Humøret tilbage i Give efter storsejr

Give Fremad 2. div. – Tinglev Lundtoft Sydstjernen 24-14 (9-7)

Efter en komfortabel og stensikker 10 målssejr over sønderjyderne fra Tinglev Lundtoft fik Give langt om længe slået positivt hul på sæsonen.

Set over hele kampen stemte forsvarspræstationen, mens det først var i 2. halvleg, at angrebsspillet for alvor fandt sin rette form, hvor et synligt mentalt lettet Givemandskab med 4-5 målsføringer i rygsækken leverede de ting, som cheftræner Kedde Jensen forventer af dem, og som man har trænet målrettet og koncentreret de sidste par uger.

Kampen var vigtig for begge mandskaber, der inden opgøret begge havde hentet 0 points i de første 3 kampe. En sejr ville lune – både på pointkontoen og ikke mindst rent mentalt. Derfor blev det også en rigtig herredyst, hvor der blev gået godt og grundigt til stålet, og den slags er jo guf for tilskuerne, der denne lørdag var mødt frem i næsten fuldtallig opstilling.

Forsvarskamp i 1. halvleg
De var vidner til en nærmest skyttegravskrigsagtig 1. halvleg, hvor det i høj grad mere var de defensive præstationer, der var i fokus end det lækre, velkomponerede angrebsspil. Efter 30 minutter viste måltavlen 9-7 i Gives favør. Prangende var det ikke, men pilen pegede entydigt i Gives retning, især hvis kvaliteten af angrebspillet kunne flyttes en hylde op.

Det kunne det, og et hårdt arbejdende og nu også velspillende Givemandskab kom ud og leverede en rigtig fin anden halvleg, som blev vundet overbevisende med 15-7. Ikke et mål for meget, og det skal også med i ligningen, at gæsterne lidt muntert formuleret ”nok næppe er et hold, vi kommer til at se i jagten på oprykningspladserne”.

Kedde: ”Sejren var det vigtigste”!
Gives træner Kedde Jensen var efterfølgende logisk nok glad for, at hans mandskab endelig fik en sejr og dermed kom i gang med pointhøsten.

– Sejren var det vigtigste i dag. Hvordan vi fik den var lige meget! Jeg synes, at vores forsvar får en ok start, men igen bryder vi vores aftaler i angrebsspillet. Vi får igen-igen ikke spillet chancerne store nok, vi får ikke lagt tryk nok på deres forsvar, og derfor får vi scoret alt for lidt i 1. halvleg, konstaterer Kedde Jensen, der måtte hive en regulær skideballe frem af trænerværktøjskassen i pausen for at få sine spillere til at fatte budskabet omkring angrebsspillet.

2. halvleg var godkendt
– Det blev da også bedre. Vi fik sat det rigtige pres, fik lavet nogle bedre åbninger, og frem for alt fik vi spillet chancerne meget større. Og så kom målene. Vores kontraspil blev også mere direkte, fordi spillerne endelig lod være med at drible bolden frem men i stedet for fik sat fart via hurtige aggressive opløb og hurtige afleveringer. Sådan skal det være, og jeg vil gerne rose spillerne for, at de i 2. halvleg overholdt de aftaler, som vi har indbygget i vores angrebsspil, og som vi arbejder så meget med til træning. lyder der anerkendende fra Kedde Jensen, der også var glad for at få alle mand i gang, og at sejren blev så stor som den gjorde. En 10 målssejr pynter på målkontoen, og i det indbyrdes regnskab med Tinglev Lundtoft er det også en god ballast at have.

Nissen og Vestergaard på skadeslisten
På minussiden kan man notere sig, at den i forvejen småskadede Kim Nissen måtte udgå med en fiber/forstrækning i baglåret kort inde i 2. halvleg, og at den på dagen virkelig forrygende fløj, Thomas Merrild Vestergaard også måtte udgå med en skadet ankel.

– Thomas spiller en rigtig fin kamp i dag – både i forsvaret og angrebet. Han får jo også scoret nogle flotte mål, så det var alt i alt opløftende. Kampens helt store oplevelse var dog Kasper ”Tømrer” Nielsen, der fik vores forsvar til at hænge rigtig godt sammen over stort set samtlige 60 minutter. Og så leverede han jo også eminent som stregspiller med 5 mål. Bare skidt med Kims skade, for han er også meget vigtig for vores spil i begge ender af banen, konkluderer Kedde Jensen.

Andreas Oliver IKKE på vej til Give
Her kommer den 12 dage lange kamppause nok meget belejligt, for Give skal nemlig først i ilden igen torsdag d. 5. november, hvor man på hjemmebane møder Skanderborg Håndbold 2.

Gives tidligere playmaker Andreas Oliver Bjerre Møller var forøvrigt på besøg i Ikærhallen denne lørdag, og det fik en del tilskuere til at gætte på, at den dygtige håndboldspiller måske er på vej tilbage til Give. Men det er ikke tilfældet. Andreas Oliver er håndboldtræt og holder pause, indtil lysten er tilbage. Dermed skulle den and så være skudt ned!

Ny spiller eller ej, så kan vi i hvert fald konstatere, at det gode humør er tilbage i Give efter storsejren over de sønderjyske sydstjerner.

Og det trængte vi vist nok allesammen til!

Mål for Give:

Kasper Tømrer Nielsen 5

Christian Skagen Pedersen 4

Brian Køhler 4

Thomas Vestergaard 3

Mikkel Jakobsen 3

Nicolai Emborg 3

Kim Nissen 1

Nicolaj Laursen 1

Anders Bøtcher 1