Ny træner med 35 års erfaring

Han er 42 år gammel, men har 35 års erfaring som håndboldtræner. Det lyder næsten umuligt, men Nicolai Behrens startede sin karriere som håndboldtræner, allerede da han var syv.

Siden har han trænet ungdomshold på både elite- og divisions-niveau.

I de voksnes rækker har han stået i spidsen for Tørrings herrer i serie 1 og adskillige damehold i 3. division. Heriblandt Brædstrup, HSR og Vejle, hvor han har tilbragt mest tid.

En sund klub
På trods af mange års erfaring som træner for mange af områdets damehold har Nicolai Behrens aldrig spillet mod HK Give Fremad.

– Mine hold har oftest lige været et par rækker over Gives, siger han.

Han fortæller dog, at han har fulgt HK Give Fremad fra sidelinjen i flere år, og at han på det seneste har holdt ekstra godt øje med klubben.

– Det lader til at være en sund og god klub med en stærk klubånd. Det glæder jeg mig til at blive en del af, siger Nicolai Behrens, der også har set potentiale i de damer, han skal være træner for.

Noget nyt
Begrundelsen for trænerskiftet i HK Give Fremad er, ifølge klubben, at der trænger til fornyelse.

Give Avis har derfor spurgt den kommende træner, som altså har dannet sig et indtryk af holdet, hvordan han kan bidrage med noget nyt.

– Jeg skal have kigget på forsvaret. Der går alt for mange mål ind, og det er ikke målvogterens skyld. Det er forsvaret. Så skal vi have kigget på løbemønstre i angrebet. Der er egentlig fin fart i afleveringerne og godt tempo, men de står stille, når de gør det. Og så skal vi til at løbe kontra. Vi skal bare afsted. Det bliver måske anderledes, end hvad man i klubben er vant til. Det er holdet, ikke den enkelte spiller, der er stjernen for mig, siger Nicolai Behrens.

Den nye træner kan se sig selv blive i Give i længere tid.

– Det er en interessant klub for mig, for jeg kan se potentialet i pigerne, som er unge og derfor har lettere ved at lære noget nyt. Jeg tror på, det er et sted, jeg kan få lov til at blive igennem en periode, og det er vigtigt. Jeg skal være der et år, før min træning slår igennem, og derefter vil jeg gerne have tid til at bygge på, siger han.

Samtidig understreger han, at han kommer til at overtage et godt hold, hvor mange ting fungerer.

– Det er klart, at man ikke skal ændre på det hele. Jeg skal bare bygge ovenpå, siger Nicolai Behrens.

Vil se fremgang
Nicolai Behrens fortæller, at hans personlige målsætning for Gives damehold ikke i første omgang drejer sig om oprykning fra jyllandsserien.

– Det første år skal vi bruge på at lære nye ting. Jeg skal kunne se fremgang, kunne se en udvikling i holdet. Oprykning er muligt, og man skal aldrig sige aldrig, men det er ikke en målsætning i første omgang, siger han.

– Jeg har også tilladt mig at sige til pigerne, at flere af dem er kommet i den fødedygtige alder, og vi ved, at nogle vil tænke på at flytte for drømmestudiet, så man kan aldrig vide sig sikker på, at man har holdet til at kunne gå efter en oprykning, siger træneren. Nicolai Behrens overtager tøjlerne fra den nuværende træner Peter Thuun ved udgangen af den indeværende sæson.