POKALBRAG: Give balancerede på kanten af en håndboldsensation

HK Give Fremad 2. div- KIF Kolding København liga  29-31 (13-14)

Det var den klassiske David mod Goliat-fight, som de rundt regnet 700 tilskuere i Ikærhallen blev præsenteret for tirsdag aften, da de velbetalte håndboldstjerner fra KIF Kolding København løb på banen mod de glade halvamatører fra HK Give Fremad i DHFs landspokals 6. runde.

Og helt som i den bibelske fortælling udgave havde dværgen kæmpen i knæ i flere omgange; dog endte det med, at gæsterne efter at have været til tælling midt i 2. halvleg, fik rystet skudsårene fra det irriterende energiske og velspillende hjemmehold af sig og mobiliserede den sidste vilje og klasse og bøvlede en smal 3-måls sejr hjem. Men imponerende, det var det ikke, hvad de københavnske koldingensere havde at byde på denne aften i Ikærhallen, hvor det stærkt fremmødte Givepublikum fik æren af at sige farvel til de to håndboldlegender Kasper Hvidt og Lars Jørgensen.

KIF måtte spille igennem med A-kæden

Til gengæld var Gives præstation imponerende, ja ordet ‘mandfolkepræstation’ falder lige for, når man skal beskrive den flotte dyst, som Bjørn Hessellunds lyseblå kamptropper leverede denne sidste håndboldaften i sæsonen.

-Det var vores mål at tvinge KIF til at spille med deres A-kæde så lang tid som muligt. Vi havde ikke lyst til at spille pokalkamp mod deres 2. hold. Dem havde vi jo ligesom mødt to gange i turneringen, og vi kan da konstatere, at det ikke blev til ret meget spilletid til KIF-truppens yderste mandater, lyder det fra Bjørn Hessellund med et stort smil lige efter kampen.

Hessellund kunne se sine drenge gå frisk til sagen fra starten af og der var ikke meget respekt for landsholdslegenden Kasper Hvidt i KIF-buret. Han blev simpelthen skudt helt i sænk af ikke mindst veloplagte Simon Madsen, der i starten klisterede bolde ind efter behag. Det resulterede i 4-5 føringer til Give i løbet af 1. halvleg, inden gæsterne mobiliserede en form for nødtvungen opblomstring og kunne gå til pausen med en snæver 14-13 føring.

Hessellund: Man når jo lige at tænke tanken …..

Nu regnede de fleste så med, at KIF-toget ville komme ud fra kabinen i fulde omdrejninger og køre Give over. Men sådan gik det langtfra. I store perioder var der kun et håndboldtog på banen, og det stod der HK Give Fremad på. Flotte scoringer og eminente redninger af Morten Marvig i Givemålet lancerede ikke blot flere Giveføringer men også et spagt håb om, at det her måske kunne ende med en veritabel håndboldsensation.

-Da vi førte 24-22, når man da lige at få tanken om, at det her måske kan ende med et lille mirakel. Vi gik i hvert fald all in med flere taktiske krumspring for at gå efter sejren. Men på den anden side ved man jo også, at et hold som KIF har et gear mere, som de kan aktivere, når det brænder på. Og det gjorde de så også, siger Bjørn Hessellund, der i flere perioder i 2. halvleg spillede 7 mod 6. Det udnyttede KIFs målmand i 2. halvleg Marcus Cleverly to gange ved at score i det tomme Givemål fra eget mål. Her levede KIF-keeperen desværre helt op til sit efternavn.

En fed håndboldoplevelse at slutte sæsonen af på

-Ok, nu taber vi så til sidst, men jeg synes, at vi havde stor ære af kampen. Jeg er stolt af drengene, at de i den grad får presset KIF over faktisk 60 minutter. Det vidner om en høj moral, at vi kan byde KIF-stjernerne op til dans over en hel håndboldkamp. Den gejst og spilleglæde vi kommer med var lige hvad jeg havde efterlyst i mit oplæg til drengene. Nu fik vi sat en rigtig flot punktum for sæsonen og fik sagt tak til vores fantastiske tilskuere ved at give dem en rigtig god håndboldoplevelse at slutte af på, lyder det fra en særdeles tilfreds Bjørn Hessellund.

Man of the match blev Morten Marvig og Simon Madsen blev topscorer med 6 mål.