Premieresejr til Give i håndboldfest med tømmermænd

Vejle Kommunes flagskib indenfor håndboldsporten, HK Give Fremad, sæsondebuterede tirsdag aften hjemme i den berygtede Ikærhule mod et ungt, men talentfuldt KIF hold, og da dommerduoen Allan Toft Hansen og Morten Lefty Christensen fløjtede dysten af, fortalte måltavlen, at Give via en sejr på 21-20 kunne sætte to lækre points på kontoen.

Dermed en drømmestart for Givemandskabet og dets nye træner Bjørn Hessellund, der har haft den store håndboldmæssige udfordring at skulle spille hele 8 nye spillere ind på holdet.

Marvigs mirakler i målet
Det projekt lykkedes den 32 årige håndboldcoach glimrende med i kampens første 52 minutter, hvor Give var i godt og vel fuld kontrol både defensivt og offensivt. En pauseføring på 10-5 viste med stor tydelighed, at rygterne om et bundsolidt Giveforsvar i Fort Knox-klassen ikke var overdrevet.

Vi havde også hørt om to nye gode målmænd med matchwinnerkvaliteter, og det holdt i den grad også vand, idet unge Morten Marvig i kampens første 45 minutter som et andet flyvende plankeværk vel leverede en redningsprocent tæt på de 70.

Fuld kontrol …..
Selvom pauseresultatet på 10-5 ikke just signalerede mål på samlebånd, kunne publikum alligevel læne sig tilbage på bænkene med en god fornemmelse. Give styrede totalt begivenhederne, og et rådvildt Koldinghold fandt ingen angrebsmæssige modsvar til de to 34 årige betonklipper, Kasper Tømrer og Mads Overgaard, i Gives centerforsvar.

De gode takter fortsatte da også i starten af 2. halvleg, hvor Rolf Hessellund må have fået noget ualmindelig velgørende pausete. Den 26 årige bagspiller hamrende på kort tid 4 mål i kassen, hvilket betød, at Give på et tidspunkt var oppe at føre med 8 mål.

– Det ligner en ren walkover det her, lød det skråsikkert med hævet ølkrus fra en herre, der havde været forbi fadølsbaren et par gange. For at støtte HK Give Fremad, naturligvis!

8 minutter til glemmebogen
Men det der lignede en stensikker storsejr til de lyseblå Givegutter, forvandlede sig til en lille gyser i kampens sidste 8 minutter. Kolding åd eksplosivt og grådigt ind på Gives forspring, og med 2 minutter tilbage var stillingen 21-18. Ikke decideret foruroligende, men dog tæt nok, til at der blev bidt en del negle rundt omkring i hallen på tilskuerrækkerne. 25 sekunder før tid viste måltavlen 21-20, KIF havde bolden, men Give brød angrebet ned og så kunne hjemmeholdet køre sejren hjem til stor lettelse for en noget ængsteligt publikum og ikke mindst den debuterende træner Bjørn Hessellund.

Hessellund: Udvisninger koster os momentum
– Vi er jo i fuld kontrol i 50 minutter, Så holder vi scoringspause på 8 minutter, måske er det noget gummiarm, der sniger sig ind, og så kommer Kolding flot tilbage i kampen. Vi bliver også lidt rystede af en lille håndfuld 2 minutters udvisninger. Selv om vi kommer ok ud af undertalssituationerne, finder vi aldrig vores flow i spillet igen, og så vendte bøtten til Koldings fordel, siger Bjørn Hessellund.

Givetræneren er træt af, at hans spillere i kampens hektiske slutfase ikke spiller mere klinisk.

Det vigtigste er sejren
– Vi skal ikke begynde at lave vip og skruebolde i en periode, hvor vi ikke har momentum. Her er det de basale redskaber fra håndboldværkstøjskassen, der skal i brug i stedet for. Det der sker til sidst er lidt klassisk, når man har skaffet en stor føring. Vi var jo i forvejen under stort forventningspres, kommer stort foran, og så falder spændingsniveauet nogle gange. At KIF så udnytter det så godt, bevirker at vi lige pludselig bliver bange for at tabe, og det er sjældent gode præmisser at præstere på, vurderer Bjørn Hessellund, der kunne se sit hold brænde et hav af chancer i slutminutterne.

Han vil dog ikke lade den lidt trælse afslutning overskygge det faktum, at Give vandt årets første kamp efter 50 rigtig gode minutter.

– Fantastisk vigtig sejr. Nu er vi i gang, vi er på avlen med 2 points – og det var det i gik efter, konstaterer en trods alt ganske tilfreds Givetræner.

Morten målmand ny publikumsyndling
I den kommende uge skal man mandag til Otterup for at træne sammen med 1. divisionsholdet her, og herefter skal der trænes tirsdag og torsdag i Give, inden turen går til Hornbæk SF 2 lørdag d. 1. oktober.

Kampens helt store oplevelse, og Man of The Match, var unge Morten Marvig i Givemålet. Det tog den unge herre knap 30 minutter at blive en af de nye publikumsyndlinge i Ikærhallen med en række flotte redninger og spektakulære udkast, der resulterede i hurtige kontrascoringer.

Jovist, det blev den håbede håndboldfest, men lidt tømmermænd var der dog også. Og sådan er det jo tit efter gode fester!

Mål for Give: Kasper Tømrer Nielsen 5, Rolf Hessellund 5, Christian Skagen Pedersen 4, Chris Bust 2, Magnus Nygaard 1, Mikkel Jakobsen 1, Kim Nissen 1, Anders Bøtcher 1 og Mads Overgaard 1.