HÅNDBOLDHISTORISK: Stort håndbolddrama da Give jydebankede stærke københavnere

HK Give Fremad 2. division – IF Stadion (oprykningsspil) 30-26 (16-13

“Det ka’ fandme da ikke passe, at de her hvalpe altid skal bagud med 5 mål”, lød det bistert fra nederste række sæde 4 og 5 i Ikærhallen skærtorsdag kl. 15.15. Da viste måltavlen 9-4 til de københavnske gæster fra Stadion IF, og stemningen i hallen var lige ved at blive lidt småsur. Vi spoler lige ca. 35 minutter frem. Igen befinder vi os på nederste række sæde 4 og 5.

“Hah, vi sagde det jo nok. Give skal altid bare lige bagud med 4-5 mål, og så flækker de ellers bare modstanderne ligesom det passer dem”, lød det kæphøjt efter en 3-4 fadøl og en helt vild dramatisk håndboldfight. Der altså endte med en sejr, som vores to venner på nederste række jo allerede har afsløret, til et godt spillende hjemmehold.

Københavnere med fysikken i orden

Københavnerne fra Brønshøjkanten lagde ud med fynd og klem – og masser af fysik i godteposen. Dette samt IF Stadions pågående 3:2:1-forsvar havde Give svært ved at håndtere i starten og kom bagud med deprimerende 9-4, inden den lækkende skude rent taktisk fik stoppet de pågående håndboldpirater fra Djævleøen efter et kvarters spil.

Egentlig skete der to kampafgørende ting på dette tidspunkt: Anders Bøtcher kom på banen, og Give gik over i en aggressive 3:2:1, der stressede de ellers godt spillende københavnere, og så begyndte dommerduoen og “belønne” IF Stadionspillerne med 2-minutters udvisninger i stedet for den skov af gule kort, de havde hevet op af brystlommen i starten af kampen.

Det bevirkede, at gæsterne fik hele 5 (fem) udvisninger i 1. halvlegs sidste 15 minutter, og det udnyttede Give til både at æde gæsternes 5-måls forspring – og til at bringe sig foran med 16-13 samtidig med pausefløjten lød.

Videointerview af TV Give Avis med Givetræner Bjørn Hessellund

Sportschef og træner dansede krigsdans af glæde

Det fik de ca. 500 tilskuere helt op på påskemærkerne, og selv om IF Stadion momentvis viste tænder og – ikke mindst via en del Giveudvisninger i 2. halvleg –  faktisk var oppe på kun at være nede med et mål, så red Give stormen af og sejrede til sidst med befriende 4 mål. Men tæt og nervepirrende, det var det helt til der manglede ca. 90 sekunder.

Igen en helt ubeskrivelig fantastisk flot stemning i Ikærhallen,; en stemning der bar de lyseblå lokalhelte frem til at vride det allersidste ud af kroppen, og det var da også en flok sejlende trætte Givespillere, der efter kampen faldt hinanden jublende glade om halsen.

Ja, selv sportschef Kedde Jensen og cheftræner Bjørn Hessellund opførte en blanding af en krigsdans og en engelsk vals, da det stod fast, at sejren var i hus. Kønt var det ikke, men utroligt livsbekræftende på en eller anden måde.

TV Give Avis fik en snak med 7-målsskytten Christian Skagen lige efter 30-26 sejren over IF Stadion. Det var en glad mand, der udtalte sig.

Nu skal Frederikshavn på krogen

Nu hedder det så Frederikshavn fra 1. division, som man skal møde i en “først til 3 points-turnering”. Man starter på udebane i Frederikshavn, og datoen er endnu ikke fastlagt.

Du kan her på siden se videointerviews med Givetræner Bjørn Hessellund, Stadiontræner Thomas skov og Gives rutinerede Christian Skagen Pedersen.

Hvis du tæller ordentlig sammen på målscorerne, vil du nå op på 31 mål, og det scorede Give jo ikke, men Bjørn Hessellund er med på at donerer det sidste mål til de 500 tilskuere, der heppede Give op på 1. pladsen i opspilsgruppen.

-Der er ingen tvivl om, at det der sker her i Give lige nu sender bølger ud i hele håndbolddanmark. At vi kan samle 500 tilskuere, og ellers gang på gang kan fylde hallen, er intet mindre end enestående og med til at skabe et grundlag og en kultur for håndbold, der bare er så fed og unik. Det er i hvert fald 1. divisionsklasse med det her setup, lyder det begejstret fra Givetræneren, der gerne indrømmer, at det her var en af hans hårdeste kampe som træner – både fysisk og psykisk.

Mål for Give: Simon Madsen 9, Chris Bust 7, Christian Skagen 7, Mads Overgaard 3, Sebastian Hansen 2, Rolf Hessellund 2 og Magnus Nygaard 1. Man of The Match: Simon Madsen og publikum!

TV Give Avis snakkede med IF Stadions træner Thomas Skov, efter kampen. Han anerkendte Give som fortjente vindere, men han var ikke helt tilfreds med dommerduoen!