Ny sejr: Give i fuld kontrol i topkampen mod AGF

AGF, Århus 25-20 (13-7)

For første gang nogensinde skulle Gives 2. divisionsmandskab ud og forsvare rækkens 1. plads, og det netop mod AGF, der lå lige i haserne på Give med 2 points færre end Bjørn Hessellunds håndboldkrigere.

Der var med andre ord lagt op til et brag af en håndbolddyst i den gamle Ikærhal, og kampens betydning havde da også lokket masser af forventningsfulde folk til håndbold denne torsdag aften, hvor Erhvervsklubben forøvrigt med 148 spisende gæster satte en ny rekord.

Byrødder til bold i Give
Kampen havde også fornemt besøg fra de bonede gulve i Vejle Kommune, idet en håndfuld byrådsmedlemmer var mødt op til først pølsebord fra Slagter Ålbæk i kantinen og dernæst var vidner til, at Givespillerne serverede århusianske bøllebank i den nedslidte håndboldhal fra de glade beton 60’ere. En hal som mange i Give og omegn forøvrigt gerne så skiftet ud med en ny moderne idrætshal. Det sidste sagt henkastet i en bisætning uden relevans for selve håndboldkampen og totalt blottet for politiske undertoner, smiley!

Fra 1-2 til 10-3 på 15 minutter
Givemandskabet skulle lige bruge de første 7-8 minutter til at vænne sig til tanken om, at de skulle ud og forsvare 1. pladsen. Men så kom der da ellers for alvor gang i den velsmurte lyseblå håndboldmaskine. Give gik fra 1-2 til 10-3 på 15 minutter, og selv om alt kan ske i håndbold, lignede Gives nådesløse nedspilning af et faktisk rigtig godt AGF-hold en kampafgørende magtdemonstration allerede i 1. halvleg.

Pauseføringen hed 13-7 i Gives favør, og stemningen i hallen var på intet tidspunkt mindre end fremragende. Dog skal det med i denne glade håndboldfortælling, at gæsterne fra Aarhus havde mere end svært ved at se det morsomme i situationen nede med 6 kasser ved pausen.

Gæsterne havde forøvrigt den tidligere Givemålmand Ole Hansen med i truppen, idet den sympatiske vestjyde er tilknyttet klubben som fysioterapeut. Han hjælper også til en gang imellem på målmandsposten, og det blev da også til et par indhop på den gamle hjemmebane for Hansen, der bortset fra nederlaget var glad for at være tilbage i den stemningsfyldte Ikærhal.

Give havde et gear mere end AGF’erne
Århusianerne havde ladt håndboldgeværerne med de sidste kugler, da de kom tilbage fra tepausen og skideballen, og de hvide kom da også ud med en flot attitude og nogle behjertede forsøg på at komme tilbage i kampen. Men Give tacklede den indledende AGF-storm med coolness og bevarede roen og overblikket, netop som det forventes af et hold, der ligger nr. 1 og af et hold, der har en håndfuld spillere med masser af rutine.

AGFerne baskede altså forgæv’es med vingerne, og da måltavlen klikkede om på 45 minutter, viste cifrene 18-10 til Give. Det var “mission impossible” for AGF’erne, og selv om gæsterne i perioder nærmede sig Give på måltavlen, kom de aldrig tættere på end 4 mål. Det virkede lidt som om, at når gæsterne kom lidt for tæt på, så fandt Give bare et højere gear og stak af igen. Også en kvalitet, der kendetegner et tophold!

”Vi er i kontrol i samtlige 60 minutter”
25-20 hed slutcifrene, og der var udpræget glæde i Givelejren efter kampen såvel over sejren som over måden, man fik den på.

“Jeg er utrolig glad for, at vi i dag leverer en kamp, og vi snakker altså om en topkamp mod et rigtig godt AGF-hold, hvor vi er i kontrol i samtlige 60 minutter. Vi har ingen svage perioder, det er tydeligt, at spillerne stoler på hinanden, og at de mere og mere kender og udfører deres roller, som det er aftalt. Det var simpelthen en fornøjelse i aften,” lyder det fra Givetræner Bjørn Hessellund.

Kimen til den relativt klare sejr ved Hessellund også godt hvor han skal lede efter.

Toppræstation af forsvaret
“Vores forsvar er vores helt afgørende platform for, at vi kan levere, som vi gør i aften. Vores centrale bolværk med Kasper Tømrer og Mads Overgaard spiller fremragende og lukker solidt af sammen med de andre omkring sig. Vi havde læst AGF rigtig godt og holder dem nede på 7 mål i 1. halvleg; det er vildt flot, og AGF får vel ikke scoret i de perioder, hvor vi står i etableret forsvar. Vi har en periode i 1. halvleg, hvor de kun scorer 2 gange på 13 minutter – og det er på straffekast, konstaterer Bjørn Hessellund, der også fremhæver sin målmand Morten Marvig for en ny flot kamp mellem stængerne.

Mange byder flot ind
Hessellund noterer sig også, at hans hold efterhånden består af flere og flere spillere, der byder positivt ind i kampene.

“I aften viser vi, at holdet har en stor bredde. Når nogle har det svært og ikke lige kan få tingene til at fungere optimalt, træder andre til og leverer varen. I aften er det eksempelvis en spiller som Magnus Nygaard, der går ind og brænder en flot kamp af, ligesom Chris Bust også gør det virkelig godt. Derfor er det også vigtigt for mig at fremhæve, at det er HOLDET som helhed, der præsterer så flot og ikke enkelte spillere. Det er forskellige spillere, der træder frem i de respektive kampe- og det er en stor styrke for os, pointerer Bjørn Hessellund.

Nu handler det om ydmyghed, fokus og respekt for opgaven
Givetrænerens store opgave inden efterårets sidste kamp på udebane mod Skovbakken d. 10. december bliver nu at banke ydmyghed ind i spillertruppen.

“Nu gælder det om at holde mental fokus på opgaven. Vi har vist vi har niveauet til at være tophold i rækken, men nu kommer den svære kunst at blive på toppen. Det kræver dels, at vi bliver ved med at udvikle os håndboldmæssigt, men i høj grad også, at vi rent mentalt er 100% indstillede på at tackle hver eneste kamp med respekt og ydmyghed, understreger Bjørn Hessellund.

Mål og redninger:

Morten Marvig redningsprocent 50

Chris Bust 6 mål, Christian Skagen Pedersen 5, Kim Nissen 4, Mads Overgaard 3, Magnus Nygaard 3, Rolf Hessellund 2, Kasper Tømrer Nielsen 1, Sebastian Hansen 1.

Man of The Match: Mads Overgaard.