Nederlag i sidste sekund: Give smed 8-måls føring til fynsk bundhold

HK Give Fremad – SUS Nyborg 26-27 (15-9)

Mål for Give: Kristian Klitgaard 8, Mads Overgaard 6, Simon Madsen 4, Sebsatian Hansen 4, Rolf Hessellund 3 og Niclas Henriksen 1.

Gives bedste: Sebastian Hansen

  • Selv når vi er oppe og føre med 7 mål, føler vi os jo ikke trygge, og det fortæller vist meget godt, hvilken mental tilstand holdet befinder sig i for tiden.
– Martin Schmidt, Givetræner

GIVE: Tingene vil bare ikke lykkes for Give Fremads 2. divisionsmandskab. Efter en i store træk rigtig god 1. halvleg, hvor Give på et tidspunkt førte 14-6 og kunne gå til pause med en 15-9 føring, smuldrede det hele i en helt absurd 2. halvleg, hvor Give måtte lide den tort at se et 4-måls forspring 13 minutter før tid blive forvandlet til et brutalt 1-måls nederlag på et mål scoret 2 sekunder før tid.

Blot 1 min før tid ved stillingen 26-26 havde Give to 100 % chancer, der begge blev reddet af den fynske målmand, og 8 sekunder før tid var bolden på Givehænder.

Men det blev altså en hårdt tilkæmpet fynsk sejr, og SUS Nyborgfolkene fejrede da også den meget overraskende sejr, som var de blevet verdensmestre. Men hatten af for fynboerne, der blev ved med at tro på tingene, selv om det til tider så meget svært ud!

Smal trup på mentalt overarbejde

I Givelejren var der modsat så absolut intet at fejre. Velanbragt skuffelse og frustration lyste ud af de matte øjne hos hjemmeholdets spillere, og holdets træner Martin Schmidt var naturligvis også hårdt ramt.

– Det bliver jo meget sort/hvidt det her, når man taber på denne her brutal måde. Men jeg synes, vi skal hæfte os ved, at vi leverer en rigtig god 1. halvleg med kun enkelte udfald. Præstationen her var væsentlig bedre end mod Grindsted og Skjern, og det er dét, vi skal tage med herfra i dag, og så arbejde stenhårdt med at kunne forlænge vores gode perioder, konstaterer Schmidt.

Men han kan også konstatere, at holdet er psykisk nede lige nu; især når der melder sig lidt modgang, underpræsterer rigtig mange af spillerne i den i forvejen meget smalle trup, der på dagen grundet skader var decimeret med tre mand i form af Kim Nissen, Chris Bust og Jesper Johannesen.

-Selv når vi er oppe og føre med 7 mål, føler vi os jo ikke trygge, og det fortæller vist meget godt, hvilken mental tilstand holdet befinder sig i pt, siger Martin Schmidt.

Give spiller næste gang mod Kolding HK 1. december i et vaskeægte bundopgør i Parkhallen i Kolding