HK Give Fremad opruster med 4 nye spillere

spillereSåvel træner, spillere som sportschef i HK Give Fremad har haft travlt, efter at det sidste fløjt havde lydt i forårets sidste kamp. Spillere og træner har dels holdt formen ved lige med en skarp gang sommertræning, og nu har man efterhånden været i gang en lille måneds tid med den benhårde træning op til den nye sæson, der starter søndag d. 28. september med en svær udekamp mod storsatsende Korsør/Slagelse i Storebæltshallen.

Benhårdt arbejde i kulissen
Men der er også blevet arbejdet knaldhårdt i kulisserne på at forstærke 2. divisionstruppen, og her har såvel sportschef Ole Jensen som cheftræner Kedde Jensen haft nok at se til. En del prøvespillere har optrådt på gulvet i Ikærhallen, ligesom der har været kontakt til mange spillere. Nu kan den sportslige ledelse i HK Give Fremad så melde ud, hvad der er kommet ud af anstrengelserne.

– Vi har lavet aftaler med 4 nye spillere, der alle går direkte ind i 1. holdstruppen, så vi dermed nu kan mønstre en trup på 16-18 spillere, fortæller sportschef Ole Jensen, der også godt kan tælle Morten Axelsen og Christian Jespersen med som forstærkninger, idet de to nøglespillere var ude i sidste sæson med skader i den vanvittigt spændende slutfase, hvor Give længe var en seriøs bejler til i hvert fald 2. pladsen i rækken og dermed flirtede med en mulighed for at komme med i oprykningsspillet til 1. division.

Udviklingsspillere plus folk til startopstillingen
De fire nye Give-spillere er Nicolai Emborg (playmaker), Jonatan Isaksen (venstre back), Thomas Vestergaard (højre fløj) og Casper Sas (venstre fløj).
– Med de fire nye spillere i truppen får vi såvel udviklingsspillere som folk direkte til startopstillingen, og fremfor alt bliver truppen bredere i år end sidste år, hvor en del skader til stamspillere kom til at koste points i den sidste ende, vurderer Ole Jensen, der sammen med træner Kedde Jensen har været på intens jagt efter den i håndboldkredse så eftertragtede vare, en venstrehåndet spiller til bagkæden – men indtil videre uden resultat. – Realistisk set når vi det nok næppe i år, men så løser vi opgaven internt på holdet, hvor flere spillere på holdet godt kan dække positionen som højre back, siger Ole Jensen.

Mindre sårbare overfor skader
Som deciderede udviklingsspillere har man også tilknyttet Mikkel Jakobsen og målmand Mark Højgaard til truppen, hvor de to unge Give-knægte er kommet i en slags ”mesterlære”. – De kender begge deres rolle, og de ved, hvorfor de er her i truppen. De går fint til den til træningen, og de skal simpelthen bare suge til sig og rykke deres håndboldmæssige udvikling stabilt. De har begge potentiale, så meget er op til dem selv mht. hvor langt de kan nå, pointerer Kedde Jensen, der er glad for den nu 18 mand store trup. Den betyder nemlig, at sidste års sårbarhed overfor skader er meget mindre, og at den gamle sønderjyske håndboldkriger ikke selv behøver trække i kampuniformen ved skader, som det var tilfældet i en række kampe sidste sæson.

Skrevet af Jim Hoff.