Sjælden udebanesejr til Give

SH Svendborg – HK Give Fremad 2. div. 24-26 (16-14)

Ude godt, hjemme bedst lyder et gammelt ordsprog, og det passer fint på HK Give Fremads præstationer på håndboldbanen i denne sæson. Blot 2 sejre ud af 8 mulige havde man hentet på udebane inden opgøret mod tabelnaboerne i Svendborg Idrætshal, mens man hjemme i den trygge Ikærhule har hentet 7 sejre i 8 kampe. Derfor var sejren i Svendborg også særdeles kærkommen for Kedde Jensens tropper, der med sejren foreløbig kravler op på rækkens 3. plads med behagelige 9 points afstand til nedrykningsstregen.

Bevarer troen på tingene
– Rigtig fedt endelig at vinde på udebane. Vi spiller ikke nogen fantastisk kamp, men vi bevarer kampen igennem troen på tingene, og det bliver afgørende til sidst, siger Kedde Jensen, der kunne se de to hold spille en meget tæt 1. halvleg. Fynboerne slog dog et lille hul på 2 mål kort før pausen, men Givemandskabet gik til pause med en ok fornemmelse.

– Der var lige et par ting, vi skulle have vendt inden 2. halvleg. Vi havde noteret 3 redninger i alt til begge vores målmænd. Ikke prangende, og selv om vi rent forsvarsmæssigt forsøgte os med både en 3:2:1 og en klassisk 6:0 opdækning, gav det ikke bonus i forhold til flere redninger. Vi havde også lidt bøvl med Svendborgs højrefløj, der scorede lige lovlig mange mål. Omvendt var vi ikke træfsikre nok. På flere store scoringsmuligheder valgte man den svære afslutning, et lob, eller en svær skruebold – det var simpelthen ikke klinisk nok, påpeger Kedde Jensen, der sendte sit hold tilbage på banen efter pausen i en lidt mere defensiv 3:2:1 udgave rent forsvarsmæssigt.

Vestergaards lob afgjorde kampen
Kampen forblev lige med Svendbort foran det meste af tiden med et enkelt mål, lige indtil det 56. minut, hvor Give bragte sig foran første gang siden starten af kampen. – Vi kom på 25-24, og i kampens sidste minutter fik Thomas Vestergaard i Gives overtalsspil scoret et rigtig flot mål på et lob fra fløjen til 26-24 og satte dermed en prop i dén kamp. Det var en befrielse, for hvor mange gange i denne sæson er det ikke os, der har prøvet at føre det meste af en kamp for så at smide det væk i de sidste minutter. Og så er det i øvrigt ligegyldigt om det var retfærdigt, at vi vandt. Vi blev belønnet med de to point, fordi vi blev ved med at tro på tingene til sidste fløjt. Det var igen vores forsvarsspil, der skabte fundamentet for sejren lyder det fra Kedde Jensen, der dog har især ét tema, der skal arbejdes med til træningen de næste gange.

Overtalsspillet ikke godt nok
– Vores overtalsspil er slet ikke godt nok i aften. Vi taber to, spiller 1 uafgjort og vinder blot 1. Her skal vi mere grundige især i forsvaret, hvor vi svigter lidt, konstaterer Kedde Jensen, der dog understreger, at sejren og de to point rent motivationsmæssigt giver hans mandskab et fantastisk boost til de næste kampe – også på udebane. Gives næste kamp er dog på hjemmebane lørdag d. 28. februar mod Skanderborg.

Mål for Give:

Kim Nissen 7

Christian Skagen Pedersen 4

Andreas Oliver Bjerre 4

Anders Bøtcher 3

Nicolai Emborg 2

Brian Køhler 2

Kasper Tømrer Nielsen 2

Kenneth Højgaard 1

Thomas Vestergaard 1