Ny Givesejr efter nat og dag præstation

Give Fremad 2. div. – AGF Århus 30-28 (11-15)

”Det er godt nok noget skrammel i dag. De kan jo hverken gribe eller kaste”.

Denne måske nok meget jordnære analyse blev leveret af en af de trofaste tilskuere til Gives hjemmekampe i pausen mellem Give og AGF, hvor hjemmeholdet var nede med 11-15. Analysen sad dog lige i skabet, for der var godt nok langt mellem håndboldsnapsene i de første 30 minutter set med lyseblå Givebriller.

AGF derimod gjorde stort set som de ville og scorede eksempelvis næsten efter behag på hurtige opgiverkast, selvom netop dette taktiske koncept var ét af fokuspunkterne ved Givetræner Kedde Jensens taktikmøde med spillerne før kampen.

Så meget svært ud ved pausen
I en 1. halvleg der var præget af mange tekniske fejl og en masse hektisk angrebsspil på Givesiden fik hjemmeholdet dog slidt sig op på 8-8 syv min. før pausen, men det var en kortvarig glæde, for det sprudlende udehold badede sig let til en 15-11 føring ved pausen. Det så skidt ud for hjemmeholdets håndboldhelte, rigtig skidt, og det lignede en svær opgave både håndboldfagligt og pædagogisk set for Kedde Jensen at få vendt skuden i pausen.

5 Givespillere sad fast i trafikprop
Det skal dog siges til det noget konfuse hjemmeholds forsvar, at man havde fået en elendig optakt til kampen, idet 5 af holdets spillere, heriblandt de to målmænd, sad fast i en bilkø mellem Aarhus og Vejle. Det betød, at kampen blev sat i gang med en 1/2 times forsinkelse, og den usikkerhed, der havde bredt sig i Givelejren kom øjensynligt til at koste fokus og mental tilstedeværelse i 1. halvleg.

Sønderjysk opsang hjalp
For Givegutterne kom – efter en velanbragt skideballe på syngende sønderjysk fra chefen – som forvandlede ud til 2. halvleg.

Forvandlingen skete dog ikke de første 5-8 minutter, hvor præstationen lignede en spejling af første halvleg, men så vendte det. Den indskiftede Mikkel Dubadi fik gang i nogle vigtige redninger, forsvaret agerede pludseligt meget mere aggressivt, og det hektiske og teknisk/taktisk set mangelfulde angrebsspil fra 1. halvleg blev afløst af gode insisterende angrebstryk og skarpe afslutninger – allerbedst symboliseret ved fløjen Thomas Merrild Vestergaard, der leverede en scoringskvote på 100 %, og som med sine fantastiske glædesattituder også var stærkt medvirkende til, at gnisten ud til publikum virkelig blev tændt.

Vanvittige sidste 10 minutter – på den fede måde
Med 10 minutter tilbage havde Give ædt AGFs 5 målsføring helt op. 23-23 viste måltavlen, og herfra stod der Give på begivenhederne. Men man måtte slide for tingene til stort set sidste minut, for selv om hjemmeholdet var foran med 2-3 mål, fik man ikke slået det helt afgørende hul. Derfor blev hver eneste scoring, hver eneste redning fejret som en VM-titel i Givelejren, og det sammenholdt med en fantastisk præstation af publikum betød, at vi fik en dramatisk og intens håndboldkamp i en fantastisk stemning. Og ikke mindst fik publikum en 30-28 sejr til Give at gå hjem på, og så kan det godt være at 1. halvleg var noget skrammel. Det tager vi gerne med efter den afslutning!

Kedde Jensen: Vi manglede parathed!
Det gjorde Kedde Jensen også, for Givetræneren var selvfølgelig glad for de 2 points.

– Vi får en svær optakt pga. de 5 manglende spillere og forsinkelsen. Det skaber uro, og især målmænd har brug for en lang opvarmning, så det var lidt hårde odds at åbne kampen på. Måske var det derfor vi leverede så skidt i 1. halvleg. Forsvarsspillet var i hvert fald slet ikke godt nok, ingen kommunikation, vi var slet ikke aggressive nok, og så tillader vi 5 mål på AGFs opgiverkast, selvom vi havde snakket og snakket om, hvordan vi skulle forhindre dette. Det er fortjent, at vi er ned med 11-15 ved pausen, og så skulle der tales med store bogstaver i omklædningsrummet, siger Kedde Jensen, der grundlæggende var rystet over sit holds manglende parathed i de første 30 minutter.

Et helt andet Givehold efter pausen
Det blev som sagt voldsomt meget bedre i 2. halvleg, og sådan så Kedde Jensen det da også.

– Vi får meget mere bevægelse i vores spil – både i forsvaret og i angrebet. Vi får sat AGF under tryk i vores forsvarsspil, det giver nogle gode kontraer, som vi får scoret på. Vores angrebsspil bliver meget bedre, for vi får holdt trykket og flyttet bolden hurtigt rundt og dermed spillet vores chancer større. Så vil jeg også rose mit hold for at være skarpe i både overtals- og undertalssituationerne, Vi vinder faktisk 2 undertalssituationer, og det er stærkt. Vi har en periode, hvor vi scorer 7 mål på 10 minutter, og det bliver afgørende for kampen. Kort sagt: Det er et helt andet Givehold, vi ser på banen i 2. halvleg, og de to points vi henter i dag er bare så vigtige i forhold til tabellen og til at holde afstand til de nederste placeringer, siger Kedde Jensen.

Skarpe Vestergaard
Han sender ekstra roser afsted til sin unge fløjmand Thomas Merrild Vestergaard for en fremragende indsats ikke mindst i 2. halvleg. Også et skulderklap til unge Jonatan Isachsen, der fik sat et par flotte scoringer ind på vigtige tidspunkter. Christian Skagen Pedersen får også ros af Kedde Jensen for at spille sig flot og måleffektivt op efter en lidt skidt start.

Holdets næste opgave hedder søndag d. 29.11 Fredericia HK 1990. Rækkens tophold med 12 points mod rækkens nr. 8, Give, der har 6 points. Om fredericianerne så i virkeligheden er dobbelt så gode som Give, det må tiden vise, men Kedde Jensen ser ikke udekampen mod rækkens duks som en ubetinget uløselig opgave.

Næste opgave: Topholdet Fredericia
– Der er bestemt nogle områder, hvor vi kan sætte ind mod Fredericia, og hvis nu klubben stiller et par store busser til rådighed, så vi kan få nogle af vores fantastiske tilskuere med til håndbold i Fredericia, kan det godt gå hen og blive interessant. Fredericia har jo et fantastisk hjemmepublikum, så de kunne have godt af lidt modspil, lyder det fra Givetræneren.

Mål for Give:

Kim Nissen 7

Thomas M. Vestergaard 5

Christian Skagen 5

Heino Jepsen 5

Anders Bøtcher 4

Jonatan Isachsen 2

Nicolaj Laursen 1

Nicolai Emborg 1