Ingen jyllandsseriedamer i Give i denne omgang

– Efter at have vundet deres serie 1 række med 13 points for 8 kampe havde HK Give Fremads damehold kvalificeret sig til oprykningsspillet om en billet til jyllandsserien. Der skulle spilles to kampe i Brædstruphallen mod Galten og Stilling lørdag d. 13. december, og det blev noget af et antiklimaks efter en ellers rigtig god sæson for træner Peter Thuuns tropper.

Nederlag til både Galten og Stilling
I den første kamp tabte Givepigerne ”forholdsvis sikkert” til oprykningsfavoritterne fra Galten med 25-14 efter at have været bagud med 8 mål ved pausen. Dén oplevelse var noget af en mental mavepuster for Givemandskabet, der på dagen måtte stille op med kun én målmand (som selvfølgelig blev skadet) samt undvære holdets stærke venstre fløj.

– Inden den sidste kamp mod Stilling snakkede vi lidt om muligheden for, at en 2. plads ved stævnet evt. også kunne udløse en oprykningsbillet. Det brugte vi som motivation, selv om vi et eller andet sted nok godt vidste, at oprykningstoget var kørt, fortæller Peter Thuun, der kunne se sine piger tabe 17-12 til Stilling, der til gengæld tabte deres kamp mod Galten. Dermed en klar – og ifølge Thuun – særdeles fortjent oprykning til jyllandsserien til et meget stærkt Galtenhold, der ifølge Givetræneren ingen problemer vil få med at klare sig i jyllandsserien.

Mange målsætninger er opfyldt
Umiddelbart efter kampen var der en vis skuffelse at spore i Givelejren, men med vanlig kvindelig sans for realisme kunne de slagne Givepiger godt se, at især Galten var for stor en mundfuld i denne omgang. – Vores målsætning inden sæsonstart hed en topplacering. Den fik vi så godt og vel med 1. pladsen. Det var også vores mål at bygge mere på rent træningsmæssigt. Det har vi også gjort. Og vi er også lykkedes med at få skabt et godt ungt hold i en socialt godt fasttømret trup med anfører Michelle Ringsted som en vigtig drivkraft. Derfor synes, jeg at vi kan tale om en rigtig god sæson, som vi kan bygge videre på efter juleferien, siger Peter Thuun, der kan køre videre med en intakt trup – og med muligheder for tilstrømning af nye spillere.

Tilgang på 3-4 spillere efter juleferien
– Der er sandsynligvis 3-4 nye spillere på vej til holdet. Det er nogle dygtige unge piger, der har været her i klubben før, så man kan sige, at de ”vender hjem” til klubben igen. Men det er også nødvendigt med tilgang til truppen, for vi skal have fere spillere til træning end de ca. 10 spillere, der i snit dukker op nu, så vi kan komme et gear højere op især i de spilrelaterede situationer. Vi mangler lidt det sidste fysiske pres til vores træninger, fordi vi ikke er nok til at give hinanden kamp til stregen. Vi skulle jo gerne derhen, at vi kan presse hinanden mindst lige så hårdt, som når vi spiller kamp. Det giver trods alt en del mere at træne mod rigtige modstandere frem for kegler, pointerer Peter Thuun.

Modnede Givepiger går igen efter guldet
Når den nye halvsæson går i gang efter jul er det igen med Givesejlene sat efter en topplacering i rækken. – – Den der lidt slatne og klassiske målsætning med at ”spille med i toppen” går vel ikke i denne ombæring, vil sportens udsendte godt vide. – Det er klart, at vi må gå efter den nye chance for oprykning i foråret. Nu skal jeg lige have en snak med spillerne om vores målsætning. Men mon dog ikke vi bliver enige om at gå efter 1. pladsen. Det er jo nu engang sjovere at være med i toppen. Og holdet vil jo blive mere modent, ligesom vi vil få en bredere trup at arbejde med, lyder det fra en optimistisk Peter Thuun, der har ét stort ønske til den sammensætningen af den nye række.

Ønsker sig Øster Nykirke i julegave
– Jeg håber, vi kommer i række med Øster Nykirke (nyoprykkere fra serie 2, red.). Jeg kender både Michael og Thomas (ØNIF’s trænere, red.) rigtig godt, og vi har det fortrinligt sammen, så det kunne være interessant at spille mod dem, konstaterer Peter Thuun.
Af Jim Hoff