Gives håndboldhelte kæmpede sig et skridt nærmere 1. division

Små 20 drenge fra U12-håndboldholdet i Smidstrup havde torsdag aften taget turen fra deres hjemby syd for Vejle til Ikærhallen i Give.

Bevæbnet med banner, tågehorn og en ukuelig støtte agerede de heppekor for deres træner Chris Bust, der sammen med resten af HK Give Fremads 2. divisionshold skulle møde IK Skovbakken på hjemmebane. Kampen var knald eller fald for de lokale håndboldherrers håb om at rykke op i 1. division. En sejr ville sende dem videre til oprykningskampe, et nederlag ville slukke drømmen i denne omgang.

Heldigvis heppede drengene fra Smidstrup ikke forgæves på deres træner, for han og resten af holdet tog sejren hjem 34-26. Et resultat, som samtidig sprænger holdets scoringsrekord, oplyser cheftræner Bjørn Hessellund, der nu kan starte forberedelserne til den første oprykningskamp mod det sjællandske hold Stadion.

– Det her var en kamp, vi skulle vinde, for Skovbakken er et hold, der svinger meget. Det havde selvfølgelig været fedt at vinde med 10 mål, men det her resultat er også fantastisk. Vi har aldrig scoret 34 mål i en kamp før, siger træneren.

En kortvarig gyser

Give-herrernes sejr kan med rette kaldes for overlegen.

Gennem hele den første halvleg fastholdt de føringen over IK Skovbakken, der trods sine anstrengelser aldrig kom helt op og ånde det lokale hold i nakken. I anden halvleg kom Skovbakken dog tilbage med en fornyet styrke og lagde et gedigent pres på hjemmeholdet lige længe nok til, at mange af de flere 100 fremmødte fra Give nåede at mærke en neglebidende bekymring.

Helt farligt blev det dog aldrig, for med et solidt forsvarspil og en imponerende indsats fra målmand Morten Marvig formåede HK Give Fremad i de sidste 10 minutter at lægge en beroligende afstand til deres modstander.

– Der var lige et øjeblik, hvor jeg godt kunne mærke, at publikum begyndte at tænke “åh nej”, men det må vi aldrig selv begynde at tænke. Vi skal tro på os selv, og jeg må også sige, at vi har fået meget selvtillid gennem denne sæson, siger Bjørn Hessellund.

En sæson over al forventning

Med torsdagens sejr indtog HK Give Fremad en flot andenplads i sin række, og det er mere, end holdet havde håbet på ved sæsonens start, oplyser sportschef Peder Kristian “Kedde” Jensen.

– Vores udgangspunkt ved sæsonens start var, at vi hentede otte nye spillere ind, og set i lyset af det vidste jeg, at det nok ville blive et langsigtet projekt. Vi håbede at lande i top fem, men spillerne har leveret på et virkelig højt niveau, både på og udenfor banen, og derfor justerede vi hen ad vejen vores målsætning til at hedde top to. Det er lykkedes nu, og spillerne skal have stor ros for deres indsats, siger han.

Roser fik spillerne da også rigeligt af fra tilskuerne, da sejren var i hus, og mon ikke også der blev jublet i bilen hele vejen hjem til Smidstrup.