HK Give Fremad henter ungt blod til målet og fløjen

Efter at have sagt farvel til en stor pulje spillere, er HK Give Fremad nu i gang med at finde erstatninger til næste sæsons trup. Som tidligere beskrevet her i avisen har man i forhold til nye spillere lavet aftale med den 37-årige målmand Christian Lynggaard og venstrebacken Thomas Oesen, og torsdag aften sidste uge kunne klubben så præsentere yderligere to spillere.

Det drejer sig om den 20-årige venstrefløj Morten Baslund, der tidligere har spillet ungdomshåndbold i klubben som Fredericia, Skanderborg og Vejle HK, og den 18-årige målmand Asger Væver, der tidligere har spillet i Vejle HK og Århus Håndbold.

Begge har forøvrigt gået på håndboldlinjen på BGI, og begge har dermed haft Gives tidligere træner Bjørn Hessellund som træner i deres yngre dage.

Udviklingsspillere skaber god dynamik i truppen

De to unge gutter bliver en del af 2. divisionstruppen med henblik på udvikling via målrettet træning og indhop på 1. holdet.

-Det er altid spændende med nye, unge spillere, som man kan udvikle på, og det er også godt for truppen med nogle unge sultne gutter, der vil arbejde for deres chance på 1. holdet. Vi har set spillerne an til nogle prøvetræninger, og de har efterladt et godt indtryk, hvilket har bevirket, at vi altså har lavet aftaler med dem, fortæller sportschef Kedde Jensen.

Divisionsholdets træner Martin Schmidt er også fint tilfreds med den unge tilgang i målet og på fløjen.

-Jeg synes, det er rigtig spændende at arbejde med de her udviklingsspillere. Unge sultne spillere er med til at skabe en god dynamik i truppen, og det er vigtigt, at have både de helt unge og de mere rutinerede spillere i en trup. Her kan de unge jo også lære en hel masse af folk som Christian Lynggaard, Mads Overgaard og Kim Nissen, påpeger Martin Schmidt.

De to nye spillere glæder sig begge til at starte op i Give, som de kender som en god klub med et godt setup og med masser af folk i hallen til hjemmekampene.

11 mand på plads – mangler en håndfuld

2. divisionsholdets mangeårige holdleder, Rasmus Mikkelsen, gør forøvrigt pressens udsendte opmærksom på, at Asger Væver har en håndboldhistorisk forbindelse til Give Fremad, idet hans far, Kasper Jensen, vogtede målet i HK Give Fremad på det stærke 90’er-hold, der ifølge en af spillerne fra holdet dengang (Kenn “Gasser” Dahl Jepsen) hentede den ene pokal efter den anden hjem til klubben.

– Det var dengang, der blev spillet flot tempohåndbold i Ikærhallen, lyder det uden nogen form for beskedenhed fra en storsmilende “Gasser”, der i dag er halbestyrer og manden med check på de historiske kendsgerninger.

Med indlemmelsen af Baslund og Væver i truppen er de første skridt taget til at færdiggøre den nye trup, men der er stadig en del der skal gøres, så der vil blive travlhed på sportchefens og trænerens kontor her hen over sommeren.

Truppen må formodes at skulle op på 15-16 spillere, og med 11 mand på plads i skrivende stund, så der er stadigvæk en håndfuld spillere, der skal findes til den nye trup.