Gives march mod toppen fortsætter

GOG Håndbold 2 29-21 (14-11)

Lørdag eftermiddag kl. 16.30 var det populært at gå ind på DHF’s håndbold-app for at checke stillingen i 2. division pulje 2. Her poppede HK Give Fremad nemlig op som nr. 1 i tabellen med 14 points for 8 kampe. Det er så vidt vides første gang, det er sket, og positionen som rækkens duks er muligvis da også kun til låns, idet rækkens nr. 2 HEI Skæring spiller søndag aften mod HC Odense i en slags mini-topkamp i Aarhus.

Give skulle i lørdagens dyst mod de unge fynboere fra talentfabrikken i GOG følge op på den meriterende sejr i HC Odense, men det projekt fik en skidt affyring, idet hjemmeholdet de første 20 minutter leverede en veritabel ”Black Friday-præstation”.

Hjemmeholdet holdt nemlig udsalg på fokus og koncentration og slagtilbud på åbne og lette kontramål til gæsterne. På underholdningssiden leverede drengene i lyseblåt såmænd også 4 tekniske fejl i de første 4 minutter. Jovist, gaveboden var helt åben, så det var derfor ikke underligt, at de unge sydfynboere, ældste spiller var 20 år gammel, efter 20 minutter havde kvitteret for gæstfriheden med at føre 10-8.

Bust og Marvig som game changere
Nuvel, det var dog ikke alle Givespillerne, der var i Black Friday-hjørnet. Den bevægelige og udfordrende playmaker, Chris Bust, trådte markant i karakter, da der var mest brug for det, og hans dynamik og mål og fine indspil til stregen blevsammen med stærkt målmandsspil af Morten Marvig en positiv game-changer for Give, der på 10 minutter forvandlede 8-10 til en føring på 14-11 ved pausen.

Det lignede en direkte og sikker rute på vej mod 2 nye points til kontoen, men Give kom skidt ud efter pausen. GOG tog sig kærligt og nådesløst af de sidste Black Friday-tilbud fra et igen ufokuseret Givemandskab, og efter 5 minutters spil i 2. ombæring klikkede måltavlen til publikums store forbavselse – og frustration – om på 15-15.

Men så strammede Give endelig op, og ikke mindst via storspil fra det 19 årige levende plankeværk i Givemålet, Morten Marvig, fik hjemmeholdet skabt sig et stabilt 2 målsforspring, der i det 52. minut endelig blev forvandlet til en føring på 23-20. 3 minutter senere var de lokale helte foran med 5, og den stilling samt det nu glimrende Givespil, fik i den grad den propfyldte Ikærhal til at koge af begejstring.

Dermed også en kærkommen belønning til den del af tilskuerne, der havde kæmpet en brav kamp kampen igennem for at lære dommerduoen selv de mest elementære håndboldregler. Flid og udholdenhed belønnes, det ved vi jo!

Hessellund: En del dårlige perioder i dag!
Givetræner Bjørn Hessellund fejrede den trods humpende perioder hos sit mandskab fuldt fortjente sejr med en stor pose Haribo-mix sammen med pressens udsendte fra VAF og Give Avis, mens spillerne sang friske sejrssange og fik den obligatoriske vinderpils i omklædningsrummet.

– Vi spiller i nogle perioder decideret dårligt i dag. Vi havde op til kampen meget fokus på, at vi skulle køre med lange, tålmodige angreb og spille chancerne store for at undgå at ryge i GOGs effektive kontramaskine. samtidig var der fokus på disciplin og sikkerhed. Men hvad sker der så! Vi går ud og afslutter vores angreb alt for tidligt, laver en masse tekniske fejl – og det udnytter GOG nådesløst til at bringe sig foran med 2-3 mål. Det sætter os under yderligere pres og stresser vores angrebsspil. Jeg skifter så Rolf (Hessellund, red.) ud med Chris Bust, for Rolf leverede en skidt 1. halvleg i dag. Chris kom ind og fik sat spillet flot op, og det var med til at vende tingene for os, siger Bjørn Hessellund, der kunne notere sig at storskytten Rolf Hessellund leverede varen i 2. halvleg med en række flotte mål fra distancen.

Tålmodig og disciplineret 2. halvleg
Givetræneren var pænt bedre tilfreds med præstationen i 2. halvleg, bortset fra de første 5 minutter.

– Vi får kørt nogle gode tålmodige angrebsåbninger, og vi lykkes på den konto med at få lukket ned for GOGs kontramaskine. Vi kommer til at stå etableret i forsvaret i langt de fleste situationer, og det havde GOGs ellers særdeles dygtige spillere svært ved at løse, simpelthen fordi, de mangler skytter ude fra bagkæden, konstaterer Hessellund, der ligesom publikum og Erhvervsklubben så Chris Bust og Morten Marvig som de bedste i Gives rækker. Netop Erhvervsklubben kårede Chris Bust til Man of The Match, og det var fuldt fortjent efter er flot kamp med bl.a. 5 scoringer samt en del assists på scorekortet.

Oprykning ikke et tema i Givelejren
Efter 8 kampe og en solid placering i toppen kan det konstateres, at Give er et af de 4 hold, der kommer til at spille med og oprykningsbilletterne. Udover HEI Skæring, AGF og HC Odense er der næppe andre hold, der kommer til at blande sig i topstriden.

– Vi er glade for vores placering i toppen af rækken. Men du får mig ikke til at sige, at vi går efter oprykningen. Jeg ved godt, det er en kliché og kedeligt at høre på, men vi tager én kamp ad gangen. Vores målsætning har fra starten af heddet top 5. Det ændrer vi ikke på, for der venter os mange svære kampe, og vi kommer også til at tabe kampe igen. Men jeg vil godt være med til at erkende, at vi har bevist på det sidste, at vi er et tophold, lyder det afslutningsvist fra Givetræneren med et underfundigt smil.

Topbrag mod AGF allerede torsdag
Gives næste opgave hedder AGF torsdag aften i Ikærhallen. Igen en topkamp, idet århusianerne pt. indtager rækkens 3. plads blot 2 points efter Give. Det bliver et håndboldbrag af de helt store, uden tvivl.

Mål for Give: Rolf Hessellund 6, Chris Bust 5, Kim Nissen 5, Kasper Tømrer Nielsen 5, Sebastian Hansen 2, Magnus Nygaard 2, Anders Bøtcher 2 og Christian Skagen Pedersen 2. NB: Morten Matvig leverede 10 redninger – bare i 2. halvleg!