Givepigerne trak det længste strå i målfattigt lokalbrag

Filskov IF 18-16 (7-8)

Damehåndbold -Da Gives 2. divisionherrers topkamp mod HEI var slut, blev halgulvet overladt til en ny “topkamp”. Det var nemlig to ubesejrede mandskaber, der løb på hinanden, da Give og Filskovs jyllandsseriedamer bød hinanden op til et midnatsbrag med kampstart kl. 21.05.

En pæn del af tilskuerne fra herrekampen valgte at blive for at støtte damerne, og da Filskov også mødte op med en del fans, blev det en kamp afviklet i fine rammer med en god stemning på lægterne.

Efter en meget jævnbyrdig 1. halvleg kunne Filskov gå til pause med en stram 8-7 føring i en målfattig affære, hvor de to trænere, Boe Rasmussen fra Filskov og Peter Thuun fra Give, kunne notere sig en forholdsvis høj spildprocent i chanceudnyttelserne.

Filskov løb tør for kræfter
Efter pauseteen kom Give ud med fornyet gejst og via et par hurtige scoringer fik hjemmeholdet vendt 8-10 til 12-10, og så havde de lyseblå pludselig momentum. De unge Filskovpiger kæmpede godt imod, men efterhånden som kampen skred frem, løb de gule gæster mere og mere tør for kræfter, og et nu mere og mere sprudlende Givehold kunne køre en sikker og fortjent sejr på 18-16 hjem.

Filskovtræner Boe Rasmussen noterede sig nederlaget med oprejst pande, og han var meget nøgtern om dagens kampforløb.

– For det første vil jeg sige, at det var en fornøjelse at spille i denne her flotte kulisse. For det andet vil jeg gerne rose de to dommere (Kristian Thomsen og Bjarne Christiansen for at dømme en fremragende kamp, red.)Dernæst er jeg da træt af resultatet. Det er vores første nederlag siden september 2016, så man skal da lige vænne sig til ikke at skulle synge sejrssangen bagefter. Men ok, vi vidste jo, at vi ville tabe på et eller andet tidspunkt, konstaterede Rasmussen, der også havde et par forklaringer på nederlaget.

– Vi løber simpelthen tør for kræfter midt i 2. halvleg. Vi havde 5 spillere, der var småsyge af influenza, og vi manglede vores 2 normale højrebacks. De udfordringer magtede vi ikke at løse i dag, og sådan er det bare, siger Boe Rasmussen.

Projekt overlevelse med udfordringer
Hans og holdets projekt er at overleve i rækken, og med 4 points på kontoen efter 3 kampe kan man konstatere at oprykkerne har fået en flot start på tilværelsen i jyllandsserien. Boe Rasmussen vurderer, at man skal have yderligere 6 points for at sikre sig en ny sæson i jyllandsserien, men man har dog visse udfordringer at tumle med på holdet.

– Vi har mistet tre spillere. 2 er stoppet, 1 er flyttet, og det betyder, at vi kun er 8 spillere til træning. Derudover kan vi stadigvæk kun få haltid til 1 gang træning om ugen, og det er jo ikke optimalt for et jyllandsseriehold, påpeger Boe Rasmussen.

Thuun: Vi brænder alt for meget!
Hjemmeholdets træner Peter Thuun var naturligvis en glad mand efter den vigtige sejr over lokalrivalerne. Med sejren heder Gives pointhøst nemlig 4 efter to kampe, og dermed har “Thuuns Tanks”, som pigerne kalder sig, fået en optimal start på sæsonen.

– Det bliver langt hen ad vejen en noget forkrampet kamp i dag, fordi vi brænder alt for mange chancer. Vi skal simpelthen score meget mere i dag, så havde vi fået mere ro på spillet. I vores sidste kamp scorede vi jo 31 mål. Men når det er sagt, så er det rigtig fint med en sejr ikke mindst i sådan en lokalkamp her, lyder det fra en bredt smilende Thuun.

Givetræneren, der havde herre serie 1 holdets træner Heino Berg Jepsen ved sin side som assistent, konstaterede også, at det fik en afgørende betydning, at Filskov skiftede målmand i 2. halvleg.

– Deres første målmand havde faktisk godt fat i Camilla Holmgaards langskud, men da de skiftede keeper, gik Camilla hul på bylden med 3 flotte langskudsmål, og det var efter min mening med til at vippe kampen til vores fordel, mener Peter Thuun.

Rutineret tilgang på målmandsposten
Givetræneren kunne give hjemmebanedebut til holdets nye målmand, Gitte Fejrskov, og udover at stå en rigtig fin kamp kommer Gitte Fejrskov også med en masse rutine og pondus i forhold til den unge trup. Holdkortet fortæller nemlig, at den nye keeper på JS-holdet er fra 1970, og hun kunne dermed faktisk være mor til samtlige medspillere.

Filskov næste kamp er den 2. februar på hjemmebane mod oprykningsfavoritterne fra Skanderborg, mens Give næste gang møder Varde den 22. januar.