Ny back glimtede i Give-sejr

Med to nederlag i træk for HK Give Fremad var målsætningen klar for torsdags aftens kamp mod Søndersø IF. Der skulle to point på kontoen, og der skulle bankes selvtillid tilbage i holdet. I efteråret besejrede man Søndersø med 8 mål, så der var en hvis mængde optimisme i truppen på trods af sidste rundes nederlag til nogle andre fynboer, Svendborg, fra den tunge ende af tabellen.

Søndersø kan med syv point i 15 kampe også betegnes som bundhold, men Give-træner Bjørn Hessellund måtte til opgøret se bort fra målvogter Morten Marvig, der var syg, og skadede Kim Nissen.

Med i truppen var til gengæld den nye højre back Simon Madsen. Den 28-årige tidligere liga-spiller skulle vise sig at få en hovedrolle i opgøret.

Allerede fra første fløjt var Madsen involveret i kampen, og den venstrehåndede bagspiller stod for Gives to første mål i kampen.

I kampens indledning fulgtes de to hold ad, og efter 20 minutter havde ingen formået at trække fra. Stillingen 9-9 skyldtes blandt andet, at hjemmeholdet i første halvleg brændte hele tre straffekast, ligesom Bjørn Hessellunds nye 3-2-1 forsvar ikke fungerede optimalt fra kampens start.

Kort inden pausen fik Søndersø en to minutters udvisning, og Give var i stand til at udnytte overtallet. Dermed blev pausestillingen 13-10.

Igen i anden halvleg stod Simon Madsen for Gives første scoring, hvorefter han måtte sætte sig ud på bænken i to minutter.

Efter pausen fik Give bedre styr på det nye 3-2-1 forsvar, og det betød, at der også kom gang i hjemmeholdets kontrafase. Takket være gode kontramål af Christian ’Skagen’ og Sebastian Hansen lykkedes det Give at øge føringen til fem mål. Søndersø kæmpede dog flot og hang på uden at formå at lukke hullet. Dermed kunne Simon Madsen ved slutfløjtet fejre en 27-22 sejr i sin første kamp foran hjemmepublikummet i Ikærhallen.

Stadig et vinderhold
Træner Bjørn Hessellund var naturligvis godt tilfreds med en sejr efter to nederlag i streg.

– Der var noget, der skulle revancheres. Der var begyndt at opstå en tvivl på, om vi var et vinderhold. Det synes jeg at vi er. Det er stadig et nyt hold, og vi ryster nogle gange. Men moralen og humøret er tilbage, og jeg tror på, at det her lille dyk gør, at vi kommer stærkere tilbage, siger han.

Han erkender, at det nye forsvar lige skulle spilles i gang.

– Der var nogle problemer i starten af kampen, og vi skulle lige over en mental barriere. Det blev bedre i anden halvleg, og jeg synes, at Anders Bøtcher gjorde det rigtig godt ude foran. Vi har et rigtig godt 6-0 forsvar, og det lægger vi ikke bare væk. Men det er godt at kunne ændre sit forsvar i kampene. Det er guld værd for en træner at have flere strenge at spille på, siger Bjørn Hessellund.

Fedt at være tilbage
Simon Madsen blev Gives topscorer med otte mål, og hjemmepublikummet valgte den nye back som kampens spiller.

– Det var fantastisk at være tilbage. Det var helt ubeskriveligt. Der var rigtig god stemning og mange mennesker i hallen. Det er fedt at skulle være med til at vende en stime, og det var dejligt at vise hjemmepublikum, at jeg er her for at bidrage med noget, siger Simon Madsen, der har været skadet i lang tid og gennemgået to skulderoperationer.

Simon Madsen nåede efter blot en enkelt træning at være med i forrige rundes kamp mod Svendborg, men han betragter hjemmekampen mod Søndersø som sin rigtige debut i Give-trøjen. Hjemmepublikummet så en spiller, der udadtil viste stort overskud. Smilende og jokende bevægede Simon Madsen sig rundt på banen og nød spillet.

– Jeg elsker at gå og lave sjov og joke med med- og modspillere og dommere. Jeg elsker det. Jeg er ikke en hård hund, der slår folk i gulvet. Men jeg elsker det der spil i spillet. Det er noget, jeg nyder ved at spille håndbold, siger han.

Den 28-årige bagspiller har også været til prøvetræning i Fredericia og Tønder. Begge klubber var dog meget bekymrede for Madsens skulder, og så havnede han altså i Give. Og det er han ganske godt tilfreds med. Han har ambitioner om igen at spille håndbold på højere niveau. Og det comeback vil han starte i Give.

– Nu har jeg været oppe at snuse til håndbold, deroppe hvor det er rigtig sjovt. Og der vil jeg rigtig gerne op igen. Jeg synes, Give er en god klub, og Bjørn er en dygtig træner, der får meget ud af sine spillere, siger Simon Madsen.

Bjørn Hessellund var efter kampen glad for sin nye mand, som fik lov til at spille fuld tid.

– Han har et stort potentiale, og når man leverer på det niveau, så skal man også have tillid, siger træneren, der glæder sig over ankomsten af en venstrehåndet bagspiller som både styrker holdet på og udenfor banen.

Efter sejren over Søndersø IF ligger HK Give Fremad på andenpladsen i sin pulje, blot to point efter førerholdet HEI, Skæring. Bjørn Hessellund vil dog helst ikke snakke om, hvad sæsonen skal ende med.

– Vi vil kæmpe med næb og kløer, men det er ikke vores mål at skulle op. Det er træls at tale om målsætninger, for det lægger pres på spillerne. Det håndterer nogle godt, og nogle knap så godt. Vi skal levere, det vi kan. Og ender det med, at vi bliver nummer tre efter at have givet alt, så er det godt, siger træneren.

Målscorere for HK Give Fremad: Simon Madsen (8), Christian ’Skagen’ (6), Sebastian Hansen (5), Chris Bust (3), Kasper Tømrer Nielsen (2), Magnus Lund (1), Rolf Hessellund (1), Mads Overgaard (1)