Historisk: Gives damer i jyllandsserien

Historisk – I efteråret 2014 og foråret 2015 nåede HK Give Fremads unge, talentfulde damehold i serie 1 frem til oprykningsspillet om en plads i jyllandsserien, men begge gange kiksede man. Nu viser det sig så, at træner Peter Thuun og hans assistent Betina Thorsager godt kan bestille visitkort med påskriften ”jyllandsserie-trænere” påført, for JHF (Jysk Håndbold Forbund) har i sidste uge tildelt klubben en plads i JS-rækken i den nye sæson, efter at et hold havde trukket sig dermed åbnet en plads i pulje 5.

Her bliver modstanderne KLG Håndbold, Meldal-Halgård2, Funder IF, Grindsted og Silkeborg IF, og med steppet op i den fineste jyske selskab går en klokkeklar og fra dag ét udmeldt drøm i opfyldelse for spillerne og trænerteamet, der aldrig har lagt skjul på, at man gik benhårdt efter en billet i jyllandsserien.

Stor glæde i pigelejren
– Vi var alle pænt skuffede efter vi ikke kvalificerede os til JS her i foråret, men vi må bare konstatere, at vores unge hold har det svært med de her knald-eller-fald-kampe. Derfor var glæden da også kæmpestor, da vi kunne fortælle spillerne, at vi skal spille i jyllandsserien i efteråret, fortæller træner Peter Thuun, der kan holde sammen på hele sin trup og som håber på 2-3 nye spillere, der kan forstærke et i forvejen talentfuldt hold og dermed gå efter at sikre sig endnu en sæson i rækken, hvilket er den grundlæggende målsætning for efterårssæsonen.

Thuun: Vi har niveauet!
– Jeg synes, at vi har niveauet til at begås os i JS. Det har kampe mod højere rangerende hold også vist, men det ville gøre godt med lidt nyt blod. Vi har da også et par stykker til prøvetræning, der stærkt overvejer at vælge os, så det ser fornuftigt ud, siger Peter Thuun, der som så mange andre håndboldtrænere rigtig godt kunne tænke sig en venstrehåndet hugger på højrebacken.

– Det ville være lækkert, men finder vi ikke sådan én, så løser vi det nok på en anden måde i vores spilkoncept, mener Thuun, der kan se frem til, at aktivitetsniveauet til træning fremover vil stige betragteligt.

HK klar med et U 18 hold til efteråret
HK Give Fremad får nemlig et U 18 pigehold, og til at styre disse forhåbentlig kommende jyllandsseriespillere, har klubben ansat Jesper Frandsen fra Viborg. – Det her er et ambitiøst projekt fra klubbens side. Jesper har flere års erfaring som træner i både U 16, U 18 og seniorregi i klubber som Viborg HK og Skive FH, fortæller Morten Eriksen fra HK Give Fremad

– Det er aftalt, at vi skal træne sammen med U 18 pigerne fast én gang om ugen, og det gier os jo lige pludselig en masse flere muligheder rent træningsmæssigt fremfor, når vi løber med 10 spillere og træner. Jeg forventer også, at Jesper Frandsen og jeg kan bruge hinanden i sparringsøjemed, så alt i alt en rigtig god løsning det her, siger Peter Thuun, der igen kalder sine piger/damer til træningsopstart 1. august med 2 gange træning om ugen i Søndermarkshallen og i Ikærhallen.

På divisionstrænerkursus

– Selv er jeg i gang med at blive opgraderet rent håndboldfagligt, idet jeg er i gang med at tage DHF’s divisionstrænerkursus, der består af 7 delkurser og 2 prøver. Det er noget jeg ser vildt meget frem til, for det er en rigtig god og grunddig håndboldtræneruddannelse, som jeg kan bruge til rigtig meget, fortæller Peter Thuun.

Og mon ikke også at den ambitiøse og altid topengagerede dametræner får brug for alle de værktøjer, man kan hive frem af værktøjskassen, når pigerne i HK Give Fremad for første gang i klubbens historie skal prøve kræfter med jyllandsserien.