HÅNDBOLDOPTAKT: Martin Schmidt – Spillerne arbejder stenhårdt!

Martin Schmidt har arbejdet med spillertruppen i HK Give Fremad i godt to måneder, og han er positivt overrasket over spillernes indstilling til de fysiske udfordringer, han har kastet efter dem i en lind strøm.

-De er dælme gået på med krum hals. Der har været rigtig meget løb, både ude og inde, men der har ingen mukken været i geledderne. Og det gælder både de unge og de ældre spillere. I det hele taget er jeg glad for truppen, som den ser ud nu, men skal jeg være helt ærlig, ville jeg godt have haft truppen lukket for en måned siden. Vi har netop fået tilført Kristian Klitgaard, der er en kanongod spiller, og som gør vores trup stærkere, men nu skal vi jo lige ham spillet ind i holdets dynamik og flow – og det tager altså lidt tid, konstaterer Martin Schmidt.

  • Der skal arbejdes stenhårdt, når vi går på banen. Der skal virkelig løbes, og frem for alt skal vi tænde gnisten mellem os og tilskuerne. Derfor forventer jeg også, at drengene jubler vildt og inderligt, når de scorer.
– Martin Schmidt, divisionstræner i HK Give Fremad

Udstråling og håndboldglæde, ja tak!

Han er kommet til Give med en klar spillemæssig vision samt med en klar trænerprofil, og begge deler handler om at stille krav til spillerne både håndboldmæssigt og udstrålingsmæssigt.

-Der skal arbejdes stenhårdt, når vi går på banen. Der skal virkelig løbes, og frem for alt skal vi tænde gnisten mellem os og tilskuerne. Derfor forventer jeg også, at drengene jubler vildt og inderligt, når de scorer. Jeg er jo selv meget opslugt af håndboldens univers, og derfor er jeg også en del på, når vi træner, siger Martin Schmidt.

Han har intet problem med at skære igennem og med at give spillerne “håndfaste men kærligt mente” håndboldfaglige henvisninger, uanset om de er helt nye i gamet eller erfarne rotter med ligaerfaring.

-Jeg mener jo, at vi når vi er på banen skal kan sige noget til ansigtet til på hinanden. Det handler jo om at få det bedste ud af holdet og spillerne, og når vi så har forladt banen, så er der ro på igen, siger Martin Schmidt, der vedkender sig, at der findes to udgaver af Martin Schmidt: Håndboldtræneren Martin, der er en topengageret håndboldtrænervulkan, og så den empatiske Martin, der i det civile liv fremstår som en stille og rolig familiefar.

-Jeg har dog intet problem med at tage den empatiske del med ind i min trænerrolle, for det handler jo også om at have god personlig kontakt til sine spillere. Jeg tror ikke på, at skideballer er vejen til spillernes respekt, så derfor forsøger jeg også i min trænerrolle at være i god dialog med mine spillere – både på det håndboldfaglige og det menneskelig plan, pointerer Martin Schmidt.

Forsvaret og kontrafasen ser fine ud Der er som sagt blevet arbejdet intens i godt to måneder på træningsbanen, og Martin Schmidt er da også klar med en melding om, hvor langt han mener, man er nået med holdet.

-Forsvarsmæssigt ser det ok ud, men angrebsmæssigt er der mange procenter at hente endnu. Lige nu skal vi bl.a have spillet Klitgaard ind i bagkæden, og det tager tid. Derfor spiller vi simpelt nu og gør det, vi ved vi kan. Vi bygger så løbende på, og jeg vil da sige, at jeg synes, at vores kontrafase er ved at være på plads. Det har vi vist i flere kampe, også i den svære pokalkamp mod GOG., siger Martin Schmidt.

Forsvaret og kontrafasen ser fine ud

Der er som sagt blevet arbejdet intens i godt to måneder på træningsbanen, og Martin Schmidt er da også klar med en melding om, hvor langt han mener, man er nået med holdet.

-Forsvarsmæssigt ser det ok ud, men angrebsmæssigt er der mange procenter at hente endnu. Lige nu skal vi bl.a have spillet Klitgaard ind i bagkæden, og det tager tid. Derfor spiller vi simpelt nu og gør det, vi ved vi kan. Vi bygger så løbende på, og jeg vil da sige, at jeg synes, at vores kontrafase er ved at være på plads. Det har vi vist i flere kampe, også i den svære pokalkamp mod GOG., siger Martin Schmidt.

Cheftræneren har også på plussiden noteret sig en markant formopgang hos spillere som Rolf Hessellund og Jesper Johannesen, ligesom han også har set rutinerede gutter som Mads Overgaard og Kim Nissen tage stort ansvar.

-En spiller som Kim får utroligt meget ud af lidt. Han er en 200 % god kaptajn for holdet, og Mads har flot taget styringen i forsvaret. Jeg synes også, at Klitgaard ser rigtig spændende ud, og får vi Simon Madsen fit for right, ligger der masser af mål og venter fra de to fra bagkæden. Og så ser jeg også gerne at vores to fløje, Simon Barslund og Niclas Henriksen kommer meget frem i lyset, når vi er kommet i gang. Derudover er der ingen tvivl om, at Christian Lynggaard bliver en gevinst for os, lyder vurderingen fra Martin Schmidt, der i samme åndedrag nævner sit samarbejde med assistenttræner Kasper “Tømrer” Nielsen som rigtig godt og givende.

Hvor er de lokale Givedrenge?

De største udfordringer lige nu for cheftræneren handler om skader. Truppen har en stor håndfuld spillere, der går og er småskadede på flere niveauer, og det kan set i lyset af en smal trup godt gå hen og blive et problem.

-Og så er der en helt anden ting, jeg godt kunne ønske mig. Jeg ville ønske, at vi kunne tilknytte nogle flere Givedrenge til herrehåndbolden i Give, men vi har eksempelvis sendt invitationer ud til 17 U 19-spillere, og lige nu har vi tre i gang. Så det er op ad bakke lige på den konto, siger Martin Schmidt, der lige nu kun råder over én Giveknægt i truppen, nemlig Jesper Stie Sørensen i truppen.

Til gengæld er Schmidt selv indfødt Givedreng, og det kompenserer lidt for den manglende lokale optegning på truplisten.

Give har sæsonpremiere søndag den 23. september, hvor Skovbakken fra Aarhus kommer på besøg. Kampen spilles klokken 19.00, naturligvis i Ikærhallen.