Give vandt forrygende bunddrama

Rækker Mølle 22-21 (9-8)

Mål for Give: Kenneth Højgaard 6, Kasper Tømrer 5, Kim Nissen 4, Christian Skagen Pedersen 3, Anders Bøtcher 2, Nicolai Emborg 1 og Jonatan Isachsen 1.

”Jeg garanterer jer for, at det bliver en dramatisk, tæt og sikkert også grim håndboldkamp i aften. Men jeg er ligeglad. Bare vi vinder med et mål til sidst. Sejren er det vigtigste!!”

Sådan lød Givetræner Kedde Jensens melding til de 130 fremmødte til HK Give Fremads Erhvervsklubs spisning inden det meget vigtige opgør mod Rækker Mølle.

Med en sejr kunne Give sikre sig at undgå direkte nedrykning til 3. division, mens Rækker Mølle i den grad havde brug for pointsene for blot at komme op på omspilsplaceringen på 10. pladsen i rækken.

Ny tur i rutschebanen
Og han fik ret, den gode Kedde Jensen, der sammen med sine spillere og de hårdt fightende tilskuere i den tætpakkede Ikærhal igen måtte igennem en sand rutschebane af negative og positive følelser, inden Givelejren med et gigantisk fælles jubelbrøl som afsæt eksploderede i en sand sejrsrus, da dommerne fløjtede krigen, undskyld, kampen af.

Da viste måltavlen 22-21 til Give efter den ultimative herredyst, der allermest mindede om en blanding af basketball, ishockey og græsk/romersk fribrydning – på den håndboldfede måde, selvfølgelig!

Godt forsvarsspil plus Tømrer på måljagt!
Begge hold spillede en omgang forkrampet angrebsspil med en del tekniske fejl, hvilket måske ikke var underligt kampens betydning taget i betragtning.

– Vi vidste godt, det ville blive sådan her. Heldigvis holder vi kampen gennem, bortset fra nogle enkelte missere, et højt niveau i forsvaret. Og det bliver kampafgørende sammen med, at vi i vores angrebsspil i 2. halvleg finder nogle rigtig gode åbninger omkring ”Tømrer” (Kasper Nielsen, red.), der går ind og banker 4 mål i kassen. Og så er det også afgørende, at vi bliver ved med at fighte rigtig flot for tingene, uanset om det til tider var lidt op ad bakke rent spillemæssigt og på måltavlen, lyder det fra en særdeles glad, tilfreds og ikke mindst lettet Givetræner efter kampen.

Fantastisk kulisse
19-19 hed stillingen efter 56 minutter, og kampen balancerede virkelig på et knivsæg. Give havde været foran 19-16 kort forinden, men et godt fightende gæstehold åd sig tilbage, og så stod vi igen med en af de der fantastiske slutfaser, hvor alt kan ske – og hvor Give har fået for god vane at vinde til sidst med hiv og sving.

– Tilskuerne fra både Give og Rækker Mølle lægger et kæmpepres på både spillere og dommere. Fantastisk kulisse, og det er jo den slags kampe her, man drømmer om at spille. Det giver hår på brystet, og så gør det jo heller ikke noget, at det er os, der trækker det længste strå, konstaterer Kedde Jensen med et bredt smil.

Højgaard helt cool på straffe
Han kunne se holdets rutinerede forsvarskrumtap Kasper Nielsen holde et højt niveau i begge ender af banen i 60 minutter, og med sine 5 mål, blev ”Tømrer” en afgørende figur i Give sejr, ligesom unge Kenneth Højgaard viste coolnees a la Anders Eggert og scorede stensikkert på 6 ud af 6 straffekast i denne så vigtige kamp.

– Nu har vi med sejren her i aften et rigtig godt mentalt rygstød, inden de sidste to kampe mod Svendborg og Kolding. Men vi har brug for alle vores fantastiske tilskuere igen mod Svendborg d. 31. marts her i hallen. Vinder vi den kamp, er vi sikre på ikke at rykke ned. Derfor igen en utrolig vigtig kamp, hvor vi skal have alle mand af hus, lyder opfordringen fra Kedde Jensen.

PS: Den tidligere Givespiller Christian Jespersen voldte igen Give problemer. ”Den flyvende kampvogn”, som pressen her i Give i sin tid døbte Jespersen bombede 7 mål i kassen, men denne gang var det ikke nok til at give Rækker Mølle sejren.