Gives jyllandsseriedamer: Vi er bare SÅ klar!

Når det nybagte jyllandsseriehold d. 8. oktober løber på banen hjemme i Ikærhallen mod Mejdal-Halgård 2, er det en flot topmotiverede piger, der tørner ud for at repræsentere Give Fremads på allerbedste vis i den mørkeblå kampdragt.

Holdet har ganske vist ikke kvalificeret sig til jyllandsserien på det sportslige plan efter at man kun blev nr. 2 i oprykningsspillet i foråret, men da der pludselig blev en plads ledig i jyllandsserien, gik den til Givepigerne, som tog imod tilbuddet med harpiksindsmurt kyshånd.

Dermed skal en forholdsvis ung trup stå sin manddomsprøve i en række, hvor man kommer på arbejde, hver gang, der fløjtes op til kamp, men pigerne og deres træner Peter Thuun samt holdleder Betina Thorsager er 100 % klar på opgaven.

Trup på 16 spillere
– Vi har en rigtig fin trup på 16 spillere. Der er kommet noget tilgang, idet søstrene Janne og Rikke Ringsted er tilbage i klubben, ligesom Sahra Ovesen fra Brande også er startet op. Med de to ”gamle” tilbage får vi tilført holder noget mere rutine, og det er med til at hjælpe de unge godt på vej. Janne og Rikke kommer med god gejst, og de er hele tiden med til at inspirere de andre på holdet, både når det går godt og skidt, hvilket er noget vi har manglet på holdet, fortæller holdets træner Peter Thuun, der har det rigtig fint med, at pigerne nu endelig får chancen for at vise sig frem i jyllandsserien.

Thuun: Vi har niveauet til at klare os i JS
– Jeg synes det er fuldt fortjent, at vi får pladsen i JS. Vi er blevet nr. 2 de sidste 2 sæsoner i oprykningsspillet, så vi har været meget tæt på. Jeg mener absolut, vi har det sportslige niveau til at begå os i rækken, hvilket vi da også har vist i flere af vores træningskampe mod andre rigtig gode jyllandsseriehold. Vi vandt i B-finalen i vores træningsturnering mod andre jyllandsseriehold, og det var virkelig en god oplevelse for os, siger Thuun, der på trods af optimismen godt ved, at der her i jyllandsserien skal andre boller på suppen i forhold til serie 1.

Noget mere seriøst i jyllandsserien
– Nu vil nok komme op mod andre hold, der rent faktisk også træner to gange om ugen, hvilket ikke var tilfældet i serie 1. Det hele er simpelthen meget mere seriøst, og vi vil også komme til at spille mere taktisk end tidligere. Vi ved godt, at vi på det fysiske område nok halter lidt bagefter, så vi må spille os til tingene. Derfor er det også fedt, at vi nu efter at U 18 pigerne træner sammen med os er så mange til træning, at vi kan spille/træne/øve taktiske ting 7 mod 7 i kamprelaterede spil, siger Peter Thuun.

Målsætningen er ifølge træneren krystalklar: – Når vi når frem efter jul, og turneringen er færdigspillet, skal der stadig stå jyllandsserie på holdkortet, når Gives piger tørner ud!

Holdet er i række med Funder GF, Silkeborg IF, KLG Holland, Grindsted GIG og Mejdal-Halgård. Den første kamp spilles som indledningsvist skitseret d. 8. oktober på hjemmebane mod Mejdal-Halgård.