Rutinens triumf da Give sikrede sig ny sæson i 2. division

SH Svendborg 27-19 (11-9)

Gives divisionsdrenge havde en klokkeklar matchbold i hjemmekampen mod SH Svendborg torsdag d. 31. marts, og efter en rimelig skidt åbning på kampen, hvor man var nede 0-4 efter 8 min. spil, tog de lyesblå håndboldhelte sig sammen og kørte sydfynboerne ud på den nederste del af ryggen og albuer.

Aggressiv 3:2:1 forsvaropstilling
Givetræne Kedde Jensen havde før kampen dikteret, at man ville stille op i en aggressiv 3:2:1 forsvarsopstilling, og selv om hjemmeholdets forsvar i indledningen var hullet som en si, fasthold man konceptet. Det afgørende break fik man, da Brian Køhler kom på banen efter ca. 10 min. spil. Først da begyndte angrebsspillet at fungere, og 0-4 blev forvandlet til en pauseføring på 11-9.

Kun ét hold på banen i 2. halvleg
Efter pausen var der kun ét hold på banen, og det var det nærmest euforiske hjemmehold, der blæste et tandløst og spilletræt Svendborgmandskab baglæns ud af Ikærhulen. På et tidspunkt førte Kedde Jensens tropper med 8 mål, men så blev der naturligt nok luftet en del spillere fra bænken. Det bevirkede dog, at Svendborg kom bedre med, og da fynboerne ”kun” var nede med 4 kasser, røg A-kæden på banen igen – og så fortsatte håndboldfesten, der på dagen blev overværet af borgmester Arne Sigtenbjerggård, 1. viceborgmester Søren Peschardt og Birgitte Vind fra kommunens Kultur- og Idrætsudvalg.

Borgmesteren klappede Give af banen
Denne fine trio af byrådspolitikere kunne se Give stramme skruen de sidste 7-8 minutter, og at sejren blev på 8 mål, kan der absolut intet indvendes imod.

Sejren blev honoreret med stående klapsalver fra de mange trofaste tilskuere, der kunne gå hjem i sikker forvisning om, at de også skal til 2. divisionshåndbold i Ikærhulen. For med sejren er det matematisk sikret, at Give bliver i rækken, og dermed er det altoverskyggende sæsonmål nået.

Forrygende forårssæson redder helhedsindtrykket
Og det er på grundlag af en forrygende forårssæson, at Give indløser en ny 2. divisionsbillet, idet man ud af 10 kampe har vundet de 7 og tabt 3. Den slags præstationer er faktisk et tophold værdigt! Pudsigt nok var det det omvendte billede i efteråret, hvor holdet tabe 7 kampe og kun vandt 3; og det er så tal man kun ser hos seriøse nedrykningsaspiranter.

Klinge forskellen?
Det pudsige er, at det er de samme spillere, som præsterede skidt i efteråret, der har leveret det mirakuløse forår – bortset fra at man fik rutinerede Dennis Klinge med på mål i stedet for Ole Hansen, der valgte at stoppe karrieren i Give grundet tidspres. Sikkert en kendsgerning, at den sympatiske Klinge med glimt i øjet vil lufte for sine medspillere i ny og næ, og ikke mindst til den forestående afslutningsfest!

Særdeles glad Givetræner
Gives afgående træner, der bliver afløst af Bjørn Hessellund i den nye sæson, var da også ovenud tilfreds efter sejren over Svendborg.

– Vi kommer skidt fra start rent angrebsmæssigt. Vi brænder for meget på oplagte muligheder, men vi fastholder konceptet med at dække 3:2:1, og det giver os en masse kontraløb, som vi efterhånden får scoret på. Køhler laver jo også et godt indhop, og sammen med Kasper Tømrer og Dennis Klinge er han stærkt medvirkende til, at vi kan bringe os foran med 8 mål midt i 2. halvleg. Ok. vi mister så lidt momentum i slutfasen, men den tager jeg på min kappe, fordi jeg begynder at skifte den del ud. Men de sidste 5.6 minutter står vi der igen, og vinder helt fortjent med 8. Jeg er simpelthen så glad for, at det her projekt lykkedes, siger Kedde Jensen, der efterfølgende hastede fra interviewet, idet han i sin egenskab som sportschef havde/har meget travlt med at få styr på spillertruppen til den nye sæson.

Mål for Give:

Brian Køhler 6, Kasper Tømrer Nielsen 5, Christian Skagen Pedersen 5, Kenneth Højgaard 4, Kim Nissen 3, Nicolai Emborg 1, Jonatan Isachsen 1 og Anders Bøtcher 1.

Man of the Match: Brian Køhler 6