Gives playmaker har fundet melodien

Sebastian Hansen fra HK Give Fremads 2. divisionshold spillede en flot kamp i Gives sejr over Hornbæk, hvor den 20 årige playmaker strøede om sig med målgivende afleveringer og i det hele taget satte spillet flot op mod gæsternes offensive 5:1 forsvar.

Selv scorede Hansen blot to gange, men til gengæld stod hans kompetente højrehånd fadder til langt de fleste af Gives målgivende angrebsåbninger. Og selv om det netop i kampen mod Hornbæk var angrebskollega Chris Bust og målmand Morten Marvig, der stjal billedet med dels en stribe flotte mål og en hel række fantomredninger, var Givetræner Bjørn Hessellund ikke i tvivl om, hvem han så som kampens spiller:

Skaber flow i spillet
– Sebastian spiller en pragtkamp i dag. Han styrer vores angrebsspil helt eminent. Han er rolig og velovervejet, stresser ikke og kører aftalerne flot igennem og sørger for et rigtig godt flow i vores angrebsspil, hvilket betyder, at vi får scoret både fra stregen og fløjen. Meget vigtig mand for vores spil, konstaterer Hessellund.

Hovedpersonen selv var da også tilfreds med både sit eget og sit holds spil mod Hornbæk.

– Jeg synes, vi får en ok start. Vi skal lige i gang og forholde os til de store forventninger. Alle i hallen forventer jo, at vi vinder med 8-10 mål over bundholdet, men egentlig er der ikke de store nerver på. Selvfølgelig skal vi lige ind og se, hvor vi står efter julepausen, men vi fik jo sat os ret hurtigt på kampen, og så kørte det bare fint både for mig personligt og holdet, siger Sebastian Hansen.

Mange ting i værktøjskassen
Playmakeren føler sig godt tilrette på det nykonstruerede Givemandskab, og han har da også mere og mere fundet sin plads som holdets naturlige spilfordeler.

– Jeg synes for det første, at vi har et godt hold med mange gode, spændende spillere. Vi laver en del mål og formår at spille meget varieret. Det skyldes ikke mindst alle de værktøjer, som Bjørn (Hessellund, red.) giver os gennem træningerne. Jeg snakker rigtig meget med Bjørn og Kedde (sportschefen, red.) om min rolle på holdet i forhold til de hold vi møder. I dag møder vi et hold, der praktiserer 5:1 forsvar, og så får vi lavet nogle aftaler om, hvordan vi tackler det. Dette samarbejde fungerer rigtig godt, konstaterer Sebastian Hansen.

Er vild med at sætte de andre op til mål
Han er meget bevidst om sin rolle på holdet og ved også godt, at det ikke altid er ham, der vil løbe med de store overskrifter.

– Det er min rolle at sætte mine medspillere op, at sætte gang i de aftaler vi har på holdet, at give medspillerne gode scoringsmuligheder og at være med til at gøre dem bedre. Det virker ikke så spektakulært, som hvis man scorer 12 mål eller står med en redningsprocent på 55. Men det har jeg det fint med. Jeg kan godt lide min rolle, og når det som i dag bare kører rigtig godt for mig og holdet, er det bare fedt, siger Sebastian Hansen.

Det handler i høj grad om kommunikation på pladsen som playmaker. Og intuition. Evnen til at træffe de rigtige beslutninger på et splitsekund, og også at være i stand til at ændre beslutningerne, hvis det kræves. Man skal med andre ord virkelig have hovedet med, og så er et begreb som splitvision også i høj grad på spil, når man agerer playmaker.

Alle de ting har Sebastian Hansen i værktøjskassen, men der er måske et område, hvor han godt kunne blive lidt bedre.

Skal nok score lidt mere
– Jeg ved godt, at der i dag var et par situationer, hvor jeg selv skulle have forsøgt at komme til scoring, men det er måske lige her, jeg skal forsøge at udvikle mit spil. Altså så jeg både kan sætte de andre op, og også selv score nogle flere mål.

– Det må jeg arbejde lidt med, og det er nok noget mentalt, fordi jeg netop er meget fokuseret på at bringe mine medspillere i gode positioner, at jeg nogle gange glemmer mine egne muligheder for scoring, lyder den fornuftige vurdering fra Sebastian Hansen.