Gives håndbolddrenge brænder efter at skabe håndboldhistorie

“Håndboldbrag” står der med dramatiske gule bogstaver på sort flosset baggrund på de to store skilte ved indfaldsvejene til Give. Aldrig har denne bombastiske påstand været mere rigtig, for når HK Give Fremads 2. divisionsmandskab skærtorsdag løber på banen mod IF Stadion fra Brønshøj bliver det uden tvivl årets kamp i den gamle atmosfæreladede sportsarena – og sandsynligvis også et brag, der kan høres helt til både Odder og Frederikshavn.

Divisionstruppen havde sidste træning tirsdag aften inden kampen skærtorsdag, og her var humøret højt, stemningen spændt og optimistisk. Træner Bjørn Hessellund samlede sine spillere inden træningen og forklarede dem aftenens fokuspunkter rent taktisk i forhold til opgaven skærtorsdag eftermiddag.

-Det kommer til at handle om at få sat mere tempo i nogle facetter af vores angrebsspil, og så skal vi lige have finpudset vores 6:0 forsvarsspil, lød det overordnede budskab fra Hessellund, hvorefter spillerne varmede op med en gang fodbold.

Vokset mentalt

Det lignede en dyst mellem AGF 1 og AGF 2, og man kan kun glæde sig over, at de her 16-17 gutter har valgt håndbolden som deres foretrukne sportsgren, smiley. Hessellund trak da også skævt på smilebåndet flere gange, når spillernes 1. berøring også blev deres sidste berøring, inden kuglen lystigt undslap de tekniske anstrengelser. Givetræneren tog sig tid til en snak med pressen under den lystige opvarmningsseance, og han ser naturligvis meget frem til torsdagens opgør.

-Vi er klar. Drengene har trænet godt her på det sidste, og resultaterne og præstationerne i de sidste 5 kampe har været rigtig gode. Jeg føler, at vi rent mentalt er vokset meget på det sidste efter at have vundet nogle svære kampe. Mht. til kampen mod IF Stadion er det vigtigt, at vi bevarer roen og troen på egne evner, uanset hvad de kommer med, og hvordan de åbner kampen. Vi skal hele tiden tro på vores basis. Det har vi set fungere i de andre svære kampe, ikke mindst i Hjallerup, pointerer Bjørn Hessellund.

Skagen: Vi brænder efter at gå hele vejen

Han har set IF Stadions sidste kamp mod Køge (som københavnerne tabte med 3 mål) på video, og linket til videoen er blevet sendt til spillerne, så de kan danne sig et indtryk af torsdagens modstander.

-Men det handler først og fremmest om os selv. Vi skal holde skarpt fokus på vores egne håndboldmæssige kvaliteter og sørge for at vi leverer på højeste niveau i alle spillets facetter. Gør vi det, har vi bestemt også en god chancen mod IF Stadion, understreger Hessellund.

En af de spillere, der har taget turen fra 3. division og op i toppen af 2. division er den 33-årige højrefløj Christian “Skagen” Pedersen, og han glæder sig helt vildt til torsdagens kamp.

-Vi står med en enestående mulighed for at levere et historisk håndboldresultat her i Give. Vi har aldrig været tættere på 1. division, end vi er nu, og holdet brænder efter at gå hele vejen. Selvfølgelig er der lang vej igen, og der ligger flere svære opgaver og venter på os. Men jeg mindes ikke, at vi har haft et bedre hold i min tid i Give. Vi har et kanongodt sammenhold både på og udenfor banen, og dette sammenhold har uden tvivl været afgørende for vores gode resultater her på det sidste, vurderer den rutinerede fløjspiller.

Publikum kan betyde forskellen på sejr eller nederlag

“Skagen” kender ikke ret meget til IF Stadion på nær deres store profil Fredrik Nielsen, som han har spillet med på ungdomslandsholdet (ja, det er mange år siden).

-Normalt siger man i håndboldkredse, at den københavnske pulje 3 i 2. division er lidt svagere rent sportsligt end de to jyske kredse, men de er altså blevet nr. 2 og kommer uden tvivl med et godt hold. Det der kan blive afgørende for os er vores hjemmebane. Hvis publikum møder frem i samme stil som mod Skovbakken og er med til at lægge samme høje pres på modstanderne – og dommerne – så står vi med en stor fordel. Derfor håber vi inderligt i spillertruppen, at hallen bliver fuld. Det er bare så vigtigt og kan i sidste ende betyde forskellen på sejr og nederlag for os, lyder det fra den sympatiske Givekæmpe med tungt tryk på ordene “så vigtigt”.

Game on: Skærtorsdag kl. 14.00

Derfor: Glem havearbejdet, glem påskefrokosten for et par timer på skærtorsdag. De lokale håndboldhelte har brug for publikums fulde støtte og opbakning, så de kan fortsætte deres fantastiske håndboldhistorieskrivning.

Kampen spilles kl. 14.00, og HK Give Fremad åbner dørene kl. 13.00, hvor klubben byder på gratis kaffe og kage inden kampen.

Truppen til kampen mod Brønshøj ser således ud: Morten Marvig, Jakob Skov, Christian Skagen Pedersen, Kasper Tømrer Nielsen, Mads Overgaard, Magnus Nygaard, Chris Bust, Sebastian Hansen, Christian Larsen, Mikkel Jakobsen, Rolf Hessellund, Anders Bøtcher og Simon Madsen.

Bonusinfo: Hvis Give vinder over IF Stadion, bliver de nr. 1 i opspilspulje, Så skal de møde Frederikshavn fra 1. division om en billet til 1. division. Der spilles efter princippet “bedst over 3 kampe” – og Give starter på udebane. Bliver Give nr. 2 i opspillet går turen til Odder – og starter igen på udebane. I Givelejren foretrækker man klart at trække Frederikshavn, der hentede 15 points i 1. division, mens Odder hentede 21 af slagsen. Heldigvis bestemmer man jo selv, hvem man vil møde. IF Stadion skal “bare” sendes hjem til Brønshøj med et nederlag.