Give tog vigtigt skridt væk fra bunden

HK Give Fremad 2. div. – Silkeborg/Voel KFUM 27-26 (16-13)

”Nu tager vi til HEI på onsdag og slår dem”.

Se, det var en headline, der lå rigtig godt på presseblokken, og det var HK Give Fremads cheftræner Kedde Jensen, der leverede den med et stort smil og knyttet næve kort efter at hans håndboldtropper havde slået ligareserverne fra Silkeborg-Voel KFUM med en enkelt pind efter en tæt og dramatisk dyst.

Mere mod og kyniske, tak
Forståeligt at Givetræneren var glad for sejren, for med de to points bogført på kontoen tog Give et særdeles vigtigt skridt væk fra nedrykningsregionen, hvor det nu er 7 points til direkte nedrykning og 6 point til pladsen, der giver ”ret til” nedrykningsspil.

– Jeg er selvfølgelig rigtig glad for sejren. Jeg synes bestemt også, at vi vinder fortjent. At det bliver så tæt og spændende skyldes, at vi lige mangler det sidste mod og kynisme til at lukke kampen definitivt i de perioder, hvor det var muligt, siger Kedde Jensen med henvisning til hjemmeholdets overtalsspil.

Glad for større stabilitet
Omvendt var Givetræneren godt tilfreds med, at den stabilitet han havde efterlyst af holdet, og som man havde haft meget fokus på gennem truppens sidste 3-4 træninger, så småt er ved at indfinde sig. – Grundlæggende er det jo igen forsvarsarbejdet, der vinder denne her kamp for os, plus en velspillende Ole Hansen i målet. Men vores angrebsspil var også godt i perioder, og jeg noterer mig med stor glæde, at vi fik lavet 8-9 rigtig gode kontraangreb med efterfølgende scoringer til følge. Det var stærkt og en stor fremgang til tidligere kampe. Jeg er også glad for, at vi fik løst Silkeborgs-Voels ellers ret besværlige 5:1 forsvarstaktik med nogle fine angrebsløsninger, konstaterer Kedde Jensen.

Hård kamp mod 210 cm. muskler
Giveforsvaret havde dog sit at se til med gæsternes talentfulde 19-årige Kristian Krag Ørsted, der virkelig gav hjemmeholdets forsvarsblok kamp til – og på – stregen. Den dygtige U 19 landsholdsspiller, der er med i Ligaholdets trup i Bjerringbro/Silkeborg, måler 210 cm og vejer 115 kg, er i kraft af en nærmest umenneskelig rækkevide og fysik meget svær at neutralisere, uanset hvor meget man spiller med musklerne. Men i fællesskab fik Kasper Tømrer, Brian Køhler og Morten Axelsen – både billedligt og bogstaveligt talt – løftet den tunge opgave ganske tilfredsstillende.

Mikkel Jakobsen greb chancen
Tilfredsstillende var også 22 årige Mikkel Jakobsens præstation. Den unge indfødte Giveknægt havde fået chancen fra start på fløjen efter en stribe rigtig gode træningspræstationer i stedet for Anders Bøtcher, og Jakobsen kvitterede for trænerens tillid med en fin kamp med bl.a to scoringer og en generel særdeles helhjertet indsats.

De to hold fulgtes i størstedelen af kampen ad på måltavlen. Gæsterne var dog aldrig foran, og kun ved stillingen 22-22 efter 46. min. spil, var gæsterne inde i varmen rent pointmæssigt. Give var kort efter foran 26-22, havde også mulighed for at leverede den altafgørende 5 målsføring, men med henvisning til den af Kedde Jensen savnede kynisme lukkede man i stedet gæsterne ind i kampen, og derfor forblev kampen et drama til sidste sekund.

Tilskuere kostede Kedde et gult kort
En lille sidehistorie til kampen kunne have fået afgørende betydning for Give, for man tør slet ikke tænke på, hvad der var sket, hvis Give var blevet ramt af en udvisning i kampens slutminutter. Midt i første halvleg fik Kedde Jensen et fejlagtigt gult kort for brok, men det var ikke ham, der havde brokket sig højlydt oven én af mange pudsige dommerkendelser. Det var et par tilskuere placeret lige bag ved Gives udskiftningsbænk, der satte sig igennem med en utvetydig vokal hentet fra den laveste hylde i sømandssproget, men det var altså Kedde Jensen, der fik balladen. Det var godt den ellers altid topengagerede sønderjyde holdt sig i skindet i forhold til dommerne. En 2-minutters udvisning til Give ved stillingen 26-26 med 2 minutter tilbage havde ikke været speciel sjov at skulle håndtere.

God mavefornemmelse op til HEI-kampen
Sjov at håndtere bliver så til gengæld Gives næste opgave mod topholdet HEI (jævnfør Kedde Jensen udtalelse lige efter kampen). – Nu retter vi al fokus mod HEI-kampen, og den glæder vi os til. Vi har et godt tag på dem (vandt 25-23 i Give, red.), og jeg tror helt bestemt, at vi slår dem, lyder det fra en optimistisk Kedde Jensen, der så stregspiller Kim Nissen og målmand Ole Hansen (16 redninger) som sit holds bedste på dagen.

Mål for Give:

Kim Nissen 8

Brian Køhler 5

Christian Skagen Pedersen 5

Andreas Oliver Bjerre 4

Mikkel Jakobsen 2

Nicolai Emborg 1

Kasper Tømrer Nielsen 1

Morten Axelsen 1

22 årige Mikkel Jakobsen var i startopstillingen og spillede en fin kamp mod Silkeborg-Voel bl.a. med to scoringer. Foto Jim Hoff

22 årige Mikkel Jakobsen var i startopstillingen og spillede en fin kamp mod Silkeborg-Voel bl.a. med to scoringer. Foto Jim Hoff

Den 19 årige landsholdsspiller og 2.10 m. høje Christian Krag Ørsted gav Giveforsvaret rigeligt at se til. Foto Jim Hoff

Den 19 årige landsholdsspiller og 2.10 m. høje Christian Krag Ørsted gav Giveforsvaret rigeligt at se til. Foto Jim Hoff