Ingen pokalmirakler i Give

HK Give Fremad jyllandseriedamer – Fredericia HK 1. division 14-39 (7-21)

Landspokalen – Det blev lige så svært som frygtet for Gives JS-damer, da de havde inviteret til pokalbold i Ikærhallen mod Fredericia fra 1. division. Efter 5 minutter viste måltavlen 1-5, og så var Givepigernes drøm om at skabe en pokalsensation ligesom bristet.

Gæsterne kørte frem i 2-3 gear højere end hjemmeholdet, og det resulterede i en solid pauseføring på 21-7. Men de 7 scoringer til hjemmeholdet blev fejret på behørig vis hver gang, som var det et afgørende mål i en Final Four-turnering, og generelt skal Giveholdet og deres trænerteam med Peter Thuun og Betina Thorsager have ros for at bevare det gode humør og den positive udstråling gennem hele kampen – selv om det rent sportsligt var op ad bakke.

Grim knæskade til Julie Hastrup ødelagde festen
Desværre blev denne sportslige milepæl for Givepigerne skæmmet af noget, der ligner en grim knæskade til Julie Hastrup, der blev afhentet af en ambulance og kørt på skadestuen i Kolding med store smerter. Christina Skyum Knudsen blev også gjort ukampdygtig, da hun i en infight reddede sig en stor bule i hovedet, og da endnu et par spillere var ved at melde sig ud pga. småskader, måtte holdleder Betina Thorsager gå i gang med at varme op. Det blev dog ved truslen, for pigerne tog sig sammen og fuldførte – for hvem vil dog skiftes ud i en pokalkamp mod et 1. divisionshold med holdlederen!

Fredericia tæt på idealopstillingen
Fredericia stillede ifølge klubbens sportschef Kenneth Schlaikjær op med de fleste af spillerne fra trup 1 til pokalkampen i Give.

– De fleste er med, men vi sparer dog et par spillere, da vi har en meget vigtig kamp i weekenden. Holdet i aften er dog rimelig skarp, og vi benytter også lejligheden til at få givet spilletid til nogle af de spillere, der normalt ikke er så meget på banen. Selvfølgelig skal vi vinde sådan en kamp her, og jeg har da også en god mavefornemmelse, lød det fra Fredericia-lederen inden opgøret blev sat i gang.

Projekt: At holde Fredericia under 40 mål
Det var andre målsætninger, der var på spil i Gives omklædningsrum, hvor Peter Thuun i pausen lavede en aftale med spillerne om, at man skulle forsøge at holde Fredericia under 40 mål.

– Pigerne mente så også, at vi skulle gå efter at spille uafgjort med Fredericia i 2. halvleg, og den melding kendetegner meget rammende holdet. De har store ambitioner og tror på sig selv, og det er jo fint. Generelt synes jeg, at vi går frisk til sagen, og jeg forsøger med nogle time-outs at ændre tingene løbende. Det er jo tydeligt, at Fredericia er et par niveauer over os, og især den tidligere Givepige Trine Knudsen gør det jo aldeles fremragende i dag. Hun var efter min mening Fredericias bedste spiller, siger Peter Thuun, der så Malene Birk Østergaard som sit eget holds bedste på dagen. Pernille Emborg og Camilla Holmgaard blev topscorere med henholdsvis 5 og 6 mål!

Malene og Trine var bedst
– Malene tager virkelig godt fra i centerforsvaret, og hun går flot og kontant ind i duellerne med Fredericiaspillerne, lød det rosende fra Givetræneren.

Såvel Thuun som spillerne var enige om, at det på trods af den sportslige lussing var sjovt at prøve at møde en modstander af Fredericias kaliber, men samlet set overskyggede ærgrelsen over især Julie Hastrups skade glæden ved at spille mod et 1. divisionshold.

Hvorfor spille så sent?
Kampen blev spillet sent torsdag aften (kl. 20.40) på ca. samme tidspunkt som FCM løb på banen i Manchester, og det afholdt nok en del fra at komme i Ikærhallen, Da det gik allerbedst, var det omkring 80 tilskuere i hallen, men efter pausen var dette tal ca. halveret, og man kan undre sig over, at en kamp med så stort et tilskuerpotentiale skal spilles så sent. Men ros til de publikummer, der mødte frem; de gav spillerne en rigtig fin opbakning!

Nu venter virkeligheden i JS-turneringen, hvor holdet spiller næste gang d. 3. marts, hvor Team Helle Håndbold kommer på besøg i Ikærhallen.