Klasse i Nordjylland: Give tog det første stik hjem i oprykningsspillet

FAKTA: Hjallerup 2. div. – HK Give Fremad 26 – 32 (12-18)

Mål for Give: Simon Madsen 9, Chris Bust 6, Christian Skagen Pedersen 5, Sebastian Hansen 4, Magnus Nygaard 3, Kasper Tømrer Nielsen 3 og Rolf Hessellund 1.

Dagsrejse mod nord

Efter at have indtaget rækkens 2. plads stensikkert ( 1 mål bedre end HC Odense, ja tak) er Gives 2. divisionsmandskab havnet i en 2’er-pulje med Hjallerup fra Nordjylland og IK Stadion fra Brønshøj. Turneringsplanlægningen har maget det således, at Give i den første kamp skulle møde Hjallerup på udebane fredag aften d. 7. april i Klokkerholm-Hallen ca. 20 km. nord for Aalborg.

Lidt af en dagsrejse for coach Hessellund og drengene, der steg på bussen i Give kl.14.45 for at gå til angreb på den godt 2 timer lange køretur – samt ikke mindst de blå fra Hjallerup og omegn. Ret beset var værterne kun blevet nr. 3 i deres række, men da Skjern 2 havnede på 2. pladsen, gik muligheden for at komme i oprykningsspil til nordjyderne.

Jetlag i selvlysende mintgrønt

Måske pga. den lange bustur og den deraf følgende “jetlag”, og måske fordi, man i dagens dyst måtte optræde i en slags selvlysende mintgrøn kamptrøje, kom Give ualmindelig skidt ud af startblokkene. Hjallerupgutterne kom ud som lyn og torden og førte 3-0 efter få minutter, og efter små 10 minutter viste scoreboardet 5-2 til et sprudlende hjemmehold.

-De tog os simpelthen på sengen, og vi fik ikke fat i noget som helst. Heller ikke i forsvaret og i målet, så jeg skiftede keeper målmand. Skov kom på banen i stedet for Marvig, der ikke fik voldsomt meget hjælp af sit forsvar, fortæller Bjørn Hessellund, der havde ramt plet med den disposition.

Hjallerup kunne ikke se målet for bare Skov

Den unge målmandskomet gik uimponeret til sagen, som han plejer, og Kim Nissen, der under sit skadesfravær passer statistiknoteringerne, kunne i pausen med et bredt smil melde om hele 7 redninger fra Jakob Skovs side. Det kunne aflæses også på måltavlen, der nu viste en komfortabel 18-12 føring til de mintgrønne kamptropper fra Give.

-Vi får rigtig godt fat i Hjallerup efter 10 minutters spil, ikke mindst takket være de mange redninger fra Jakob. Forsvaret fik pludselig fat, og så viste vi oven i hatten blændende angrebsspil; sandsynligvis noget af det bedste i år, og ret beset kørte vi Hjallerup ud af brættet i de sidste 20 minutter af 1. halvleg, siger Hessellund.

Marvig kopierede kollega Skov

Han kunne dog se hjemmeholdet forsøge sig med en ny forsvarsopstilling i 2. halvleg, idet de lidt tunge nordjyder skiftede fra 6:0 til 3:2:1, hvilket kom lidt grus i Gives ellers velsmurte håndboldmaskine. Tættere på end 3 måls afstand kom Hjallerup dog ikke, og da Hessellund igen skiftede målmand, kvitterede genindskiftede Morten Marvig med at hive 7 redninger ud af ærmet – ligesom sin kollega Jakob Skov. Og det pillede den sidste kampgejst ud af nordjyderne, der ifølge Hessellund sagtens kunne have tabt med mere end de 32-26, der blev slutresultatet.

Masser af ros til Hansen, Bust og Bøtcher – og alle de andre

-Fedt at vores to keepere begge leverer kampafgørende momenter i så vigtig en kamp. Og så er jeg utrolig glad for, at vores angrebsspil simpelthen bare bliver bedre og bedre. Det er eksempelvis bare en fornøjelse at se, hvor flot Sebastian Hansen sætter vores angrebsspil op i aften, og især i 1. halvleg ser vi også en knivskarp Chris Bust levere på flot niveau. Anders Bøtcher kommer også ind og leverer en flot præstation, og i det hele taget, er der mange, der leverer på det forventede høje niveau i aften, så det er rigtig godt timet, konstaterer Bjørn Hessellund.

Tunge individualister fra Hjallerup blev slidt op

Dagens modstander fra Hjallerup var ifølge Givetræneren et lidt atypisk mandskab i forhold til holdene i Gives kreds.

-Et mandskab med en del gode skytter. Et hold, der lukrerer på individuelle præstationer mere end holdarbejde og så med et lidt tungt men fysisk stærkt midterforsvar. Vi lykkes rigtig godt med at køre dem godt trætte, ikke mindst deres ellers frygtede stregspiller får vi godt fat i rent fysisk og holder ham helt ude af kampen, forklarer Bjørn Hessellund.

Men Givetræneren er ikke færdig med at dele roser ud efter en perfekt håndboldaften, for sædvanen tro var der igen en stor flok Givefans, der havde taget den lange tur for at støtte deres helte på udebane.

-Jeg vil anslå, at der var omkring 80-100 tilskuere fra Give, og de bakkede os igen op på bedste vis. Dermed vinder vi – igen – både på og udenfor banen, hvilket er en sand fornøjelse. Jeg kan ikke sige andet end, at det virkelig er fedt at være håndboldtræner i Give lige nu, konkluderer en begejstret Bjørn Hessellund.

Københavnere gæster Give skærtorsdag

Nu venter forhåbentlig en ny håndboldfest på skærtorsdag, når Give i en sandsynligvis tætpakket Ikærhal kl. 14.00 tager imod IF Stadion fra Brønshøj i den sidste kamp i oprykningsspillet. Man kan vel godt håbe på, at det bliver en ekstra lang fredag for gæsterne efter turen til Give, smiley!

-Et hold jeg intet ved om endnu, men nu går jeg i gang med noget research. Først og fremmest vil jeg dog sige, at vi lægger vores fokus 95 % på vores eget spil, og så ser vi lige på, hvordan IF Stadion dækker op, og om de har nogle skytter, vi skal holde ekstra øje med. Uanset hvad og uanset hvilke matematiske fordele, der kunne ligge gemt i, at vi nu har vundet den første kamp, så går vi efter at vinde på skærtorsdag. Sådan er det bare, pointerer Hessellund, der for øvrigt kunne berette om en særdeles munter bustur på vej hjem fra det nordjyske, hvor spillere og medbragte kærester/koner og andre anpartsselskaber hyggede sig gevaldigt ved tanken om, at Give nu er et lille skridt nærmere 1. division.

God idé at vinde opspilspuljen

Det skal lige nævnes, at IF Stadion og Hjallerup mødes i Brønshøj den 17. april, og så skal det også nævnes, at hvis Give bliver nr. 1 i oprykningsspillet, så skal de møde Frederikshavn (15 points) fra 1. division. Bliver Give nr. 2, skal de møde Odder (21 points). Derfor er det efter denne skribents mening en knaldhamrende god idé at blive nr. 1.