Pragtkamp af Jakob Skov i vital Givesejr

Det blev en 23-årig frisk elektriker fra Nørup, der kom positivt i fokus fredag aften i Ikærhallen, da Gives divisionsmandskab “lammetævede” Fredericia HK 90 med stramme 24-23 efter en pauseføring 13-11.

Gives målmand Jakob Skov havde nemlig valgt at brænde en pragtkamp af i den meget vigtige kamp om uundværlige points i nedrykningsstriden. Såvel Fredericia som Give har via deres placering i tabellen vist “nedrykningspotentiale”, og kun et point skilte de to hold inden aftenens opgør, hvor gæsterne kunne fremvise 9 points mod Gives 8.

Det unge og talentfulde gæstemandskab lagde godt fra land og bragte sig foran 2-0, men så vågnede Give op, og da måltavlen klikkede over på 3-2 i hjemmeholdets favør, var Give ikke bagud mere i den dyst.

Men spændingen forblev intakt, for de unge fredericiagutter hang voldsomt godt på, og Give fik aldrig slået det afgørende hul. Det blev til stramme føringer på 1-2 mål gennem resten af den yderst tætte affære, og med et minut tilbage var stillingen 24-23. Give var i angreb men mistede bolden; hurtig Fredericia-kontra, der endte med en fri skudmulighed, men bolden kyssede ydersiden af stolpen – og så kunne en flok lettede Givespillere ånde lettet op over to særdeles vigtige og velkomne points til kontoen.

  • Det var ikke lige kønt det hele, men jeg er rigtig glad for den attitude holdet kommer med i aften. Det var et viljestærkt kollektivt udtryk, og den slags henter man altså points på.

– Martin Schmidt, Givetræner

Ikke kønt, men vanvittigt vigtigt

Lettelse var også det udtryk Givetræner Martin Schmidt mødte pressen med efter kampen.

– Fantastisk vigtig sejr. Det var ikke lige kønt det hele, og vi brænder igen alt for meget, men jeg er rigtig glad for den attitude holdet kommer med i aften. Det var et viljestærkt kollektivt udtryk, og den slags henter man altså points på, konstaterede Schmidt, der noterede sig endnu en flot kamp af Simon Madsen, der tog ansvar og viste, han ville være kampafgørende.

Han havde masser af ros til kampens spiller, målmand Jakob Skov, der leverede hele 13 redninger.

-Jakob leverede en fantastisk indsats. Og det er typisk for ham, at han bare leverer varen hver gang. Forsvaret kan regne med, at han overholder de opridsede aftaler, han er i det aftalte hjørne, og den slags giver tillid mellem forsvar og målmand, hvilket er så vigtigt, lød det anerkendende fra Givetræneren. Han gav ingen spilletid til målmandsprofilen Christian Lynggaard, der i dagene op til kampen havde døjet med feber.

Og det var så heller ikke nødvendigt, når nu elektrikeren fra Nørup stod en veritabel “feberkamp”.

Fire profiler varmede bænken

Lynggaard var ikke den eneste af holdets store profiler, der varmede bænken i aftenens opgør. Rolf Hessellund, Jesper Johannesen og Kristian Klitgaard var også rykket op i anden række. Kun Klitgaard fil lidt spilletid til sidst, hvilket han da også kvitterede for med to vigtige mål.

-Der er efter DHFs latterlige regelsæt for 2. division jo kun plads til 12 spillere på holdkortet. Jeg havde taget Kasper “Tømrer” Nielsen med i forsvaret, og Brian Køhler var også med igen, og da de fire benævnte spillere var ramt af småskader, sygdom osv., valgte jeg at satse på de folk, der var 100 % friske og at spille meget smalt. Og det gik jo heldigvis godt, konstaterer Martin Schmidt.

Gives næste kamp er mod endnu en af rivalerne i nedrykningsstriden, AGF. Kampen spilles torsdag 7. februar kl. 19.15 i Ceres Park Hal 1 i Aarhus, og vinder Give den, begynder det for alvor at give luft ned til de “forbudte” pladser.

Mål for Give: Simon “Øris” Madsen 7, Mads “Toft” Overgaard 5, Sebastian “Lauge” Hansen 4, Brian “Mensah” Køhler 3, Niclas “Svan” Henriksen 2, Kristian “Landin” Klitgaard 2 og Chris “Olsen” Bust 1.