Give tog nyt vigtigt skridt væk fra bunden

Give Fremad 2. div. – Skandeborg Håndbold II 21-17 (10-7)

Gnisten var for alvor tilbage mellem spillere og publikum, da HK Give Fremad hentede sin 2. sejr i træk efter en gedigen indsats af hjemmeholdet over stort set 60 minutter.

Efter den ”livsvigtige” sejr over bundproppen fra Tinglev Lundtoft stod endnu en modstander fra rækkens nedre regioner på menuen, nemlig Skanderborg Håndbold II, der efter 5 kampe havde hentet 2 points. Det havde Give også, men dog for én kamp færre end de grønklædte divisionsreserver fra byen med Danmarks smukkeste festival.

Stærk Givestart
Give lagde forrygende ud og bragte sig foran 5-1, inden de første fadøl overhovedet var hældt op på den friske langside. Men gæsterne åd sig ind i kampen igen, mestendels via en stribe ret pæne afbrændere/dårlige afslutninger fra Givespillernes side. Derfor kun 10-7 til hjemmeholdet ved pausen. På en skarp dag havde man ført med 7-8 mål. Men gæsterne stillede op i en særdeles offensiv udgave med 7 markspillere på banen i store dele af kampen, og den slags skal man som modstander lige tilpasse rent taktisk.

Fremragende kamp af Anders Bøtcher
Den opgave løste Kedde Jensens tropper nu fint, især fordi, at Anders Bøtcher, der på dagen havde overtaget baglårsskadede Nicolai Emborgs plads som 1’er i 5:1 forsvaret, gjorde det fremragende. Den fodrappe fløj løste den svære post som fremskudt kampsoldat ganske glimrende – og da han samtidig også havde overskud til at score 5 mål – og juble med stærk attitude som i de go’e gamle dage – var det helt fortjent, at den dygtige fløjspiller blev kåret til Man of The Match.

Stor forløsning
Det store afgørende hul rent målmæssigt fik Give aldrig slået i en halvleg, der på den anden side heller aldrig blev voldsomt spændende. Dertil var Give simpelthen for stærke rent forsvarsmæssigt. Derfor kunne holdet også bære, at der blev brændt 6-7 100 % chancer i 2. periode, heriblandt 2 straffekast af ellers altid træfsikre Christian Skagen Pedersen. Men den for Givelejren tydeligvis meget forløsende sejr kom i hus, og dermed fik Give arbejdet sig op på rækkens 9. plads.

Kedde Jensen: Fortræffelig forsvarsindsats
Det var da også en både lettet og glad Givetræner, der efter kampen summerede op på sit holds præstation.

– Vi vidste, vi skulle ud og spille en forsvarskamp med vægt på kontraspillet. Igen havde vi fokus på det tålmodige angrebsspil, og når vi holder Skanderborg nede på 17 mål, kan man vel roligt sige, at vi lykkedes med det forsvarsmæssige. Ok, det angrebsmæssige var i store perioder også i orden, selv om vi igen må konstatere, at vi brænder alt for mange chancer. Det er noget, vi skal arbejde målrettet på at få rettet til træning de næste dage, pointerede Kedde Jensen, der som resten af de fremmødte også kunne konstatere, at den gode stemning mellem spillerne og tilskuerne i den grad var tilbage i Ikærhallen.

Ved at indhente efterslæbet fra opstarten
– Godt at se at spillerne virkelig var klar fra starten i dag. På den måde får vi publikum med, og det er vigtigt. Vi går ind til kampen med en skade til playmaker Nicolai Emborg, og det var lidt af en bet. Men Bøtcher går ind og løfter opgaven som fremskudt forsvarsspiller til UG,(selv om han ikke var vild med opgaven), og så kan vi også med glæde notere os, at Kenneth Højgaard går direkte ind på holdet uden at have spillet ret meget og gør det fint. Han holder aftalerne i angrebsspillet og viser stort niveau i forsvarsspillet, glimrende. Og så var der også comeback til Heino Jepsen, der gjorde det fint. I det hele taget synes jeg, at vi så småt er ved at indhente det efterslæb, vi startede ud med ved turneringsstarten i september, komstaterede en med egne ord rigtig glad og godt tilfreds Kedde Jensen.

Give har nu kamppause til d. 15. november, hvor turen går til Nyborg, hvor SUS Nyborg venter.

Mål for Give:

Kim Nissen 6

Christian Skagen Pedersen 5

Anders Bøtcher 5

Brian Køhler 2

Kenneth Højgaard 1

Heino Jepsen 1

Kasper Tømrer Nielsen 1