielsen og Morten Axelsen var virkelig gode i forsvaret, og så er der grund til at fremhæve Christian Skagen Pedersen og Kim Nissen for deres skarphed. Skagen scorede 7 mål på 7 forsøg, og Kim scorede 6 mål på 6 forsøg. Det er vist ret ok, lyder det anerkendende fra Kedde Jensen, der nu ser frem mod holdets næste opgør – en udekamp mod Kolding IF 2.

Kom til Kolding på lørdag
– Et ungt hold, der magter at spille både 3:2:1 og 5:1 rent forsvarsmæssigt, så det skal vi have styr på i løbeta f ugen – og så håber jeg på, at der er masser af folk fra Give, der tager turen med til Kolding, for vi får brug for al den opbakning vi overhovedet kan tromle sammen på en svær udebane, lyder opfordringen fra Kedde Jensen.

Kampen spilles lørdag d. 10. januar kl. 13.00 i Tre-For-Arena på bane 1.

Mål for Give:

Christian ”Skagen” Pedersen 7

Kim Nissen 6

Kasper Tømrer Nielsen 4

Andreas Oliver Møller 3

Jonatan Isaksen 3

Anders Bøtcher 3

Andreaskorsør

Bøtcherkorsør

forsvarkorsør

Johkorsør

skagenKorsør

tømrerkorsør